Tirsdag morgen så gæster til i rædsel, da en otte år gammel giraf i Odense Zoo fik viklet sit hoved og sin hals ind i en kæde til et foderophæng. På blot 2-3 minutter døde giraffen. Men hvad skal der ske med den døde giraf nu?

I Danmark har vores zoologiske haver flere gange gjort sig uheldigt bemærket i udlandet ved at dissekere dyr foran gæsterne. Først med giraffen Marius som blev aflivet og derefter dissekeret foran Københavns Zoo store og små gæster tilbage i 2014.

Men den 8-årige giraf Mgala, som døde i et tragisk uheld tirsdag, bliver ikke dissekeret i fuld offentlighed.

»Giraffen blev slagtet af vores egen slagter tirsdag, og så bliver den fodret til havens rovdyr i løbet af de kommende uger, det er ret almindeligt, når der sker et uheld,« siger administrerende direktør i Odense Zoo, Jens Odgaard Olson, til BT.

Tirsdag morgen døde den otte år gamle giraf Mgala i Odense Zoo. Det skete, da giraffen fik viklet sit hoved og sin hals ind i en kæde til et foderophæng i den bygning, hvor girafferne bliver fodret. Giraffen gik i panik, og selvom dyrepasseren forsøgte at få giraffen viklet ud af kæden, døde giraffen efter blot 2-3 minutter.

Men der bliver altså ikke tale om en offentlig dissekering af et stort dyr denne gang. Nu bliver giraffen Mgala i stedet til foder. Mgala vejede et sted mellem 6-700 kilo, så Jens Odgaard Olson medgiver, at det muligvis kan strække sig til en hel måneds foder til dyrehavens rovdyr.

Odense Zoo har også før været i vælten. Senest i 2015 da de inviterede til offentlig obduktion af en løveunge, hvor gæster kunne få et indblik i, hvordan en løve så ud indvendig. Det udløste en regulær shitstorm, hvor folk sablede haven ned på deres Facebook-side. Og dyreværnsaktivister fra hele verden protesterede imod den offentlige obduktion - over 130.000 skrev under på en online underskriftsindsamling mod Odense Zoo.

Ifølge Jens Odgaard Olson har den 8-årige giraf spist hver dag i den bygning, hvor fodringsanlægget er, som blev etableret i 2011. Alligevel tager Odense Zoo uheldet meget alvorligt og har afmonteret den foderautomat, som var skyld i uheldet. Det bliver ifølge den administrerende direktør først monteret igen, når de har en sikker løsning.

»Det er simpelthen sort uheld, at den døde. Og det har præget dyrepasserne ret meget - de synes, det har været meget ubehageligt,« siger Jens Odgaard Olson.

DAGENS AFSTEMNING: