Dusør for ulvebilleder trukket tilbage

Der er ikke længere en kontant præmie på 5.000 kroner for billeder af det dyr, der menes at være en ulv, og som sidst er blevet set i Nationalpark Thy i Nordjylland. Danmarks Naturhistoriske Museum har nemlig trukket dusøren tilbage.

- Vi har fået en del henvendelser fra folk, som var meget bekymrede over, hvad dusøren kunne medføre. Dem har vi valgt at lytte til, for det var overhovedet ikke vores intention at støde nogen, eller at opfordre nogen til at gøre noget ulovligt i nationalparken for at få taget de her billeder, siger zoolog Mogens Trolle fra Statens Naturhistoriske Museum til Berlingske Nyhedsbureau.

Dusør for at fange ulven på film

Borgerne mente, at dusøren kunne betyde, at nationalparken ville blive oversvømmet af gæster, der alle ville prøve at finde ulven, og dermed stresse den og resten af dyrelivet i området.

Fagfolkene fra museet er dog stadig meget interesseret i at få fotos - eller endnu bedre - levende billeder af det, der kan være den første fritlevende ulv i den danske natur siden 1813. For offentlighedens deltagelse er vigtig, når der skal skaffes dokumentation for, at dyret faktisk eksisterer, siger zoologen.

- Ligegyldigt hvor meget vi forsker, og hvor meget vi pattedyrseksperter anstrenger os for at finde dyrene derude, så er det typisk helt almindelige mennesker, som tilfældigvis opdager og ser dyrene ude i naturen, siger Mogens Trolle.

Efter 200 år: Ulven spottet i Danmark

Selvom der ikke længere er en kontant sum for optagelser af dyret, så håber zoologen, at borgere, der gæster naturen i Nordjylland, vil huske at medbringe udstyr til at dokumentere ulvens tilstedeværelse. Om det så bare er med kameraet fra mobiltelefonen.

Trods de nylige observationer gjort af det firbenede væsen, så er chancerne for at støde ind i dyret lille, vurderer zoologen.

- Sagen er den, at en ulv kan bevæge sig 70 kilometer eller mere på en dag. Så vi kan ikke engang sige præcist, hvor folk skal tage hen for at se den, siger Mogens Trolle.

Zoologen er dog fortrøstningsfuld, når det gælder om at få dokumenteret den store dyresensation.

- Jeg har nærstuderet de her billeder. Det viser sig, at der er gjort en del andre observationer af folk, der har set ulve eller poteaftryk inden for det sidste halvandet år. Jeg er personligt overbevist om, at der er en rigtig god chance for, at der er en ulv, som render rundt deroppe, siger Mogens Trolle.

Naturstyrelsen har lagt et stykke råvildt ud i nationalparken i håbet om, at det vil få dyret frem.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08