Der er ikke længere en kontant præmie på 5.000 kroner for billeder af det dyr, der menes at være en ulv, og som sidst er blevet set i Nationalpark Thy i Nordjylland. Danmarks Naturhistoriske Museum har nemlig trukket dusøren tilbage.

- Vi har fået en del henvendelser fra folk, som var meget bekymrede over, hvad dusøren kunne medføre. Dem har vi valgt at lytte til, for det var overhovedet ikke vores intention at støde nogen, eller at opfordre nogen til at gøre noget ulovligt i nationalparken for at få taget de her billeder, siger zoolog Mogens Trolle fra Statens Naturhistoriske Museum til Berlingske Nyhedsbureau.

Borgerne mente, at dusøren kunne betyde, at nationalparken ville blive oversvømmet af gæster, der alle ville prøve at finde ulven, og dermed stresse den og resten af dyrelivet i området.

Fagfolkene fra museet er dog stadig meget interesseret i at få fotos - eller endnu bedre - levende billeder af det, der kan være den første fritlevende ulv i den danske natur siden 1813. For offentlighedens deltagelse er vigtig, når der skal skaffes dokumentation for, at dyret faktisk eksisterer, siger zoologen.

- Ligegyldigt hvor meget vi forsker, og hvor meget vi pattedyrseksperter anstrenger os for at finde dyrene derude, så er det typisk helt almindelige mennesker, som tilfældigvis opdager og ser dyrene ude i naturen, siger Mogens Trolle.

Selvom der ikke længere er en kontant sum for optagelser af dyret, så håber zoologen, at borgere, der gæster naturen i Nordjylland, vil huske at medbringe udstyr til at dokumentere ulvens tilstedeværelse. Om det så bare er med kameraet fra mobiltelefonen.

Trods de nylige observationer gjort af det firbenede væsen, så er chancerne for at støde ind i dyret lille, vurderer zoologen.

- Sagen er den, at en ulv kan bevæge sig 70 kilometer eller mere på en dag. Så vi kan ikke engang sige præcist, hvor folk skal tage hen for at se den, siger Mogens Trolle.

Zoologen er dog fortrøstningsfuld, når det gælder om at få dokumenteret den store dyresensation.

- Jeg har nærstuderet de her billeder. Det viser sig, at der er gjort en del andre observationer af folk, der har set ulve eller poteaftryk inden for det sidste halvandet år. Jeg er personligt overbevist om, at der er en rigtig god chance for, at der er en ulv, som render rundt deroppe, siger Mogens Trolle.

Naturstyrelsen har lagt et stykke råvildt ud i nationalparken i håbet om, at det vil få dyret frem.