Det var langt over stregen, at DR i november tillod Milena Penkowa at reklamere for sin egen virksomhed, da hun medvirkede i et programmet 'Adgang med Abdel' på DR 2.

Det fastslår brugernes redaktør på DR, Jesper Termansen, hvis fornemmeste opgave netop er, at se sin egen arbejdsplads efter i sømmene.

Han mener, at Milena Penkowa fik lov til at bedrive skjult reklame, da hun medvirkede i DR 2-programmet 'Adgang med Abdel', som blev sendt den 15. november, kort efter at Milena Penkowa var blevet frifundet for dokumentfalsk.

Programmet varer en halv time, og i den tid bærer Milena Penkowa konstant tøj, der bærer reklamer og logo for hendes private virksomhed. Jesper Termansen beskriver, hvordan Penkowa endda har reklamerne på både overtøj og på sin T-shirt, ligesom hun har reklamerne placeret sådan, at man nærmest kan se dem, uanset hvilken vinkel man valgte at filme hende fra.

Milena Penkowas sorte frakke er sågar broderet med en reklame skrevet i guldbogstaver, fremgår det.

Jesper Termansen kritiserer den skjulte reklame, som han samtidig påpeger går direkte imod DRs egne etiske regler om skjult reklame.

I programmet gør vært Abdel Aziz Mahmoud opmærksom på, at han ikke vil spørge ind til hendes friske dom, men at programmet derimod følger hende i forbindelse med bogmessen i Bella Center i København, hvor hun skal interviewes i forbindelse med en ny biografi. De omstændigheder gør, ifølge Jesper Termansen, at Milena Penkowa allerede har gunstige forhold i programmet.

DR burde i stedet have bedt Penkowa om at bære andet tøj uden reklame, og havde hun nægtet, burde DR slet ikke have lavet et program med hende.

'Hvis eksempelvis Milena Penkowa – uagtet hvilken begrundelse hun måtte give – fastholder at ville beholde noget tøj på, der er overbroderet med reklamer for hendes eget firma, skal DR ikke acceptere den præmis, uanset om det så betyder, at programmet så ikke bliver til noget,' skriver Jesper Termansen.

Hjerneforsker Milena Penkowa blev i september i Østre Landsret frifundet for grov dokumentfalsk, til trods for, at alle seks dommere var enige om, at hun havde fusket med sine resultater. Penkowa blev alligevel frifundet, fordi et flertal af dommerne ikke mente, at der var begået dokumentfalsk af særlig grov karakter, og når det ikke var tilfældet, var sagen forældet.

Hele sagen handlede om en række rotteforsøg udført i Spanien i 2003, og her var Milena Penkowa anklaget for at have begået groft dokumentfalsk. Anklager, som Københavns Byret sidste år fandt, at den 43-årige forsker var skyldig i, og hun blev derfor idømt ni måneders betinget fængsel.

Penkowa valgte dog at anke sagen til landsretten, som var enig i, at der var blevet forfalsket papirer - men altså ikke enig i, at der var tale om dokumentfalsk af grov karakter.