KØB PLUS!

DR-næstformand: DR blander TV Avisen med Matador

- Det er grundlæggende forkert, at man blander TV Avisen med Matador.

Det siger Danmarks Radios næstformand Ole Hyltoft som kommentar til den verserende sag, hvor optagelser med en arrangeret demonstration foran Retten i Hjørring har sået tvivl om TV Avisens troværdighed.

- Man blander virkelighed med fiktion, og det hører altså ikke hjemme i TV Avisen, siger Ole Hyltoft.

Bestyrelsen for Danmarks Radio har bedt om en redegørelse af forløbet op til, at billederne blev bragt i Update og TV Avisen torsdag. Lørdag sagde produktionsselskabet Larm Film, der stod bag den arrangerede demonstration som led i TV-optagelser til et dokumentarprogram til DR om finanskrisen, at reporterholdet var informeret om, at demonstranterne var blevet fragtet til stedet på foranledning af produktionsselskabet.

- Jeg kan ikke umiddelbart vurdere forløbet. Det kan jo godt tænkes, at journalisten på stedet ikke har kunnet gennemskue, hvad produktionsselskabet havde gang i. Men ledelsen i DR burde jo have vidst det. Tilbage står, at man aldrig må blande TV Avisen og Matador sammen. Man skal holde virkelighed og drama adskilt, og det har man ikke gjort her, siger Ole Hyltoft.

Han finder det meget »tvivlsomt«, at man kan bruge arrangerede optagelser i dokumentarudsendelser.

- Jeg ved godt, der er nogle dokumentarister, der mener, man kan benytte sig af den slags virkemidler. Men jeg synes, man skal holde snot for sig og skæg for sig. Virkeligheden er spændende nok, som den er, man behøver ikke dramatisere den, siger Ole Hyltoft.

Han mener, at der er en generel tendens til, at TV-medier blander genrerne.

- Det gælder ikke bare DR, men også eksempelvis TV2. Men DR skal gøre sig ekstra umage, fordi vi er en public service-institution betalt af skatteyderne. Derfor bør standarderne på alle måder være højere i DR, siger Ole Hyltoft.

Er du enig med Ole Hyltoft? Sig din mening her.

Din kommentar

Kommentarer

ak ja

Skrevet af Hansen, Mandag den 7. januar 2013, 08:25

Den lille Pia marionet tosse forfatteren Ole Hyldebær blander som sædvanligt Røvhuller og Knaphuller sammen.

TV-avis og matador

Skrevet af Allan Gorm Larsen , Søndag den 6. januar 2013, 23:01

Der bliver spurgt om man er enig med Ole Hyltoft i hans betragtninger. Jeg kan ikke være mere enig.

TV lort

Skrevet af Jens Jensen, Søndag den 6. januar 2013, 17:46

Enig, jeg ser heller aldrig nyheder på T, det bidrager ikke til noget.

Kunne man forvente andet?

Skrevet af Steen Nielsen, Søndag den 6. januar 2013, 17:35

Hvorfor jeg fravalgte DR's nyheder og det siden U. Haagerups tiltræden.

Nar

Skrevet af Erik Schandorff, Søndag den 6. januar 2013, 17:26

Hyltoft, du er en nar, det samme er BT, I har det svært med at skille tingene ad, typisk dårlige "bladsmørre".

Tidsspilde

Skrevet af Rigmor Broch, Søndag den 6. januar 2013, 16:49

Jeg har for længe siden holdt op med at se TV-avisen,den oplyser ikke,den manipulerer.
Ikke mindst er journalisterne meget opsat på at promovere sig selv og sine egne meninger.Det vil jeg ikke bruge min tid på,først tiden der går med at se og høre det,dernæst at bagefter sidde og ærgre mig over at jeg har spilt min tid på at høre på elendigheden.

Manipulation.

Skrevet af Per Carstensen, Søndag den 6. januar 2013, 16:41

Det er absolut ikke i orden at TV avisen manipulerer med virkeligheden, for at få deres egne holdninger frem. Men jeg synes at fremgangsmåden omkring nytårstalen af HTS er endnu værre. At stationens politiske redaktør og studieværten, op til at talen kommer, kan lave et program om hvad talen mon vil indeholde, når de i virkeligheden har haft talen i mere end et døgn. Det er da himmelråbende sjofelt. Der må da være andre end mig, der føler sig meget våd ned af ryggen. Så meget for TV-avisen og dens medarbejderes troværdighed!! Iøvrigt, hvad var formålet med hele denne primitive seance? Et desperat forsøg på at skabe en positiv historie om HTS? I givet fald, så forgæves.

Alt TV er redigeret virkelighed

Skrevet af B. Rasmussen, Søndag den 6. januar 2013, 16:33

Intet af det der bliver vist på skærmen er sandheden. Der foregår altid en udvælgelse, på grund af begrænset tid, så det vi ser er redaktørens valg. Det bør enhver tænkende seer kunne gennemskue.
Iscenesættelse er blot et symptom på et degenererede medier og moralsk forfald hos de journalister der giver sig af med den form for bedrag.

vedr. arrangeret demonstration

Skrevet af bjarne jørgensen, Søndag den 6. januar 2013, 16:31

OIe Hyltoft har ret. DR har i mit perspektiv altid haft en høj grad af troværdighed og bør ikke blande genrerne, så seerne selv skal gætte sig frem. DR bør som et minimum oplyse at indslaget er konstrueret og altså ikke har noget med virkligheden at gøre. I stedet bør de komme med en undskyldning eller et dementi og herefter holde sig til deres kerneydelser: saglig og lødig journalistik med kildehenvisninger.
DR har generelt et højere journalistisk niveau med mere dybdeborende indslag end TV2 har - og det håber jeg da vitterligt, DR vil blive ved med at have.
Mvh.
Bjarne Jørgensen, Gilleleje