KØB PLUS!

DR-journalist havde ikke fantasi nok til at gennemskue fup-demonstration

DRs nyhedsdirektør var i skudlinjen under TV2 News-udsendelsen Presselogen søndag, hvor mediechefer diskuterer ugens omstridte pressetemaer.

- Det burde ikke kunne ske, sagde Ulrik Haagerup i Presselogen om  det skandaløse indslag med en fup-demonstration torsdag i Hjørring.

Det omstridte indslag TV Avisen bragte samme aften viste en demonstration ude foran retten i Hjørring, hvor direktøren for den krakkede EBH-bank mødte op. De vrede demonstranter var inviteret af produktionsselskabet Larm Film, der skulle bruge optrinnet i en dokumentar-udsendelse til DR.

- Der bliver lavet et program, som de selv kalder en dokumentar. Vi opfatter ikke at det er konstrueret og kommer til at viderebringe indslaget. Det går selvfølgelig ikke, forklarede nyhedsdirektøren.

I forbindelse med debatten om den arrangerede demonstration har Larm Film offentliggjort en video, der viser at DR-journalisten var så tæt på demonstranterne og TV-selskabet, at han kunne høre alt der blev sagt.

Værten spørger i Presselogen Ulrik Haagerup, hvordan det kunne være, at DR-journalisten ikke opfattede, at demonstranterne var hyret af Larm Film. Ifølge Michael Dyrby, der er nyhedsdirektør i TV2, fattede TV2s fotografer på stedet mistanke til hele demonstrationens ægthed. Til det svarede Haagerup:

- Vores nyhedsjournalist havde ikke fantasi til at forestille sig, at det han så kunne være en konstrueret virkelighed, sagde han og understregede, at DR-journalisten ikke så forberedelserne til produktionens optagelse.

Søren Steen Jørgensen fra Larm Film forsvarede i programmet sit produktionsselskab, og mente blandt andet, at DR uretmæssigt forsøgte at skyde skylden på Larm Film.

- Vi prøvede fysisk at holde journalisterne væk og forklare, at det var en tv-produktion vi var i gang med at filme. Jeg bliver vred, når TV Avisen begår en banal, men dog grov, fejl og bagefter prøver at tørre den af på os. Var journalisten i tvivl om vores tilstedeværelse, kunne han have kommet og spurgt os, lyder det fra Søren Steen Jørgensen.

Dokumentaren, der handler om finanskrisen, er nu blevet droppet af DR. Noget, som Søren Steen Jørgensen kalder 'skørt'.

 

Afstemning

 Tror du på DR i sagen om den arrangerede demonstration?

Deltag i debatten under artiklen
 

Din kommentar

Kommentarer

Journalister i og medierne er fyldt med lort!

Skrevet af Hansen, Mandag den 7. januar 2013, 03:29

NEJ, de er lige som politikere og spindoktorer, lige så fyldt med løgn, som en ko er fylt med lort!

Det er også derfor politikerne og journalisterfester sammen og har så nemt ved at blive sammenspist, de er to alen ud af ét stykke, for det er så nemt som at klø sig selv bagi, at få journalister med i det falske og løgnagtige skuespil på borgen, som medierne bombarderer den sagesløse befolkning med 24 timer i døgnet, også kaldet "Göbbelsk propaganda"!

sagens kerne

Skrevet af Mogens Elgaard, Søndag den 6. januar 2013, 23:18

Nu gider vi ikke høre mere om denne pseudobegivenhed.
Lad os få en ordentlig dækning af sagen og rettens behandling af den - inden døre !

En bearbejdet virkelighed

Skrevet af Per Pallesen, Søndag den 6. januar 2013, 16:47

TV bliver mere og mere kunstigt. Det er vel prisværdigt at Haagerup dækker over journalisten der har dummet sig - bare synd det bliver afsløret.

Thomas Høst

Skrevet af Thomas Høst, Søndag den 6. januar 2013, 15:33

Skandale at Dr dropper en så vigtig dokumentar film om bankernes rolle i finanskrisen, på grund af at Ulrik og co har trådt i spinaten. Nederen at mine licens penge skal gå til at aflønne sådan en selvfed kegle.
Nyhederne bliver oplæst i en kulisse og dokumentar film har været konstruerede siden Nanook of the north, det ved Haagerup også godt eller burde vide.... Det er så uretfærdægt at se en ridder af Dannebrog slipper af sted med løgn selv hellighed højt til hest og beskyttet af højere magter og kollegaer i mediebranchen.

Sølle chef

Skrevet af Kim Hansen, Søndag den 6. januar 2013, 13:21

Det er bare for sølle at Ulrik Haagerup som chef sparker aben ned af til sine underordnet. Øv for en chef.

Vasker Hænder

Skrevet af Frank Pedersen, Søndag den 6. januar 2013, 12:52

Vanen tro vasker de røde lejesvende hænder!