Danmark

DMI advarer: Snestorm på vej mod Danmark

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

DMI advarer om mulig snestorm tirsdag Foto: Henning Bagger

Kulden har godt fat i landet, og danskerne kan roligt finde de lange underbukser frem til weekenden.

Det bliver koldt med dagtemperaturer mellem minus en og plus fire grader. Nogle steder vil der falde sne- eller sludbyger, men det bliver meget ujævnt fordelt, oplyser vagthavende meteorolog Jørn Thomsen, Danmarks Meteorologiske Institut.

- Der kommer snefnug i luften, men det er ikke alle steder, det bliver liggende. Ved kystnære områder tør sneen, mens der er sandsynlighed for, at den bliver liggende inde i landet, siger Jørn Thomsen.

Læs også: Se DMI's prognose: Sådan bliver vinteren
Læs også: Fem centimeter sne i dag: Se hvor den falder

Vindforholdene er forholdsvis rolige, så man behøver ikke frygte bidende kulde.

Til gengæld skal man holde godt øje med vejforholdene. Når temperaturen ligger og svinger omkring frysepunktet, er der stor sandsynlighed for glatte veje, specielt i morgen-, aften- og nattetimerne.

Det kølige vejr fortsætter også i den nye uge, og tirsdag er der endda risiko for sæsonens første snestorm, når varme forsøger at presse sig ind over det kolde Danmark.

Læs også: Se DMI's prognose: Sådan bliver vinteren

- Prognoserne viser, at vi får noget varme, der presser på, og som støder sammen med kulden. Når vi så samtidig har en frisk til hård vind, så har vi ingredienserne til noget, der måske kan udvikle sig til en snestorm med 5-10 centimeter sne, siger Jørn Thomsen.

Hvilke dele af landet, der rammes, er endnu usikkert.

- Det trækker op fra syd, og det er usikkert, om det kun vil ramme det sydlige Danmark, eller om det når længere mod nord, siger Jørn Thomsen.

- Men som det ser ud nu, kan der godt komme trafikale problemer natten til tirsdag og i morgentimerne tirsdag, advarer han.

Læs også: Se DMI's prognose: Sådan bliver vinteren

Relaterede

Det læser andre