Glatte veje. Her i Aalborg
Glatte veje. Her i Aalborg Foto: Henning Bagger

Nu ruller kulden ind over landet

Danskere rundt omkring i landet har i dag oplevet en af de lidt mildere dage, hvor tøvejr og plusgader har sat sit præg. Vejret tager dog revanche i aften, når hårde minusgrader rammer hele landet. 

Og i takt med at frostgraderne langsomt bider sig fast over hele landet, skal specielt bilisterne være ekstra forsigtige, når de sætter ud bag rattet. Dagens tøvejr har nemlig efterladt sjap og våde overflader, og det kan give rigtig glatte veje.

til Scanpix Arkiv

Se de rygende kolde billeder: Kulden fik havet til at koge
SWEDEN WEATHER
Læs også:
Se de rygende kolde billeder: Kulden fik havet til at koge

- Vi får ret seje temperaturer her i løbet af aftenen. Det betyder ned til omkring fem minusgrader, og nogle steder i Jylland er vi nede i minus ti. Det betyder jo så, at vejbanerne kan være meget glatte her i løbet af aftentimerne. Kombinationen af dagens tøvejr og aftenens kolde temperaturer kan meget vel være glatte veje, siger Jørn Thomsen, vagthavende ved DMI, til bt.dk.

Sne Aalborg

Han peger specielt på Nordjylland som et risikoområde, men påpeger, at alle landets bilister kan risikere at komme ud på glatføre, hvis man sætter sig bag rettet til aften. Også i morgen tidlig vil det være glat.

- Det bliver rigtig koldt i nat, så man kan godt forvente glatføre i hele landet i morgen tidlig, ligesom der nok også skal være en del biler, der får problemer med at starte på grund af de hårde temperaturer, siger Jørn Thomsen til bt.dk.

Se læsernes egne vinterbilleder: Sådan ser sne-Danmark ud
Snebillede - allingåbro
Læs også:
Se læsernes egne vinterbilleder: Sådan ser sne-Danmark ud

SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook