En snestorm er på vej mod Danmark, og den rammer formentlig natten til søndag.
En snestorm er på vej mod Danmark, og den rammer formentlig natten til søndag. Foto: Jens Astrup

Op mod 25 centimeter sne

Så er det på den igen. Sneen indhyllede i sidste weekend Danmark i en let dyne af sne, og nu er der altså mere sne på vej. Og denne gang ser det ud til at blive en regulær snestorm.

- Der er risiko for en snestorm, ja. Der kommer et lavtryk nordfra, og det bliver spændende at følge det i løbet af i morgen. Det er svært at forudsige lavtrykkets bane, og det skal ikke flytte sig meget, før der sker dramatiske ændringer, siger DMI's vejrvagt Lars Henriksen til bt.dk.

Se læsernes egne vinterbilleder: Sådan ser sne-Danmark ud
Snebillede - allingåbro
Læs også:
Se læsernes egne vinterbilleder: Sådan ser sne-Danmark ud


Indtil videre ser det dog ud til, at snestormen rammer det vestlige Danmark i løbet af natten til søndag eller tidligt på morgenen søndag. Det ser dog også ud til, at sneen hurtigt går over i slud og regn i det sydlige og vestlige Danmark.

- Det ser derimod ud til at blive en hård omgang for Nordjylland og det østlige Danmark, for det ser ud til at frosten hænger ved her, så sneen bliver liggende. Især i Nordjylland, siger Lars Henriksen.

Der bliver desuden frisk vind til kuling, og det vil medføre fygning, der igen kan udløse en del trafikale problemer.

DMI forventer, at der falder helt op mod 25 centimeter sne i løbet af søndagen, og de opfordrer til, man holder øje med vejrsituationen.
SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook