KØB PLUS!

DF går til ministeren: Brandmænd må ikke tænde juletræer for Skat

En juletradition er i fare for at uddø. Hjælpsomme brandfolk skal nemlig ikke længere have lov til at hjælpe med at tænde juletræer fra deres stigevogn, mener SKAT. Det får Dansk Folkeparti til at rase.

Det er helt i hegnet. Sådan lyder reaktionen fra Dansk Folkepartis ordfører Dennis Flydtkjær på, at en særlig juletradition måske snart kan være slut. I årevis har det i mange byer været tradition, at de lokale brandmænd gav en hjælpende hånd, når lyset på torvenes juletræer skulle tændes. Traditionen er især elsket af mange børn, der følger spændt med, når julemanden får lov til at blive hejst op til juletræets top i brandvæsenets lift. Sådan har det i årevis også været i Frederikssund og Slangerup.

Men i år var det slut. I stedet måtte julemanden blive nede på jorden og trykke på en stikkontakt. SKAT har nemlig sat en stopper for den årelange tradition, skriver Lokalavisen /Frederikssund.

Det sker efter, at borger i Tikøb Nordsjælland har anmeldt til SKAT, at brandvæsenet sidste år kørte ud med julegaver til børn i den lokale sportsklub. Det fik SKAT til at råbe vagt i gevær.

BT PLUS' store juletillæg: Guide til årets julehandel

Ifølge Skattereglerne må brandvæsenets biler nemlig ikke bruges til andet, end det de er indkøbt til - nemlig at redde menneskeliv og slukke brande. Og derfor kan det få alvorlige konsekvenser for landets brandmænd, hvis de bruger bilerne til andre formål - også selv om formålet er velgørende og ulønnet.

Ifølge Lokalavisen risikerer brandmændene nemlig at få en regning for at have brugt brandbilen som privat køretøj - og det kan blive en speget affære. Det kan nemlig betyde, at brandstationen vil skulle betale fuld afgift af brandbilerne.

Risikoen for at få en regning fik beredskabschefen i Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab, Kim Lintrup, til at aflyse årets juletræstænding i Frederikssund Kommune:

- Brandbilerne er indregistreret til brand- og udrykning, og ifølge skattereglerne må de ikke bruges til andet end de opgaver, der er beskrevet i beredskabsloven. Når man så kigger rundt i landet, er der andre beredskaber, der gør det (kører ud til juletræstænding, red.). Men det må vi ikke, siger Kim Lintrup til Lokalavisen /Frederikssund.

Skab julestemning med særpræg

Hos SKAT's motorafdelingen bekræfter chefkonsulent Jørn Nysum Schoop over for Lokalavisen Frederikssund, at reglerne virkelig er så strikse.

- Hvis man koldt og kynisk skal kigge på vores regler, så må man ikke, siger han.

Skat modvilje mod brandmændenes julehjælpsom hed får Dansk Folkeparti til at rase. Partiet, der også var særligt aktivt i debatten om juletræet i Kokkedal, mener, at Skats regler kan ødelægge julen for syge børn.

- Sagen kommer også til at berøre brandvæsnet, hvis en julemandsklædt brandmand via en stigevogn kravler ind på Rigshospitalets børnekræftafdeling for at give de syge børn en oplevelse samt uddele gaver, risikerer brandvæsnet at skulle betale fuld afgift på deres køretøjer. Jeg forstår glimrende, at brandmændene er tossede over denne skamridning af reglerne, siger Dennis Flydtkjær, der er skatteordfører hos Dansk folkeparti i en pressemeddelelse.

Her lyser juletræet ud over Egedalsvænge

- Skal politiet så også droppe deres charmeoffensiv på blandt andet skoler, hvor børn kan prøve at sidde i en politibil og tale med betjente, der på den måde indleder et godt forhold til børnene?, tilføjer han.

Dennis Flydtkjær har nu stillet spørgsmål et spørgsmål om sagen til skatteminister Holger K. Nielsen (SF) for at få denne til at bløde reglerne op.

SKAT oplyser dog, at brandfolk, der overtræder reglerne nok ikke vil få en bøde med det samme. I første omgang vil SKAT nøjes med at sende en advarsel ud.

Afstemning

Hvad synes du om, at Skattereglerne forhindrer brandmænd i at tænde juletærer? Sig din mening her.

Din kommentar

Kommentarer

Fjolleri!!!!!

Skrevet af ibias, Torsdag den 13. december 2012, 00:36

HOLD NU KÆFT!!!

Hvis brandvæsen, eller andre har tid/lyst, så lad dem dog tænde de juletræer. Mon ikke skat har vigtigere ting, eller er der for mange ansat.

er Skat en flok idioter

Skrevet af Tom Kundahl, Onsdag den 12. december 2012, 22:34

Igen og igen er Skat på banen, hvorfor fanden skal danske traditioner
ikke opretholdes. Er det flok idioter der ansat i Skat eller er det en flok bureaukrater der har deponeret
en hvis etage i det menneskelige anatomi.
Føj føj

er Skat en flok idioter

Skrevet af Tom Kundahl, Onsdag den 12. december 2012, 22:34

Igen og igen er Skat på banen, hvorfor fanden skal danske traditioner
ikke opretholdes. Er det flok idioter der ansat i Skat eller er det en flok bureaukrater der har deponeret
en hvis etage i det menneskelige anatomi.
Føj føj

DF er HYKLERISKE

Skrevet af Ole Jensen, Onsdag den 12. december 2012, 22:26

Til Dennis Flydtkjær:

Er det ikke altid DF der himler op om, at lovene skal overholdes?

Loven skal vel være lige for såvel Lis som Per?

Loven er lige - eller?

Skrevet af Ole Jensen, Onsdag den 12. december 2012, 22:17

Til Dennis Flydtkjær:
Er det ikke netop DF der evig og altid prædiker om, at lovene skal overholdes?

Hvorfor skal brandmænd så ikke også?

Grotesk skattevæsen!

Skrevet af Kim, Onsdag den 12. december 2012, 21:35

Hvad med at SKAT i stedet koncentrerede sig om skattesnydere som Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock.

EEn fra halallobbyen

Skrevet af L. Johansen, Onsdag den 12. december 2012, 21:10

Det var vel en af de snotforvirrede fra HALALLOBBYEN, der ville stoppe endnu en dansk tradition?

Personen, der anmeldte det til skat, burde stå frem!

Hvor er det gamle, hyggelige Danmark blevet af?

Skrevet af Tom48, Onsdag den 12. december 2012, 19:54

Jeg gider ikke skrive en større klagesang, men blot: Jeg gider ikke være her mere, og vil snarest gøre arbejdsløshedskøen mindre i dette latterlige, paragrafstyrede lorteland, der er fyldt med kyniske paragrafryttere, pampere og skrankepaver. Så kan de s'gu kappes om at gøre livet surt for hinanden.

......

Skrevet af N..., Onsdag den 12. december 2012, 18:02

NEJ NEJ NEJ nu må Folk lige tag sig lidt sammen , hva sker der for folk har ondt i røven over det , håber fandme den/de personer som prøver at ødelægger det for alle os andre de har VIRKELIG VIRKELIG dårlig smag i munden , det betyder da intet at brandvæset for lov at køre ud i en lille halv time for at glæde Tusind af små børn og voksen . i stedet for at tænke på en SIMPEL SKide regl TAG JER SAMMEN --- ELLers Rigtigt GOO JUL alle sammen ..;).

så er der alligevel forskel på skatteregler iflg HOLGER K.

Skrevet af soegaard, Onsdag den 12. december 2012, 17:56

Hvis tømrer Jensen kører til bager i gulplade bil efter kager til kaffe til familie og 1 kunde. Det er en klar overtrædelse af MOMS lov givning- og det beskattes med betaling af bil moms og Jensen skal betale for fri bil til privat. MOMS reglerne er ganske klare og måske "strenge" men på den måde kan de håndhæves. Derfor er det noget JUKS når en brandbil benyttes momsfrit til en slags private formål. brug istedet el leverandørernes liftvogne - de betaler fuld moms af materiel .

Skat og brandmænd

Skrevet af Allan Gorm Larsen , Tirsdag den 11. december 2012, 12:08

Jeg synes at det er i orden at brandvæsenet, den ene gang om året sender en "julemand" ud for at tænde kommunens juletræ. Herregud hvis det kan glæde mange børn, kan jeg ikke se noget odiøst i det. Brandvæsen og politi viser sig jo også ved dyrskuer, hvor de inviterer spændte drenge op og sidde i deres køretøjer, det er virkelig en stor oplevelse for mange drenge, så hvorfor droppe det?. Kassetænkning!!!. Føj.

Hvad siger skatteministeren ???

Skrevet af Torben Dencker, Søndag den 9. december 2012, 21:21

Nu er det jo sådan, at SKAT ikke behøver at tage alle henvendelser alvorligt.
Man må vel kunne forvente af offentlige ansatte, at de TÆNKER sig om.
Men ingen sag er tilsyneladende for lille for disse småttænkende embedsmænd / -kvinder, der pt. får deres daglige brød betalt af skatteyderne via SKAT.
Det kan tænkes, at anmelderen har et sølle liv; men den (eller de) der har behandlet denne sag; må have for lidt at tage sig af i dagligdagen.
Det må forventes, at når sagen tages op i Samrådet med skatteministeren, så sker der noget. (til fordel for julen).

Et sølle liv....

Skrevet af Carsten Hansen, Søndag den 9. december 2012, 20:39

....det er da hvad anmelderen må have. Siden han nu bliver skyld i at rigtig mange børn i Danmark ikke længere får denne fantastiske oplevelse hvert år til jul. Håber du skammer dig noget så grusomt over din umenneskelige opførsel. Det bør dine forældre også gøre. Er tydeligvis noget der er glippet i din opdragelse....empati og glæden ved at gøre noget godt for andre. Skam dig..!!!

STOP

Skrevet af Jan, Søndag den 9. december 2012, 17:53

Nu må skat sgu holde med deres pamper og de arme Brandmænd skal afprøve deres biler flere gange om ugen så kan de sgu lige så godt gøre det for den danske befolkning og ikke mindst for de kære børn som syntes det er smadder sjovt SKAT må lade en anmeldelse ligge for det er er sgu småligt at forfølge dette

det er beskæmmeene at se politikerne

Skrevet af morten hvam , Søndag den 9. december 2012, 11:37

være så populistiske ,at de ikke har vigtiger ting at mene noget om .blandt andet den til tagene fattigdom i danmark , nået nej den er jo skabt af de samme politiker

Bare så langt ude.

Skrevet af Søren Dahl, Søndag den 9. december 2012, 09:14

Men ser man på alle de andre stedder i samfundet, hvor man ikke må gøre brug af ting der ikke er betalt afgifter af, så er det måske rigtig nok, men ser man på det uden de briller, så er samfundet ved at blive et sted der ikke er vær at leve, man bygger broer og motorveje og sløjfer alt der har med medmenneskelighed og hygge at gøre, man må ikke tænde kalenderlys på plejehjem osv.

Lav loven om

Skrevet af Solvej Hyttesen, Søndag den 9. december 2012, 07:12

Skattevæsnet har ikke forstået den større sammenhæng, men henholder sig blot til en paragraf, ligesom de skriftkloge og farisæerne gjorde for 2.000 år siden.
Vi har politikere til at lave loven om. Det skal de bare gøre; så enkelt er det.

Brændmænd der tænder juletræer.

Skrevet af Ilse T. Jensen, Søndag den 9. december 2012, 03:48

Vi ved jo godt allesammen at hvis der lige pludseligt skulle blive et alarmopkald , så rykker brandmændene ud og forlader det e.v.t juletræ de er ved at tænde og der er jo stadig nogle brandmænd der har vagt imens de tænder et juletræ og de kan hurtigt kaldes over deres radioer. JO, man må sige at skat går i meget små sko og den/de person der har meldt det må gå i meget små sko.
Man kan snart ikke foretage sig noget i lille Dk uden at der er nogle der skal brokke sig over små ting, det er meget at SKAT idet hele taget vil tage sig af det, man må undres??

Føj!

Skrevet af Kristian, Søndag den 9. december 2012, 02:05

Føj Føj Føj og mere Føj

Hvor jeg dog væmmes og brækker mig over tanken, at nogen personer har været så smålige at klage over dette til SKAT,
at brandvæsnet har brugt deres biler til arrangementer og andre ting der gavner og støtter gode sager i landet.
Dette her er simpelthen Janteloven i en nøddeskal når den er bedst, et fænomen som man kun kan finde i dette pattebørns diktatur vi lever i.

Voks dog op mennesker!!

sorry for mit galle der lige røg ud...

Lad det tidligere Civilforsvar iføre sig Julemands skæg !!

Skrevet af Thorvald S, Lørdag den 8. december 2012, 23:14

Det er muligt at det er et af de luxus opgaver som danskerne har vendt sig til - at div. Redningkorps skal tænde Danmarks Juletræer på torve - pladser osv.

Men til det borgerlige Danmark, så har i selv vendt danskerne til det og sendt regninge videre for de værse skattbetalte forlystelser. . inkl. den goodwil som det medførte over for de frivate firmaer som fik gratis skattebetalt reklame.

Hvornår har Danmark sidst mødt en Hjemmehjælper med skattebetalt klaphat på for at forlyste Danmarks ældre ?

Nej, vel.

Vil Danmark have Brændmænd til, at at lege julemænd, er det på tide at eks. Falck spiller med åbne kort og sponsorer dette over for befolkningen. Dette kan så være en tilbage betaling af den reklame de gratis har fået igennem mange år over for samfundet.

eks. Falck er et privat fima som eks. ISS.

De gør intet gratis over for skatteborgerne, selv om de til stadighed har den tidligere stilling som værende det primære staslige Redningskorps.

Brandmænd - Hjemmehjælpere - Politi skal lave det de blev ansat til. Og ikke lege fastelavn ! eller julemænd !

Hvad med at lade det "tidligere Civlforsvar" tænde juletræer. Så får hverken privat eller kommunal ansatte brændmænd deres bierhverv i klemme.

De er nemlig helt igennem skattebetalte, modsat Falck !

Det er ikke deres opgave ! - de skal slukke ildebrænde !

Skrevet af Hans Olsen, Lørdag den 8. december 2012, 20:42

Det er der intet galt i at brandmænd & koner tænder juletræerne på byernes torve og pladser.

Men hvis det betyder et x antal skattekroner bliver brugt til at aflønne brandmændene, så er det billigere at lade borgmestrene holde en tale, og trykke på EL kontakten til juletræet. (ingen gratis reklame til Falck"s Redningskorps). Betalt af skatteborgerne ! - pga. af et monopol som heldigvis nu er ved at uddø !!!!

Selv om det er bagateller set med nogens øjne, så er det ikke bageteller at skatteborgerne skal betale for et evt. udkald af 10 brandfolk. m.hjelm og blå blink. - stige mv. + nissetøj !

Så er den lokale kommunale borgemster billigere. - eller evt. Corydon eller en af de 160.000 ledige som står til rådighed.

Skat går ikke i for små sko. Brandmænd er ansat til at løse redningsopgever og slukke ildebrande. Og ikke at lege kravlenisse på diværse provinsbyers julettrræer.

Det er derfor at Danmark har frivvilie brandkorps, betalt at skatteborgerne.

Hvornår har du sidtst set en Politimand "tjenestemand" lege hykke onkel 1 maj. ?

God jul

Skrevet af Brian Larsen, Lørdag den 8. december 2012, 14:29

Kære politikkere!

Kan kun følge alle dem som siger at skat går i for små sko, det er en god tradition, aom er påvej til at blive ødelagt..... Når det så er sagt, så syntes jeg det er skræmmende at se, hvordan i, kære politikkere står i kø, for at være efter skat, husk lige på, at det ikke er skat, som laver regler, men jer kære politikkere, skat håndhæver dem kun. Tænk over dette, inden i næste gang farer som trolde ud af en æske, fordi den lovgivning i selv har lavet, blot bliver fulgt.....

God Jul og Godt Nytår

Skrevet af Signe, Lørdag den 8. december 2012, 13:15

God Jul og et forrygende Godt Nyt År til alle jer på "Borgen".
Vi borgere takker Jer som har styrt os og vores land igennem de sidste 11 år. Vi takker alle politikker for Jeres lovgivninger an mas mod os borgere. Vi takker Jer for at I har fjernet vores velfærd, vores arbejdspladser samt vores traditioner. Tak for bankpakkerne, tak for urealistiske investeringer samt overforbrug af vores skattepenge. Tak fra de hjemmeløse fordi I ser dem og gør noget for dem. Tak fra alle dem som ikke har haft en chance for at komme i arbejde inden den 1 Januar. Tak fra alle de borgere i Danmark som I har hjulpet med forhøjede skatter, forhøjede afgifter, forhøjede priser på madvarer og forhøjede priser på gratis energi fra sol og vind. Tak for lønnedgange og mere magt til jer og til arbejdsgiverne. Tak fordi I har gjort de fleste af Danmarks traditioner til noget som de rige har råd til. Tak fordi I har løst krisen og tak fordi I har skabt arbejdspladser, skabt velfærd som kun I selv har glæde af. Ja mit store tak fordi I har skabt et Danmark som nu kan bryste sig at tilhøre Slyngelstaterne og Diktaturlandene. Godt gået. Jeg ønsker jer en dejlig og glad jul med alt det som julen hør til, medmenneskelighed, god mad, familiehygge og julegaver. Jeres borgere står udenfor som PIGEN MED SVOVLSTIKKERNE og kigger ind på jer i varmen. Tak fra jeres borgere som har valgt JER og som har sørgt for at I kan ha det godt og rart. God Jul fra Jeres vælgere.

En nulbon

Skrevet af Martim Madsen, Lørdag den 8. december 2012, 12:21

Danmark, middelmådighedens og fordommenes latterlige land!
Landet uden overskud og visioner.

Enig

Skrevet af Plet, Lørdag den 8. december 2012, 13:48

Må jeg lige have lov at gentage det igen "Danmark, middelmådighedens og fordommenes latterlige land!"
Så kan det vel ikke siges bedre.
Et rigtigt surt land at leve i. Kan godt forstå at så mange vælger at emigrere væk fra et land der går i så små sko!

Klubidioterne

Skrevet af Hanse, Lørdag den 8. december 2012, 11:38

Idioterne fra klubben som fik leveret gaver af idioterne fra det lokale brandvæsen har ødelagt det, de er gået over grænsen i deres kammerateri og nepotisme, så det er dem i kan takke for at det nu er blevet forbudt og det synes jeg også er ok.

Juletræstænding er ok, men det andet er fandeme ikke,hvorfor skal jeg betale for at en eller anden privat klub skal have leveret gaver i form af brug af brandvæsenets udstyr???????????

Klubidioterne

Skrevet af Hanse, Lørdag den 8. december 2012, 11:35

Idioterne fra klubben som fik leveret gaver af idioterne fra det lokale brandvæsen har ødelagt det, de er gået over grænsen i deres kammerateri og nepotisme, så det er dem i kan takke for at det nu er blevet forbudt og det synes jeg også er ok.

Juletræstænding er ok, men det andet er fandeme ikke,hvorfor skal jeg betale for at en eller anden privat klub skal have leveret gaver i form af brug af brandvæsenets udstyr???????????

Klubidioterne

Skrevet af Hanse, Lørdag den 8. december 2012, 11:33

Idioterne fra klubben som fik leveret gaver af idioterne fra det lokale brandvæsen har ødelagt det, de er gået over grænsen i deres kammerateri og nepotisme, så det er dem i kan takke for at det nu er blevet forbudt og det synes jeg også er ok.

Juletræstænding er ok, men det andet er fandeme ikke,hvorfor skal jeg betale for at en eller anden privat klub skal have leveret gaver i form af brug af brandvæsenets udstyr???????????

Nidkærhed? - eller ...

Skrevet af Annalise, Lørdag den 8. december 2012, 11:14

Er ethvert værn ikke pålagt at afholde øvelse for at være beredt, når ulykken melder sig? Naturligvis er de det!
Og kan brandvæsenet ikke med al god ret siges at være på øvelse, når juletræerne tændes? Natuirligvis kan de det!

Om det nu er nidkærhed eller endnu et angreb på den kristne jul, fra denne emsige borger, det kan man kun gætte på. Men op på stigen må I til næste jul, kære brandvæsen!

Hvem end den emsige er - føj!

Beskatning af brandmænd

Skrevet af egon holm, Lørdag den 8. december 2012, 11:13

Jeg troede i min naivitet at det Skatteministeriet der lavede lovene og diverse afdelinger af SKAT "bare" skulle følge disse regler.