En sammenligning med en række andre lande viser, at Danmark er det mest gavmilde land, når det kommer til at dele penge ud til borgere, der ikke arbejder

Der er ingen andre lande en Danmark, hvor gevinsten ved at arbejde er mindre.

Det viser en sammenligning af overførselsindkomster mellem Danmark, Sverige, Holland og Tyskland, som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har lavet. Det skriver Jyllands-Posten.

Selv om dagpengeperioden er blevet halveret, er Danmark det land med den mest generøse arbejdsløshedsforsikring, og vi har den mest attraktive socialhjælp, viser undersøgelsen.

- Vi har skabt det land i verden, hvor det dårligst kan betale sig at tage et arbejde. Overførselsindkomsterne er for høje, og det er den direkte forklaring på, at vi har rekord i andelen af offentligt forsørgede i den arbejdsdygtige alder, siger DAs administrerende direktør, Jørn Neergaard Larsen, til Jyllands-Posten.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) erkender, at det er stor udfordring.

- Men det betyder ikke, at vi skal afskaffe et højt socialt sikkerhedsnet. Den lave starthjælp under en borgerlig regering med højkonjunktur var jo heller ikke nok til at få alle de mennesker i arbejde, siger hun til Jyllands-Posten.