____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Da den 39-årige faldne jægersoldat René Brink Jakobsen onsdag formiddag blev mindet, foregik det ved en lukket ceremoni og hans kammerater, som bar kisten, ville være anonyme.

Med sørgebind om overarmene bar otte jægersoldater den faldne oversergent René Brink Jakobsens kiste fra helikopteren og ind til mindehøjtideligheden på Karup Flyvestation onsdag klokken 10. Men deres identitet forblev hemmelig, og deres ansigter må ikke gengives på billeder.

Sådan lyder påbuddet fra Hærens Operative Kommando.

- Det er vigtigt, at de soldater vi indsætter i nogle specifikke operationer, ikke må kunne genkendes. De kan blive indsat i nogle meget kontroversielle opgaver både nationalt og internationalt, forklarer presseofficer Erik Bøttger.

- De må ikke kunne genkendes. Både for at sikre, at de kan operere anonymt fremover og for at beskytte dem selv og deres familier, siger Erik Bøttger.

Se TV: Her ankommer kisten

Den erfarne jægersoldat René Brink Jakobsen var en del af Task Force 7, der er Danmarks elitestyrke i Afghanistan, og som primært består af jægersoldater og frømænd. De har base i Lashkar Gah ved siden af den lejr, hvor de støtter specialpolitistyrken Provincial Respons Company Helmand, som de var på operation med, da en eksplosion onsdag aften i sidste uge kostede René Brink Jakobsen livet.

Operationens formål var at ødelægge et tilholdssted, som oprørsstyrkerne anvendte til at producere og opbevare sprængstof. Efter at René Brink Jakobsen havde modtaget førstehjælp af en af de andre jægersoldater på stedet, og var blevet evakueret og bragt til hospitalet, fortsatte styrken operationen.

Hærens Operative Kommando oplyser, at det lykkedes at ødelægge stedet, så operationens formål blev indfriet.