Seerne kunne kort før midnat se, hvordan TV2 News-reporteren Lisbeth Davidsen måtte dukke sig midt i et live-indslag fra nytårsfejringen på Rådhuspladsen i København.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Rådhuspladsen var propfyldt med mennesker, og mange smed fyrværkeri - heriblandt ulovlige kanonslag - ind på midten af pladsen, fortæller Lisbeth Davidsen, som nu forklarer, hvorfor hun dukkede sig midt i live-indslaget.

- Jeg har to vagter, som er mine øjne og ører, fordi jeg er fokuseret på kameraet og det, der bliver sagt fra studiet. Vi har en aftale om, at de skal lægge en hånd på min skulder, hvis der kommer noget farende. Jeg hører en voldsom lyd bag mig og mærker, at en af vagterne lægger en hånd på mig, så derfor dukker jeg mig, siger Lisbeth Davidsen.

Der blev derefter klippet videre til et andet kamera, så seerne nåede ikke at se, hvad der skete med TV 2 News' live-reporter. 

- Jeg dukker mig, men der sker os ikke noget. Det virker ekstremt voldsomt, men vi kom helskindet gennem dækningen, fortæller Lisbeth Davidsen.

Ikke for børnefamilier

Hun fortæller, at der flere gange landede fyrværkeri tæt på kødranden af mennesker, og der var nogle ekstremt voldsomme drøn. Hun så også mange, der holdt raketterne i hånden og lod dem fare op i luften.

På grund af de mange mennesker og tumulten var Rådhuspladsen bestemt ikke et sted for børnefamilier, understreger Lisbeth Davidsen.

- Børnefamilier bør absolut holde sig helt væk. Jeg tror, at børn risikerer at få høreskader og blive traumatiserede af larmen, siger TV 2 News-reporteren.

Ifølge B.T.s reporter stod der en gruppe betjente i den ene side af Rådhuspladsen, men de greb ikke ind, selvom der var ulovligt fyrværkeri og folk var ved at blive mast. Lisbeth Davidsen undrer sig over, at politiet ikke var mere tydeligt til stede på pladsen - eller hvorfor Københavns Kommune ikke har sørget for nogle faste rammer - for eksempel med en scene og noget musik - så 'testosteron-festen' blev mere civiliseret.

Erfaringer som krigskorrespondent

Lisbeth Davidsen har selv været krigskorrespondent og fortæller, at det har visse ligheder med at rapportere fra kaosset på Rådhuspladsen.

- Hvis man som krigskorrespondent er i en zone, hvor der skydes, så lyder geværskud, mortergranater osv. lidt ligesom fyrværkeriet. Men man er godt klar over, at der ikke ligger det samme ønske om død og ødelæggelse bag, siger Lisbeth Davidsen.

Hun brugte også sine erfaringer fra verdens brændpunkter under nytårsdækningen i nat.

- Man kan beslutte sig for at bevare roen uanset hvad. Og et eller andet sted er det også sjovt, selvom det er lidt nervepirrende, siger hun.