BT TV har mødt Carsten Olsen, bedre kendt som den Skaldede Kok, som her viser, hvordan man laver en saftig and med sprødt skind.


BT TV har mødt Carsten Olsen, bedre kendt som den Skaldede Kok, som her viser, hvordan man laver en saftig and med sprødt skind.


Det er vigtigt, at man vælger en and på over over 3000 gram.

- Når den vejer over 3000 gram så har den nået at skifte fjer to gange, og den har dannet sit naturlige fedtlag, og det er vigtigt for, hvor saftig anden er, siger Den Skaldede Kok.

Fyld anden op med  æbler og svesker. (ca. halv af hver)
Det kan fx være Belle de Boskop-æbler. Behold skrællen på, men fjern kernehus og skær dem i kvarte.

Drys godt med salt på skindet. Så bliver det sprødt.

Stryg 3-4 spsk hvedemel ud i bunden af bradepanden, når den første fedt er smeltet af anden. Det jævner sovsen og giver den en dejlig nøddeagtig smag.

Steg anden ved 175 grader i 35 minutter pr. ½ kilo and.