'Den får fuld skrue': Isnende kold storm kan lamme landet i 24 timer

Og bagefter kommer sneen væltende...

Stormen torsdag bliver barsk, isnende kold og kan lamme landet i op til 24 timer.

Meteorologerne studerer lige nu vejrprognoser indgående frem mod den storm, som ventes at ramme Danmark torsdag. Prognosen er de sidste 24 timer blevet skærpet, og selvom vindehastighederne ikke kommer til at slå rekorderne fra stormen 28. oktober, så skal danskerne forberede sig på en endnu mere barsk omgang denne gang. Det fortæller meteorolog Thomas Mørk fra TV2 Vejret.

- Det særlige denne gang er, at den bliver så langvarig. Hvor vi sidste gang havde storm i tre-fire timer, kan vi på torsdag få det i op til 24 timer. Samtidig er luften koldere - omkring frysepunktet - og det giver en større bevægelsesenergi, som betyder, at vindene kommer til at slå virkelig hårdt, og det kan give store skader, forklarer Thomas Mørk fra TV2 Vejret.

Stormen starter på vestkysten, hvor vestjyderne allerede fra morgenstunden torsdag vil opleve kuling. I løbet af formiddagen vil vinde af stormstyrke begynde at blæse ind over landet, og de efterfølgende 24 timer frem vil det meste af landet opleve vinde af stormstyrke. På den jyske vestkyst får man decideret storm og muligvis vindstød af orkanstyrke. Og mest temperaturen starter på 5-7 grader kravler den i løbet af torsdagen ned på frysepunktet. 

- Den får fuld skrue i løbet af torsdagen, så man skal sørge for at få sine ting surret fast, og så skal man forberede sig på, at den giver forstyrrelser i trafikken, og at broer og færge må lukke ned. Denne gang vil vi også opleve, at vandstanden forhøjes markant ved vestkysten, bl.a. ved Limfjorden, og det kan også give problemer, siger Thomas Mørk.

Først fredag middag skal danskerne forvente, at stormen løjer af, og her vil de til gengæld vågne op til den første december-sne.

- Når vinden slår om fredag morgen vil det føre en del nedbør med sig, så vi skal forberede os på at vågne op til sne fredag, siger Thomas Mørk fra TV2 Vejret.

Læs også: