500 danskere har meldt sig ud af Donorregistret, siden DR i sidste uge sendte dokumentaren »Pigen der ikke ville dø«.

Siden DR i sidste uge sendte dokumentaren »Pigen der ikke ville dø« om 19-årige Carina Melchior, der snød lægernes forudsigelser og vågnede, efter at familien havde sagt ja til organdonation, har 500 danskere meldt sig ud af Donorregistret. Det fortæller Radio24syv.

- På de fem dage, der er gået siden udsendelsen, har 500 danskere oplyst, at de ønsker at trække sig ud af registret, eller at de nu har sagt nej til at være donorer, siger fuldmægtig i Sundhedsstyrelsen Bjørn Knudsen til Radio24syv.

I dokumentaren bliver Carina Melchior indlagt på Aarhus Universitetshospital efter at have været ude for en voldsom trafikulykke. Hendes forældre bliver bedt om at tage stilling til organdonation, fordi lægerne forudser, at hun vil blive erklæret hjernedød. Forældrene siger ja, men kort tid efter vågner Carina Melchior og overrasker alle, da hun overlever sine kvæstelser.

Den unge kvindes historie fik i sidste uge telefonerne til at gløde hos Donorregistret, som tilskriver interessen TV-udsendelsen. Bjørn Knudsen kalder da også de 500 frameldinger i registret for »et klart ryk«.

- Det er væsentligt flere end på en hverdag. Der er der normalt meget få, der melder sig ud, siger han.

Donorregistret har indtil videre kun registreret, hvor mange der har frameldt sig registret, men det fremgår af statistikkerne, at 2.500 andre danskere har været inde og ændre ved deres donorindstillinger på sundhed.dk. Det kan endnu ikke ses, hvor mange af dem, der er nye donorer, og derfor kan det i sidste ende vise sig, at der samlet set er kommet flere donorer til efter tv-udsendelsen.

Donorregistret vil nu gennemgå de resterende 2.500 registreringer, men Bjørn Knudsen er ikke bekymret for udmeldingerne.

- Selvom 500 er mange, så skal det ses i lyset af, at der er 800.000 donorer i registret. Ser man det i det lys, er det jo ikke kolossalt. Det er jo ikke sådan, at halvdelen af befolkningen har meldt sig ud. På den måde er det beroligende, at det ikke er blevet til en masseflugt, selvom der var nogle, der spåede det i sidste uge, siger han til Radio24syv.