Der skal være en læge som tovholder på sygehuset til hver patient, så ansvaret for patienten ligger hos én person, lyder det fra Danske Regioner og Kræftens Bekæmpelse.

Først kommer den ene læge for at kigge til en, så en anden - og måske endda også en tredje. Når man er indlagt på sygehuset, er det ikke ualmindeligt, at man som patient møder flere læger.

Men det skal være slut nu, melder Danske Regioner og Kræftens Bekæmpelse samstemmigt ifølge Jyllands-Posten.

»I dag er der alt for mange læger og sundhedspersoner, der deles om ansvaret for den enkelte patient, og dermed har ingen ansvaret. Tilbage står patienten ene og forladt og med fare for ikke at blive taget alvorligt eller få de relevante undersøgelser og tilbud i rette tid,« siger Leif Vestergaard Pedersen, direktør i Kræftens Bekæmpelse, til Jyllands-Posten.

Direktøren ser helst, at patienten kun skal have to læger tilknyttet gennem sin sygdom, hvoraf den ene er en praktiserende læge og den anden en behandlingsansvarlig læge på sygehuset.

Det kan godt være, at den behandlingsansvarlige læge ikke kan være på arbejde hele tiden, men han skal stadig have det fulde ansvar for sin patient, så ikke alle informationer om en patient videregives, uden at den ansvarlige læge selv er til stede, tilføjer Leif Vestergaard Pedersen.

Hos Danske Regioner mener formand Bent Hansen (S) ligeledes, at der skal tages større hensyn til patienten, så hver patient skal have en behandlingsansvarlig overlæge.

Sundhedsvæsenet skal opfattes som en gæst i patientens liv og ikke omvendt, lyder det fra Bent Hansen.