Danske Bank ville have DONG-chef

Danmarks suverænt største bank, Danske Bank, prøvede i september 2009 at få DONGs daværende direktør Anders Eldrup ind i sin bestyrelse

Men regeringen sagde nej. Det afslører et brev fra Finansministeriets daværende departementschef og nuværende departementschef i Statsministeriet Christian Kettel Thomsen, som BT har fået aktindsigt i.

Forløbet hvor storbanken ville have den nu omstridte tidligere direktør for det statslige energiselskab DONG har aldrig tidligere været fortalt.

I brevet til DONGs bestyrelsesformand Fritz Schur skriver departementschef Christian Kettel Thomsen.

- At det ud fra statens interesser ville være at foretrække, at den adm. direktør ikke indtræder i bestyrelsen for Danske Bank A/S.

LÆS OGSÅ: Bestyrelsen blev taget på sengen: Sådan slagtede Schur DONG-direktør

LÆS OGSÅ: Postformand Schur sælger postkort til Post Danmark

Ikke hensigtsmæssigt

Han peger på, at det ’ikke forekommer hensigtsmæssigt, at der på ledelsesniveau opstår et personsammenfald mellem et selskab og dette selskabs leverandører’.

Danske Bank er nemlig en væsentlig bankforbindelse for Dong Energy, fastslår departementschefen - og særligt er det et problem, for Anders Eldrup at skulle blive bestyrelsesformand, fordi staten har skudt en formue i banken for at redde den.

- Navnlig i den nuværende situation, hvor staten i foråret skød mere end 25 mia. kr. i Danske Bank-koncernen i form af hybrid kernekapital, hvoraf størstedelen kan konverteres til aktiekapital, hvorved staten i givet fald vil blive en betydelig aktionær i Danske Bank, finder staten det meget væsentligt, at der er klarhed i relationerne mellem staten og Danske Bank, skriver departementschef Christian Kettel Thomsen.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Danske Bank.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08