Trods milliardoverskud undgår Danske Bank stort set dansk selskabsskat. BT har bedt om svar:

Regnskabsdirektør i Danske Bank Vibeke Bak, hvordan kan I dog som en af landets største virksomheder være bekendt kun at betale 135 mio. kr. i skat af en indkomst på 10,1 mia. kr. Det svarer reelt til at betale en selskabsskat i Danmark på under to procent.

- Vi følger de danske regler om international sambeskatning. Danske Bank er en international virksomhed, hvilket blandt andet betyder, at vi ikke kun betaler skat i Danmark, men også i andre lande, og derfor kan banken trække skat betalt i udlandet fra i den danske skat, så vi ikke beskattes to gange.

Men den største del af bankens indkomst tjenes jo i Danmark, er det så ikke mest rimeligt, at I også betaler skatten her?

- Vi betaler den skat, vi skal, og følger de regler, der er gældende. Og jeg vil gerne sige, at vi udover selskabsskat betaler en lønsumsafgift i Danmark, der i 2012 lå på 812 mio. kr .

Samtidig trækker I underskud i andre lande fra i den danske skat. Er det rimeligt, at det skal koste de danske skatteydere, at I ikke kan lave forretninger i eksempelvis Irland?

- Når der er underskud i et land, kan man fradrage det underskud i den samlede skattepligtige indkomst. Senest når der er gået ti år opgøres og afregnes den skyldige skat i henhold til regelsættet. Sådan er de danske regler, som vi har valgt at følge.

Er det ikke skattespekulation, at I gik over til international sambeskatning i 2009, hvor jeres irske investeringer gav store underskud, og I kunne få gavn af reglerne på bekostning af skatteyderne?

- Nej, det er rigtigt, at vi valgte international sambeskatning i 2009, men vi arbejder faktisk på at tjene endnu flere penge, så vi også kan komme til at betale mere i skat.

Giver det ikke en lidt dårlig smag i munden at se konkurrenten Nordea betale 26 gange så meget i skat?

- Jeg vil ikke kommentere andre bankers skattebetaling.