Af frygt for den dødelige virus ebola, der lige nu hærger i Vestafrika, evakuerer den danske udviklingsorganisation Ibis fire medarbejdere fra Liberia.

Et stigende antal smittede med den dødelige virus ebola i Liberia får nu den danske udviklingsorganisation Ibis til at trække fire medarbejdere ud af det vestafrikanske land. Det fortæller organisationens kommunikationschef, Annelie Abildgaard, til Politiken.

Samtidig oplyser organisationen i en skriftlig meddelelse, at de fire medarbejdere onsdag aften »nødtvungent forlader Liberia på grund af ebola«.

»Ibis har valgt at flytte de fire internationale medarbejdere ud af Liberia på grund af uro og usikkerhed i landet. Vores lokale medarbejdere fortsætter arbejdet med at oplyse om ebola i tæt samarbejde med vores samarbejdspartnere i Liberia,« står der.

En anden grund til, at medarbejderne bliver trukket ud af Liberia, er, at de risikerer at tage hospitalspladser fra landets i forvejen nedbrudte sundhedssektor

»Vi ønsker ikke at tage ressourcer fra de folk, vi faktisk prøver at hjælpe«, siger Annelie Abildgaard til Politiken.

De fire medarbejdere, der er fra henholdsvis Canada, Etiopien, Filippinerne og Kenya, skal nu arbejde langdistance fra Ghana.

Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO har virussen bredt sig i især Guinea, Liberia og Sierra Leone, men der er også blevet registreret smitte i Nigeria og Den Demokratiske Republik Congo.

Det vurderes, at flere end 120 sundhedsarbejdere såsom læger og sygeplejersker er døde efter at være blevet smittet med ebola i Vestafrika.

I alt er knap 1.500 personer døde efter at være blevet smittet med ebola under den igangværende epidemi.

Tidligere onsdag anbefalede Frankrigs regering alle franske borgere i Sierra Leone at forlade det ebola-plagede land.