KØB PLUS!

Danse-styrt til julefrokosten er en arbejdsskade

Snubler man på dansegulvet til julefrokosten på jobbet eller kommer galt af sted, når kirsebærsaucen til risalamanden skal varmes, så kan det godkendes som en arbejdsskade. Det skriver Ugebrevet 3F.

- Som ansat er man omfattet af loven under en julefrokost, der er arrangeret af arbejdsgiveren, fordi festen afholdes i arbejdsgiverens interesse. Denne interesse er til stede, når arbejdsgiveren tager del i planlægningen af arrangementet, siger Rikke Nissen, chefkonsulent i Arbejdsskadestyrelsen til Ugebrevet 3F.

I forhold til at få en ulykke godkendt som en arbejdsskade fra en julefrokost har det ifølge styrelsen ikke betydning, at der er røget en del snaps indenbords i løbet af julefrokosten.

Arbejdsskadestyrelsen har ifølge ugebrevet behandlet arbejdsskader fra julefrokoster.

- Vi har oplevet sager med arbejdsskader, hvor en har brændt sig i forbindelse med at tilberede mad. Og en der faldt på dansegulvet og slog halebenet. Det er blevet anerkendt som arbejdsskader, siger Rikke Nissen.

Ifølge styrelsen gælder loven til helt ud på natten, hvis det har været planlagt for arbejdsjulefrokosten. Det slutter dog, hvis man tager videre i byen.

Er det ok, at skader til en julefrokost kan blive anerkendt som arbejdsskader?

Din kommentar

Kommentarer

nej

Skrevet af k, Fredag den 14. december 2012, 16:49

nej

Skrevet af k, Fredag den 14. december 2012, 16:49

julefrokost

Skrevet af solvej, Fredag den 7. december 2012, 21:31

det er frivillig at deltage det er i ens fritid (for det meste)
så er en graviditet, kønssygdomme m, m, det er sket til en julefrokost
vel også arbejdsskader og sådan kunne jeg blive ved

julefrokost

Skrevet af solvej, Fredag den 7. december 2012, 21:31

det er frivillig at deltage det er i ens fritid (for det meste)
så er en graviditet, kønssygdomme m, m, det er sket til en julefrokost
vel også arbejdsskader og sådan kunne jeg blive ved

Vanvittigt

Skrevet af Helle Hansen, Fredag den 7. december 2012, 17:13

En julefrokost skal ikke betragtes som arbejdstid, det er frivilligt at deltage, så det er helt vanvittigt at uheld til sådan en begivenhed kan kaldes en arbejdsskade.

Julefrokost

Skrevet af Per, Fredag den 7. december 2012, 12:04

Fandme en skam det først kommer frem nu! Jeg har haft mange skader i mit liv ved julefroster! Gælder dette med tilbagevirkende kraft??

TIL Politik I Danmark ER KORRUPT

Skrevet af Cleunides souza silva, Fredag den 7. december 2012, 10:03

Allan Andersen. Danmark har overhovedet ikke gjort mit land rigere, tværtimod. Det er vidst dig der skal gå skolen om igen, du har vidst ikke hørt efter i timen... Som sagt er der korruption i alle lande, min pointe er at danmark ikke stå ved det og slet ikke gør noget ved det, der skal jeg så hilse og sige at det gør de i mit land (Brasilien)!! Og forresten, ved ikke om du har børn selv, men det er ikke noget med sagen at gøre, du har vidst ingen forståelse. - Jeg efterlader ikke mit barn i danmark og tro mig, så snart jeg har fået mit barn hjem, så skrider jeg for det her diskriminerende land, fri få hånd, trusler og hvad i dansker nu har imod andre ind jer selv. Få dog noget empati! Du er en mand man kun kalde en racist. Jeg er ikke født eller opvokset her, om du kan læse min kommentar eller ej, er ikke mit problem, hvis jeg skrev det på mit sprog vil du ingen gang kunne komme igennem det første ord!!!! - Du kender ikke til reglerne overhovedet i Brasilien åbenbart, så her kan jeg lige fortælle, at hvis mit barn eller andre børn blev misbrugt i sin børnehave, ville de ikke blive fjernet fra sin mor, tværtimod...Børne og forældrene vil ikke betale prisen, men staten i Brasilien vil gå en og give en form for støtte og et behandlings tilbud!!

det jo latterligt

Skrevet af Lars, Fredag den 7. december 2012, 09:55

mener det er helt hen i vejret. hvordan skal man så håndtere at man samtidig har en alkohol politik, der forbyder alkohol i arbejdstiden. må folk så heller ikke drikke til julefrokosten, fordi det er i firma regi.
ja men tillykke med det 3F