DR forpligter sig i den nye public service-aftale til at lægge særlig vægt på "den kristne kulturarv".

Kristendommen er officielt blevet en del af Danmarks Radios public service-forpligtelser.

I den foregående aftale fra 2007 var DR blot forpligtet til at formidle "den danske kulturarv".

Men i den nye kontrakt, som stationen i forrige uge indgik med Kulturministeriet og forligspartierne bag Medieaftalen, indskærpes det nu, at DR skal lægge særlig vægt på formidlingen af "den kristne kulturarv". Det skriver Dagbladet Information.

Det nye krav møder stærk kritik fra en række meningsdannere, der advarer politikerne mod at føre korstog med Danmarks Radio som spydspids.

- Det er en måde at tage os alle sammen som gidsler i et nationalistisk kristent projekt, siger lektor i religionshistorie ved Københavns Universitet Mikael Rothstein .

- DR skal være vores allesammens, og hvis man lægger sig på en bestemt ideologisk og værdimæssig linje, så risikerer vi, at DR ikke længere virker samlende, men ekskluderende.

- Vi kan ikke vide, hvad der er sket ved forhandlingsbordet, men noget tyder på, at der ikke bare er blevet ført mediepolitik, men også værdipolitik, siger han

Idéhistoriker Malene Busk, der har markeret sig stærkt i debatten om religionernes indtog i det offentlige rum, kalder det nye krav til DR for "et skridt i den forkerte retning."

- Public service er jo ikke kun forbeholdt folk, der er kristne, men det er det politiske signal, man sender, når man fremhæver den kristne kulturarv frem for alt andet, siger Malene Busk til Information

/ritzau/