____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>I et stort hvidt telt midt på Rådhuspladsen i København bredte der sig tirsdag dag en liflig duft af nybagt brød og søde kager. Det skulle nemlig afgøres, hvilke brød og kager der er Danmarks bedste anno 2014. 

Blandt de 70 spiselige finaleprodukter, som bagere og konditorer fra hele landet stod bag, skulle der findes en vinder i syv kategorier. Specialbrød, rugbrød, frokoststykke og fuldkornshvedebrød samt kransekage, tørkage og bagt tærte. Og hver gang en ny vinder blev råbt op, var der jubelråb og klapsalver blandt publikum, som efter præmieoverrækkelsen fik lov til at smage på de flotte tærter og specielle brød.

Danmarks bedste brød og kager kåres


Helene Jensen fra Konditori Antoinette, der ligger i Pistolstræde i København, hev sejren hjem i kategorien 'tørkage' med en lille lækker sag, som hendes kæreste havde fået lov at give navnet 'Blomsterkassen'.

-  Den er sat sammen af en chokoladebund, trøffel af saltkaramel, crunch af frysetørret passionsfrugt og havsalt, som ligger i lag, og så har den fået en lille blomst på toppen, forklarede den 26-årige glade vinder efterfølgende til BT.

Hun har tidligere deltaget i konkurrencen Danmarks bedste brød og kager, men har før måttet nøjes med en 3. og 2. plads i samme kategori. Så hun var glad for, at hun endelig hev sejren hjem.

- Det er da rigtig sjovt, og det er jo en fin ting at kunne skrive på CV'et. Og så er min mester også super stolt af mig, lød det fra vinderen.