KØB PLUS!

Danmark på støtten: De søger job overalt - også i Sverige

Overalt i Danmark kæmper ledige for at komme i arbejde. Læs her om antropologen, ingeniøren og den tidligere direktør, der til sammen har søgt over 1000 stillinger uden held

Afslag på 500 job - 333
Foto: Claus Bech

Thomas Gustafson: Jeg er ingeniør og har senest arbejdet med dataanalyse. Jeg har været ledig i et år, og jeg er villig til at arbejde i hele Danmark. Jeg har også søgt job i Sønderjylland. Jobcenteret kan jeg ikke bruge til noget. Og selv om den nuværende regering har overtaget problemet fra den tidligere, er jeg ikke imponeret over indsatsen.

Afslag på 500 job - 2
Foto: Claus Bech
Fie Christensen: Jeg blev færdiguddannet som antropolog for et år siden og har ikke fundet arbejde. Det har de fleste af mine studiekammerater heller ikke. Jeg søger bredt: HR, kommunikation. Jeg har nok søgt 80 job. Jeg kan ikke flytte til Jylland, da jeg bor sammen med min kæreste og hans børn. Men hele Sjælland og Fyn er okay - og dele af Sverige. Jeg er ikke imponeret over regeringens indsats. Jeg har også indtryk af, at der er mange job, der ikke bliver besat. Jeg tror, fokus er forkert.

Afslag på 500 job - 1
Foto: Claus Bech
   Lise Bonde: Jeg blev ledig i april 2012 efter at have arbejdet som chefsekretær i Dansk Håndbold Forbund. Siden har jeg nok søgt 100 job, især med projektledelse. Men jeg har haft stor glæde af at komme med i Power Jobsøgerne, som også står bag ’Fest for de fyrede’. Det har ændret mit liv at møde alle de spændende mennesker og lære at bygge mig selv op igen fra bunden og komme ud af ’comfort zonen’. Jeg har en okay dialog med mit jobcenter, og de kan hjælpe mig med relevante kurser. Men de kan ikke skaffe mig et job. Det må jeg selv klare.

Afslag på 500 job - 4221
Foto: Claus Bech
Ove G. Jespersen: Jeg blev ledig som 61-årig efter at have haft egen el-virksomhed og arbejdet i international virksomhed. Det er svært at blive ledig i min alder. Det ser faktisk håbløst ud. Men jeg vil ikke give op. Jeg er dog ikke villig til at flytte til Jylland. Jeg fik faktisk et tilbud om et job med projektledelse i Haderslev, og det sagde jeg nej til.

Hvad mener du, det kræver at finde et arbejde i dag? Deltag i debatten herunder

Din kommentar

Kommentarer

Arbejde til alle.

Skrevet af Svend Erik Pedersen, Søndag den 27. januar 2013, 21:18

Enig med Lisbeth

Vi skal have mere fleksible arbejdstider. Det er bedre, at dele det arbejde der er. Egentlig er det da et godt, at vi kan nøjes med at arbejde mindre, men det er fordelingen af arbejdet den er gal med. Det offentlige må gå foran. Jeg er selv ansat 37 timer om ugen, og jeg er da mere end villig til at gå ned på 30 timer om ugen, og så få det tilsvarende mindre i løn - bare jeg ved, at det er med til, at andre kan komme i arbejde. Godt nok mister jeg noget indtægt, men vi sparer jo også offentlige ydelser, til de der kommer i arbejde. Og vi sparer nok også jobkonsulenter, misbrugskonsulenter, ødelagte ægteskaber osv. osv., for der er vel ikke noget som arbejdsløshed, der kan skabe problemer hos familierne.

Når der nu ikke er arbejde nok...

Skrevet af Lisbeth, Lørdag den 26. januar 2013, 00:23

Burde vi så ikke være solidariske og dele det arbejde der så er med hinanden? Det kunne da være skønt om alle kunne drosle lidt ned i timer i dårlige tider og så gik den gas når der var gang i hjulene. Der er en jo sjov opdeling i samfundet af folk der ræser afsted og ikke har tid og overskud. De bliver stressede allevegne. Som ledig har man masser af tid, man har bare ALDRIG ro i krop og sjæl. Jeg mærker stress, bare en anden form. Stress og utryghed på grund af det pres der hele tiden ligger. Hele tiden urolig for hvad der kommer til at ske. Jeg har aldrig haft søvnproblemer - Det har jeg nu. Vågner efter 2 timer og igen efter 4 timer. Bliver det værre må jeg snart gå til lægen - Fint, så får de jo noget mere arbejde.

Lad os få noget flexibilitet ind i samfundet. Lad os sige en arbejdsplads har 1000 ansatte til 37 timer. Gik alle ned på 30 timer var der jo pludselig 233 nye jobs. Og ALLE kunne være lidt mindre stressede og have overskud.

Netværk er vejen frem

Skrevet af Peter Stenbjerre, Fredag den 25. januar 2013, 19:08

Det gælder om at anvende flest mulige måder at få sin profil gjort kendt på. Ved siden af at sende ansøgninger på opslåede jobs, så er jeg også medlem af getAhead (www.getahead.dk) i Gentofte ved København. Det er et netværk, hvor jobsøgende med en mellemlang eller lang uddannelse og en del erhvervserfaring samles for at kontakte virksomheder med henblik på at komme ud og præsentere vores medlemmers profiler.

Hvad kræver det at finde et arbejde i dag?

Skrevet af Jensen, Fredag den 25. januar 2013, 16:28

Det er ikke svært at finde arbejde, der er masser af opgaver som udføres af frivillige eller som slet ikke bliver løst. Tænk på børn, ældre, og folk der bliver syge af at gå på arbejde på grund af det pres de udsættes for. Det svære er at finde og få et lønnet job! Jeg tror der i den grad, der skal en holdningsændring til i samfundet, nytænkning, et samfund er et fællesskab og derfor må arbejdsløsheds problematikken også være et fælles anliggende og ikke et individuelt problem.

Til Helle Thorning

Skrevet af Mogens Randall Jensen, Fredag den 25. januar 2013, 11:30

Hvorfor føres der ikke en politik som følger den tid vi er i nu ?. Danmark er i en jobmæssig krise, så gå dog ind og lav nogle dispensationer. Feks. sæt pensions alderen ned for en kort periode, ( enten folk er på dagpenge eller pension koster vel nogenlunde det samme ). Jeg kender mange ældre som rigtig gerne ville gå fra hvis muligheden var der, så kunne man i stedet for akut job med 25.000 kr i tilskud, tvinge virksomhederne til at ansætte en som var ved at falde for dagpenge grænsen. Man vil have de helt unge skal færdig gøre deres uddannelse hurtigst muligt, lav også her en dispensation i et par år, brug de 25.000 kr til ekstra S.U. til dem som vil videre uddanne sig, istedet for tvinger man dem ud i ledighed. Før dog en politik der passer til den tid vi er i her og nu, det vil gøre Danmark fleksibel, sæt også skatten ned på arbejde, og også her tilpas det til tiden, det kan være man i en år række sætter skatten mest ned på lavtløns området for at få besat nogle af de job som i siger folk ikke vil tage. Så et suk til alle vores kloge hoveder på Christiansborg, lav/før en politik som tilpasses den tid vi er i nu, nej i laver love som skal gælde de næste 30 år uanset hvordan verden ser ud, kik nu ud af vinduet og se hvad der sker på den anden side.

Den der har skoen på, ved hvor den strammer...

Skrevet af Lilli Wendt, Fredag den 25. januar 2013, 10:40

Det er så let at sige, at folk skal flytte til Nordjylland, Norge, eller Australien for at få job. Der er tilsyneladende mange, som glemmer,

1) at mennesker har familie - nogen med børn, der skal hentes eller bringes hver dag. De kan også have syge ældre i familien, som de er nødt til at tage hånd om i fritiden. Så at kræve at den ene part i familien bare skal afsted - ja det kan give total kaos for børnefamilier.

2) at mennesker har bolig - der skal sælges på et kuldsejlet boligmarked hvis hele familien flytter landsdel eller land. Hvem dækker tabet, hvis boligen ikke kan sælges og må gå på tvang eller sælges ½-1 million under de lån, som er i huset, og som så skal med som "ny gæld", når du skal finde bolig i udlandet?

3) at der rent faktisk skal være jobmuligheder, som er permanente, så du ikke skal rive familien op og leve sigøjnerliv.

4) at alting bliver sværere, når kassen er tom, og bare flytteomkostningerne eller bare en bilfinansiering bliver en uoverskuelig forhindring, som banken selvfølgelig ikke vil låne dig til.

5) at det er muligt at der er job i Norge for håndværkere, ingeniører og lignende, men hvis du skal være sekretær eller kontorassistent, så skal du jo kunne skrive norsk fejlfrit....

Vejen frem er i stedet at dele det arbejde, som er, så alle kan forsørge sig selv, og færre bliver stressede.

Hvis alle gik 10% ned i tid og løn med krav om nyansættelser, så ville vi alle dele smerten.

Men nej, de som er uheldige og blevet "globaliseret eller ramt af finanskrisen" - ja udover at de mister job, social status og kolleger, bolig, pension, etc. - ja, så skal de da så sandelig også kanøfles og jages rundt som vilde dyr i cirkus.

Så kan de lære det!

Var der nogen, der sagde mobning...?

Der er IKKE job til alle der gerne vil arbejde!

Skrevet af Preben Lauritsen, Fredag den 25. januar 2013, 10:33

Regeringen tror desværre at kontrol af de arbejdsløse medfører at de får job. Det er regeringen nok også de eneste der tror på.
Hvis bare dem der ikke har prøvet at være arbejdsløs vil "klappe i" og lade være med at ytre sig om noget de ikke kender til. Det er desværre også dem der fejlagtig tror at Jobcentrene giver job til de ledige. Fakta er at det kun sker i meget begrænset omfang. Jobcentrene har mere end rigelig at bruge der tid på til at udføre de kontrol foranstaltninger som regeringen har lovgivet om.
Hvorfor ikke afskaffe kontol funktionen på Jobcentrene og så lade dem hjælpe de ledige med at finde job. Der er jo ingen grund til dobbelt kontrol som det sker i dag. A kasserne laver også den samme kontrol. Når så Jobcentrene har brugt masser af tid og penge kommer de til den erkendelse som er min overskrift! Men derefter er der lang vej til at få den til enhver tid sidende regering til at komme til samme erkendelse. Hvis regereingen nogen sinde når der til vil det være en løsning at staten satte gang i nogen energispare tiltag. Det vil skaffe arbejdspladser og dermed spare samfundet for mange penge - både til arbejdsløshedsunderstøttelse og den energi der spares.

Fuldtidsjob at være jobsøgende

Skrevet af Charlotte Kokborg Pedersen, Fredag den 25. januar 2013, 10:02

Vi som ledige burde ikke have så svært ved at finde job, vi er jo mere end fuldtids ansatte som jobsøgende, da det i dag kræver utrolig meget at skrive ansøgninger og CV, det er efterhånden en hel videnskab. Jeg har selv været ledig siden 1. august 2012 og har sendt mere 100 ansøgninger, har fået vejledning af flere omgange fra fagfolk for at optimerer mine ansøgnings- og CV´form, dog uden at det endnu har givet pote. Men med mere end 300 modtagne ansøgninger til hver stilling, skal man virkelig være heldig for at komme igennm nåløjet, jeg er dog stadig optimistisk. Mint virkelighedsbillede ser sådan ud: Pc´en startes kl. 7.30 hver morgen, div. jobdatabaser tjekkes for evt. mulige jobs at søge, så går gravearbejdet omkring den virksomhed man vil søge job i igang, når man har de informationer i hus, kan selve ansøgningen skrives og CV målrettes selve jobbet, hver ansøgning skal målrettes nøjagtig til det job man søger. Jeg når sjællendt mere end 2 ansøgninger pr. dag - det tager lang tid. Min største frustration er at utrolig mange som ikke selv har prøvet at være ledige, har den fejagtige holdning at, det vi ledige bare er dovne og ikke gidder at arbejde, og det at søge job kan da ikke være så svært, man laver da bare en standard ansøgning og retter lidt til - Hvor svært kan det være! Sådan ser virkeligheden desværre ikke ud. Mit jobcenter indkalder mig til fællesmøder og fortæller nøjagtig de samme ting hver gang, har intet nyt under solen, de er efter min overbevisning slet ikke gearet til at klare denne store ledighed. Jeg er tillige meget skuffet over regeringens indsats på området, de sidder på hænderne og lukker øjnene for problemerne, kan ikke lade være med at have så ondt af alle de mennesker der mister deres dagpengeret og må gå fra hus og hjem, fordi der ingen forståelse er fra regeringens side, så sæt dog den dagpenge periode op til 4 år! Den kan jo sættes ned igen når der er kommet gang i hjulene igen i Danmark. At få vendt skuden kræver virkelig aktion nu fra regeringens side - Men er de villige til det?

Så røg jeg ud over kanten

Skrevet af Jessie Eriksen, Fredag den 25. januar 2013, 09:22

Jeg er uddannet pædagog og advokatsekretær - jeg har søgt meget bredt. Indenfor det første år hvor jeg var arbejdsløs flyttede min datter og jeg til Ikast.

Det skulle nu vise sig at det er umuligt at finde job. Vi flyttede tilbage til Horsens for er ½år siden i håb om at netværket kunne være med til at skaffet mig job.

Jeg er nu udfaldsramt. Jeg har kun kritik af jobcenter som i mine øjne er særdeles useriøse i forhold til at skaffe folk i job.

Jeg har forespurgt, om jeg må komme på kursus. Der er gang på gang blevet sagt nej. Kommunen skal spare. Men jeg kunne selvfølgelig komme på de der fordummede kurser, hvor aktivering foregår med at sidde og glo ud i luften og en inkompetent underviser render rundt og råber op. Det forværrede i den grad min situation og fjernede enhver motivation både fysisk/psykisk og mentalt.

Den måde jeg er blevet mødt af jobcenter er ganske enkelt uværdig. Systemet er råddent og trænger stadig til at blive ryddet op i. Jeg er skuffet over at regeringen ikke har gjort mere for at ændre forholdene for de ledige.

Akut-pakken.... jeg anede et håb, men fandt hurtig ud af hvor nemt det er at opslå job så det på overfladen ser pænt ud. Men igen skinner råddenskabet igennem - for stillingerne bliver ansat til folk som ikke er udfaldstruende/udfaldsramt.

Jeg håber, at tonen snart får en anden lyd over for de ledige - men det ser sort ud.

ja endnu nået userriøst pladdersnak om Norge

Skrevet af th, Torsdag den 24. januar 2013, 17:25

så gik der næsten en time uden den påstand, kunne understøttes . At arbejde og pendtle frem og tilbage er helt dødfødt . At arbejde i Norge samtidig m. du bor i dk er helt dødfødt . At arbejde i Norge og bo der er en helt anden snak . Og fordi du finder et job i typisk de store synlige firmaer som fks. toldpost..posten...kiwi...smartclub.... finn.no....bygmax....fona....biltema....clas ohlson osv giver det ikke bolig . det må du sku da selv finde , så glem alt om det , medmindre du har kontakter /familie du kan bo hos . det rigtigt at mange firmaer godt kan bruge dansk arbejdskraft i Norge , men det er vist mest for deres egen skyld . Og et mere arrogant og kapetalistisk samfund m. brugerbetaling alle steder skal der ledes rigtigt langt efter , så er alle advaret.

Jeg tror faktisk det er dig der er useriøs

Skrevet af Sven Eik Frederiksen, Torsdag den 24. januar 2013, 17:48

Det er da også lettere at få dagpenge eller kontanthjælp her i Danmark. Jeg har aldrig foreslået nogen at pendle til Norge . Men at flytte Norge er vel ikke så stor en beslutning som dem der i sin tid Emigrerede til Australien,USA, Argentina osv. Når man vinkede farvel på havnekajen var det ofte et farvel for altid.
Dit negative syn på Norge er nedslående , at Norge i dine øjne er arrogant , står du vist ret alene med. At de har brugerbetaling kunne vi nok lære lidt af , det vidste jeg ikke men det lyder interesant. Mit barnebarn er arbejdsløs anlægsgartner , jeg gik på nettet og fandt en arbejdsgiver i Haugesund der kunne bruge 2 mand i faget og boliger stilles til rådighed. Desværre takkede han nej , så længe der ikke er lukket af for kassen er der jo ingen grund til de store forandringer. Med hensyn til at bo i Danmark og arbejde i Norge , så hørte jeg tilfældigvis om en læge , der arbejde 14 dage på Lofoten og var så herhjemme i 14 dage. Vi lever ikke i 1800 tallet fly er opfundet.

kære sven erik

Skrevet af th, Torsdag den 24. januar 2013, 18:03

m. alt respekt for dine meninger , så lad mig præciserer her , nu har jeg boet og arbejdet i norge i mange år, og kender dermed til en række forhold og faldgrupper mht arbejde i norge . At jeg syntes de har en arrogant holdning , må stå på min regning selfølgelig. men hvis du oplevede hvordan der sidder tiggere alle vegne rundt i oslo m små grillbål får at holde varmen udendørs døgnet rundt , samtidig som de søde norske folk ser den anden vej , ja hva vil du kalle det ??? . Da folk emigrerede i 20 erne til usa osv , var det helt andre betingelser uden forbund uden regler uden nogenting , og du vil vel ikke have vi skal tilbage i den tid ell hvad. At en læge kan tjene 40 000 kr på en wekend i oslo er vel heller ikke den brede gruppe vi her debatterer

Der er vel ikke så meget på Norsk og Dansk

Skrevet af Sven Erik Frederiksen , Torsdag den 24. januar 2013, 18:39

Tak for dit svar . Ja det er andre tider nu . Men med hensyn til tiggere så tag da en tur til Nørreport her møder du 10 tiggere på strækningen over til Torvehallerne. Der er da også mange dansker der vender dem ryggen. Jeg tror vi Danskere og Nordmænd ligner hinanden meget. Tiggere er jo ikke ensbetydende med at det er et fattigt samfund , det er jo umuligt at dæmme op for tilstrømning af sigøjnere og andre ludfattige fra Øst. Og så vores egne der har drukket hjernen ud.

norge

Skrevet af th, Torsdag den 24. januar 2013, 20:23

Sven selfølgelig er der og tiggere i dk mon ikke , men jeg tænker nok mere på en stor gruppe udenlansk arbjdskraft , som mange normænd ikke ser sig for gode til at bruge som arbejdskraft , alså sort arbejde . Mange af de Østarbj. bor i varervogne og campingvogne i Oslo henholdsvis parkeringsplads bogstadsøeen og bag om Tveivta lillestrømsvægen 221 , det er for mig en svinestreg så noget i et så rigt land , arrogance og formuenhed har altid gået hånd i hånd uden jeg ligefrem skal generalisere alt og alle . Når du nævner arbejde v. Haugesund er det meget næmmere m. bolig da vi da er på den anden side af byen , hvor du kan undgå bompenge , svær trafik osv . Nå vi må hellere komme tilbage på sporet , mvh th

super Ragner

Skrevet af th , Torsdag den 24. januar 2013, 16:18

og som jeg har detaljerede redegjort for her i tidligere indlæg , så kom lige igen , og fortæl lidt om hvor den arbejdssøgende dansker lige skal bo henne , ell er det mye fel det her jeg håller på med

job udland

Skrevet af Svend Bent Jensen , Torsdag den 24. januar 2013, 16:17

Slevføldig kan man flytte efter jobbet hvis den ene har fast job så kan han eller hun passe børnene hvis der er nogle af dem jeg kunne ikke få job så jeg pendler til udlandet er borte en stund og så hjemme.Når der bliver job o dk vil jeg da hjem igen selv om lønnen er støre i udlandet og jo jeg er i Norge.Ingen hyleri kom bare afsted
jeg skulle ikke gå arbejdløs og bare lade stå til

Svend-Bendt

Skrevet af kuno jensen, Torsdag den 24. januar 2013, 16:39

Jeg forstår sgu' godt at du hedder Svend-Bendt ;O)

NYTÆNKNING

Skrevet af Grumpy Old Man, Torsdag den 24. januar 2013, 16:15

Det er meget sjovt at læse alle de gode indlæg, meninger og råd her i tråden. Men jeg finder det meget pudsigt, at på trods af at Danmark skulle forstille at være et højtoplyst samfund, så ligner alle meningstilkendegivelserne og de gode råd noget man har smidt i hovedet på folk de sidste 200 år, uden at det hjælper en skid. Det fortæller lidt om danskernes evne til at omstille og forny sig. Vi har haft arbejdsplads mangel før, og fik de samme tåbelige meninger og råd. Vi har ikke flytte os en millimeter med hensyn til NYTÆNKNING. Og NYTÆNKNING er hvad der skal til for, at det danske samfund kan blive ved med at køre, for arbejdssituationen bliver meget værre. Det her er kun begyndelsen. Men når vores politikeer ikke engang kan tænke sig til, hvad de selv mener, hvordan kan man så forlange NYTÆNKNING.

VKO har ødelagt NYTÆNKNING

Skrevet af Tove Andersen, Torsdag den 24. januar 2013, 22:14

Med ti år med VKO er alt NYTÆNKNING smadret, folk der kan tænke selv er enten flytte ud af landet, eller deres ide er er blive opkøbet af udenlandske firma.

I den ti år som VKO har side på magten, har man gjorde det næste umulige at start en ny ide op, og i de ti er er over halvdel af dansk firma overtage at udenlandske firma, derfor er det umulige at skabe nye arbejdspladser i Danmark.

Norge

Skrevet af th, Torsdag den 24. januar 2013, 16:15

brænstof 95 oktan 16 til 17 kr / l oktober 2013 ca 20 kr /l

Ja alt er dyrt, men alligevel

Skrevet af Sven Erik Frederiksen , Torsdag den 24. januar 2013, 18:01

Korrekt alt er dyrere i Norge ,bortset fra skrønen om agurker. Men fødevarer er dyre , men alligevel har Nordmændene en høj levestandart om lønnen er højere eller skatten er lavere end her , ved jeg ikke , men der er ingen Nordmænd der går sultne i seng. Bortset fra det er det ikke dyre at gå ud og spise i Norge, jeg besøgte en fortræffelig restaurationskæde ved navn Egon . Jeg har da ofte betalt mere for noget der er ringere her i København.

Arbeidsledig ?

Skrevet af Ragnar, Torsdag den 24. januar 2013, 16:13

Kom til Norge. Her er mangel på kvalificerede medarbeidere av mange kategorier ! Dansker er meget vel anseet !

arbejdsløshed

Skrevet af eva just, Torsdag den 24. januar 2013, 16:06

jamen regeringen mener jo at danskerne er for dårligt uddannet, så regeringen har med vilje ikke informeret om hvor mange veluddannede der er arbejdsløse. Nej de radikales medlemmer er tildels uddannede lære og de skal jo helst ikke blive arbedsløse. Dette er nu min mening.
Vi er alle statister til magteliten.

Norge Oplysning

Skrevet af th, Torsdag den 24. januar 2013, 16:00

Har du stadig mod på job i Norge er her lige et gratis oplysning , finder du et job nær i lige linie fra Halden Sarpsborg Vestbye Oslo vil du kunne have bolig i Sverige tæt op af grænsen Halden / Svinesund / Strømstad og kunne finde enda meget billig købe /leje bolig og en køretid i egen bil sommertid Oslo 1.5 time vinter Oslo 2 timer + bompenge hver vej fks Halden / Oslo 120 kr tur /retur plus bil /brænstof

...

Skrevet af Milena Randen, Torsdag den 24. januar 2013, 15:47

Jeg har pt. 2 uddannelser bag mig - den første var jeg nok lidt naiv omkring, mens den anden er en der burde være job i (det blev jeg lovet af en uddannelsesvejleder) - alligevel går jeg ledig. Jeg har søgt over 100 job i løbet af det sidste års tid. mange i min egen branche, en del ret fagligt bredt og en del ufaglærte jobs. Jeg har søgt både I Jylland, på Fyn og på Sjælland med fuld intention om at flytte dertil - men lige fedt har det hjulpet.

Jeg er en respektabel, fornuftig kvinde der er til at regne med, så hvad er mit problem? Inden for eget fagområde får jeg konstant svar såsom "manglende erfaring", inden for de ufaglærte områder er der bare rigtig mange om buddet.

Ja, jeg har nogle få områder jeg ikke søger så som rengøring og kassearbejde - jeg har prøvet begge dele og ved at jeg ikke kan holde til det fuld tid. Men ellers.. har søgt andet butiksarbejde, kontorarbejde, tjenerarbejde og hvad der nu lige har budt sig.

Det store spørgsmål er dog hvorfor pokker min uddannelse med "jobgaranti" skal gå til spilde - hvorfor må jeg da ikke bare have lov til at komme igang? Hvorfor kan jeg ikke komme ind selv når jeg tilbyder at arbejde i løntilskud eller i praktik? Det er arbejde stilet mod sygehuse som arbejdsplads kan jeg afsløre, så det er det offentlige selv der ikke vil tilbyde mig et job. Eller også er det bare krisen og en generel mangel på job - selv om vi fodres med at der tilsyneladende er jobs at få. Men jeg har jo heller ikke en chance for at blive flyttemand eller Ingeniør hos Semco - så kan det da godt være at de har 50 ledige jobs, men du skal jo også være en person der kan udfylde rollen.

nej det er ikke sjovt

Skrevet af Sven Erik Frederiksen , Torsdag den 24. januar 2013, 18:10

Jeg er virkelig enig med dig , det er svært at få arbejde i Danmark , du er ellers ikke kræsen . Har du prøvet hjemmehjælper dem er der da mangel på de fleste steder. Held og lykke føler med dig.

norge rigtigt godt forslag men

Skrevet af th, Torsdag den 24. januar 2013, 15:43

Det er helt klart godt forslag mht. Norge og der kan jeg hjælpe lidt til her . Hvis du vælger Norge som job land er der vældig god løn . fks en lastbilchauffør tjener typisk minimum 180 kr / timen og det følger mange andre brancheområder . 10 % moms på madvarer og typisk 30 % skat . Porblemet m. bolig er da så store at det spiser din løn op , og det er helt i omkreds fra Oslo til Kongsvinger Drammen Vestby helt umuligt og finde bolig under 6 til 10 000 i måned + 20 kr hvergang du kører ind i byen plus andre bompenge rundt omkring Oslo typisk 13 kr begge veje. Der findes et sted du kan bo i Oslo til 4200 kr pr/md og det er Bogstad camping helårs Husk Campingvogn

Der var engang en sang, flyt til Norge min far

Skrevet af Sven Erik Frederiksen , Torsdag den 24. januar 2013, 15:29

Jeg har skrevet det mange gange før, og holdt foredrag for mine børn og børnebørn. Man må være der hvor der sker noget og hvor der er arbejde at få. Her tænker jeg på Norge , de har olien og ikke mindst de er ikke medlem af EU. Jeg havde besøg af en ung mand fornylig ,han blev tilbudt et job i Oslo , han er godt nok ungkarl så det var jo lettere. Men der var ikke grænser for hvor mange ubesatte job der var i Norge alene i Oslo er der 17.000 ledige job. I hele Norge er der over 100.000. Folk fra hele verden strømmer til Danmark for at få job . Men danskerne bliver trygt siddende i job køen , er der for attraktivt her eller er de ikke sultne nok.

Norge contra Danmark

Skrevet af Helle, Torsdag den 24. januar 2013, 17:14

Som du skriver det er lettere når man bare er sig selv. Er der familie og netværk i dk er det jo altså en MEGET stor beslutning bare at flytte til et andet land for et job. En anden ting er jo, at den ledige prøver lige til det sidste at finde et job i dk, det er da klart. Har ikke brug for, at være fordømmende overfor folk der i forvejen ligger ned og det er på alle måder. Og har slet ikke brug for at folk der sidder bedre i det ser ned på dem uden at ville forstå ud fra et medmenneskeligt synspunkt. Det er også helt klart at der er mange i arbejde på grund af de mange ledige der skal kontrolleres og administreres uden faktisk at hjælpe dem. Ikke give dem fast job eller videreuddannelse, hvis job ikke findes. Systemet i sig selv fastholder også ledige i dér, hvor de er fordi systemet i sig selv skal overleve. Det er virkeligt absurd det show som foregår. Og det kan godt skuffe mange ledige, der forsøger at hænge i med næb og klør før dagpengene udløber og de evt. står på gaden. Det er som om, at de som ikke kender situationen på egen krop, ikke vågner op og ikke ser og støtter op om de absurde forhold i Danmark. Jeg har ikke hørt nogle strømmer til dk andet end de som tilbyder meget lave lønforhold i specifikke sager, men klart det bliver fremtiden når så mange veluddannede strømmer til Norge og Sverige, så mangler vi dem i dk om nogle år. De gider da ikke komme tilbage efter faktisk blive "smidt ud" af eget land grundet absurde forhold og kynisk mentalitet. Så kan dk bruge penge på at opgradere alle de østeuropæiske der vil strømme til dk om nogle år. ABSURD istedet for at holde på de danskere vi havde i landet med større fleksibilitet på arbejdsmarkedet og i systemet.

Enig , ret godt skrevet

Skrevet af Sven Erik Frederiksen , Torsdag den 24. januar 2013, 18:16

Til Helle vi er ikke uenige, men mit forslag om Norge er da også ment for dem der er helt ude i hampen.