Jørgen de Mylius kan i dag fejre 50 års jubilæum som radiovært. Han startede som 17-årig i Danmarks Radio, hvor han spillede den nye musik stik mod det, der normalt blev spillet i æteren. Her er det Dan Rachlin.
Jørgen de Mylius kan i dag fejre 50 års jubilæum som radiovært. Han startede som 17-årig i Danmarks Radio, hvor han spillede den nye musik stik mod det, der normalt blev spillet i æteren. Her er det Dan Rachlin. Foto: Camilla Rønde

DJ og radiovært Dan Rachlin melder sig i koret af støtter til politiassistent Lars Bo Lomholt, der tirsdag aften hentede schæferhunden Thor på politistationen i Hillerød og dermed reddede den fra aflivning.

Dan Rachlin er gode venner med Lars Bo Lomholt og han sammenligner hans redningsaktion med Frihedskæmperne under 2. Verdenskrig.

Politidirektør raser over betjent: Thor SKAL aflives
12
Læs også:
Politidirektør raser over betjent: Thor SKAL aflives

- Selvom det kan komme til at lyde lidt for stort som sammenligningsgrundlag, så var der også danske politibetjente og frihedskæmpere, som brød loven under 2. Verdenskrig. Der er mennesker gennem tiden, der kommer til nogle punkter, hvor man er nødsaget til at bryde loven for at stoppe en åbenlys urimelighed, siger Dan Rachlin og fortsætter:

- Det var det, som Lars gjorde forleden dag, og det kan jeg aldrig andet end at støtte fuldt ud.

Thors redningsmand sigtes for embedsmisbrug og bedrageri
Lars Bo
Læs også:
Thors redningsmand sigtes for embedsmisbrug og bedrageri

Venskabet mellem Dan Rachlin og Lars Bo Lomholt er opstået i Lars cykelhandel 'Rungsted Cykler', som Lars driver ved siden af jobbet som politiassistent, og hvor Dan er kommet i mange år for at købe cykler eller bare drikke kaffe.

Lars Bo Lomholts handling tirsdag aften kan koste ham dyrt. Fredag blev han sigtet for embedsmisbrug og bedrageri af den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Politiassistent står frem: Jeg bortførte Thor
Lars Bo
Læs også:
Politiassistent står frem: Jeg bortførte Thor

- Jeg tror, han har det blandet med, hvad han gjorde. Lars har været glad for at have været politibetjent. Han har været en menneskelig politibetjent, der har været i øjenhøjde med befolkningen. Så jeg tror, han kommer til at savne arbejdet, men han har jo vidst, at hans beslutning kunne få store konsekvenser for ham.

Dan Rachlin har selv to hunde, kaniner og fugle og anser sig som en person med respekt for dyr, men ikke som en 'hundeelsker'.

HVAD MENER DU? DELTAG I AFSTEMNINGEN NEDENFOR OG I DEBATTEN OM DENNE ARTIKEL PÅ FACEBOOK HER

SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook