Sådan gik det til, da 14-årige Frida styrtede fire meter ned fra en bro i København

Netop nu kæmper Frida og hendes familie en kamp mod Københavns Kommune om erstatning, alt imens den 14-årige pige prøver at vænne sig til en hverdag, hvor skateboardet er udskiftet med en kørestol.

Lørdag den 28. januar i år blev en skelsættende dag for familien Jersø. Familiens yngste medlem, 14-årige Frida, styrtede sammen med veninden Felicia ned fra en bro i København. Frida er efterfølgende blevet konstateret lam fra navlen og ned.

- De to veninder gik glade og grinende ud ad døren omkring klokken 21.00, efter vi sammen havde siddet og spist vingummier og set MGP i fjernsynet. 20 minutter senere blev jeg ringet op og fik besked om ulykken. Det var fuldstændig uvirkeligt, siger Birgitte Jersø, Fridas mor.

Skulle møde kammerat

Frida og Felicia skulle mødes med en kammerat ved Dronning Louises Bro på Nørrebro. Men sådan gik det ikke. Da kammeraten, få minutter efter de to pigers ankomst, dukkede op, var ambulance-redderne allerede i færd med at behandle hans to veninder.

Pigerne havde siddet og lænet sig op ad broens rækværk, mens de ventede, da det pludselig gav efter. Rækværket var rustent og knækkede helt over - og sendte dermed de to piger mere end fire meter ned på en asfalteret cykelsti.

Ulykken har lammet Frida, og hun har fået opereret flere skruer ind i ryggen. Veninden brækkede næsen, fik slået sine tænder løse og pådrog sig en kraftig hjernerystelse.

De to første uger efter ulykken var Frida indlagt på Rigshospitalet, kun få hundrede meter fra den store skaterpark i Fælledparken, som gennem flere år havde fungeret som hendes andet hjem.

Mandag til fredag bor Frida nu på et genoptræningscenter i Hornbæk, mens hun i weekenderne kommer hjem til familien og veninderne i det centrale København. Centret skal være hendes hjem indtil sommerferien, hvorefter den står på niende klasse på skolen på Østerbro.

Skal opfylde drømme

For Frida og hendes familie betyder det meget at få placeret ansvaret for ulykken, og derudover kan en eventuel erstatning give mulighed for at opfylde nogle af Fridas drømme.

- Hendes drøm var at komme ind i militæret eller politiet, men med pengene kan hun måske få nogle andre drømme opfyldt. Hun kan komme på en dykkertur til Australien eller tage til USA og besøge handicappede skatere. Hun har nu en forhindring, som gør, at hun ikke kan få et fritidsjob hos bageren som andre unge, så på den måde kan en økonomisk erstatning give hende mulighed for at udleve nogle af de mange ting, hun gerne vil opleve, siger Birgitte Jersø.

Den sportsglade pige er ikke sådan lige at slå ud, og hun har været hurtig til at sætte sig nye mål.

- Frida har sat sig for, at hun vil til De Paralympiske Lege om nogle år. Hun ved endnu ikke i hvilken idrætsgren, men det skal hun nok nå at finde ud af, siger Birgitte Jersø.