Da dødstruslerne kom: Yahya Hassan søgte i skjul hos tv-vært

Yahya Hassan flyttede ind hos Deadline-studieværten Martin Krasnik efter opsigtsvækkende interview.

Da den 18-årige digter 7. oktober medvirkede i et interview i Deadline på DR2, udløste det hele 27 dødstrusler på Facebook. På det tidspunkt boede Yahya Hassan i en kælder i Brønshøj. Men seks af dødstruslerne var så alvorlige, at det ikke længere var sikkert for ham at opholde sig i kælderværelset og færdes i området.

Det fik ifølge en artikel i Politiken Deadline-studieværten til at åbne sit hjem i Kartoffelrækkerne på Østerbro for den unge digter, der debuterede med digtsamlingen 'Yahya Hassan - digte' 10 dage efter det meget omtalte interview med Krasnik. I udsendelsen læste han blandt andet op af sit 'Langdigt', der indeholder sætningen 'Jeg pisser på Allah og hans sendebud'.

Hverken Martin Krasnik eller Yahya Hassan vil uddybe over for BT, hvorfor den unge digter flyttede ind, hvor længe han fik husly, eller hvordan det var at bo under samme tag.

- Løgn og latin. Ha' det godt, hej, lyder det kortfattet fra Hassan, inden han afbryder telefonforbindelsen. I en lige så kortfattet mail skriver Krasnik: 'Det har jeg ikke noget at sige om'.

Læs også: