Den 38. udgave af Copenhagen Marathon blev på alle måder en kæmpesucces. Sådan lyder det fra Dorte Vibjerg, direktør i Sparta, der arrangerer løbet.

»På elitesiden fik vi slået en 30 år gammel løbsrekord, og langs ruten har det været en sand folkefest, og så har vi for første gang live streamet løbet,« siger hun med henvisning til, at publikum har kunnet følge alle løbere i real time i fire live-zoner på ruten.

Trods den skarpe sol havde samaritter og ambulanceberedskabet en stille dag.

»Det var heldigvis ikke varmere end, at vi undgik alvorlige hændelser. Vi har haft nogle enkelte, der blev lettere dehydrerede, men det var også det,« siger hun.

På Islands Brygge blev de 8.730 løbere, der stillede til start, klappet det sidste stykke hjem til lyden af dunkende basrytmer fra de  opstillede højttalere på opløbsstrækningen.

Løbere løber gennem brusere på ruten: Copenhagen Marathon.Den 21. maj 2017.
Løbere løber gennem brusere på ruten: Copenhagen Marathon.Den 21. maj 2017.  Foto: MARIE HALD

Blandt de mere opsigtsvækkende løbere var der Emil, der løb de 42,195 kilometer i fuld, militær kampuniform. Der var Lars fra Randers, der  - og det er ikke løgn! - lørdag eftermiddag tog sin løbesko på i Randers og løb hele natten til København for derefter at stille til start i Copehagen Marathon klokken 9.30 søndag formiddag og gennemføre i flot stil.

Og så var der 76-årige John Hested fra Brønshøj , der søndag gennemførte sit 10. Copenhagen Maraton i tiden 6 timer, 41 minutter og 5 sekunder.

»Tiden er fin nok. Jeg fik krampe undervejs. Men jeg vendert tilbage igen næste år. Man kan jo altid forbedre sig,« sagde han ved målstregen.

Yuuki lukkede og slukkede

Der var kenyanske Julius Ndirtu Karinga, der slog løbsrekord, da han hamrede de 42,195 kilometer gennem Københavns gader på ufattelige 2 timer 12 minutter og 11 sekunder.

Copenhagen Marathon søndag d. 21. maj 2017: Vinderen blev løberen Julius Ndiritu Karinga fra Kenya med en tid på 02.12.11. Foto: MARIE HALD

Der var tykke og tynde, unge og gamle, granvoksne mænd, der brød sammen i gråd, da de passerede målstregen, og så var der 20-årige Yuuki Imai fra Tokyo, der kæmpede for sin ære og  og kom i mål som sidste mand fire timer, 12 minutter og 32 sekunder efter Julius Ndirtu Karinga i tiden 6 timer 47 minutter og 43 sekunder.

»Jeg er så glad for, at jeg gennemførte. Mit mål var at komme under seks timer, men det vigtigste var, at jeg gennemførte«.

Løbere løber gennem brusere på ruten: Copenhagen Marathon i København. Den 21. maj 2017. Foto: MARIE HALD