Da Claus ikke ville finde sig i, at han skulle fortælle, om hans sygdom foran alle, klagede han. Nu vil hans læge ikke have som patient længere.

Det kan være grænseoverskridende, at skulle tale højt om sygdomme i mange menneskers påhør. Men da Claus Vilhelmsen klagede over, at han skulle udlevere sit privatliv ved sekretærens skranke, opsagde hans læge ham. Det fortæller TV2 Lorry.

Claus Vilhelmsen ville ikke finde sig i, at han blev udspurgt til sit ærinde hos lægen. Han ville bare have tildelt en tid. Da han klagede, fik han breve om, at lægen ønskede at opsige ham som patient.

»Jeg synes, det er en besynderlig måde at reagere på, når jeg gør opmærksom på et problem,« siger Claus Vilhelmsen til TV2 Lorry.

Det var i Lægehuset Trædrejerporten i Hvidovre, at episoden fandt sted. Det var mens de andre patienter, der ventede på at komme til lægen, kunne lytte med fra sidelinjen, at Claus Vilhelmsen ikke ville give private oplysninger til lægesekretæren.

»De kan jo høre alt muligt. Det kan være en samtale om lus, abort og en kønssygdom. Og måske sidder der folk, som du kender i venteværelset,« siger Claus Vilhelmsen til TV2 Lorry.

Metoden med offentlig snak om private oplysninger og lægens reaktion møder kritik fra Patientforeningen.

»Det er problematisk, at lægen bliver sur over en klage. Hvis det er så vigtigt for lægerne, at sekretærerne forbereder dem på, hvad patienternes ærinde er, så må de lave en seddel, hvor folk kan skrive, hvad de gerne vil tale med lægen om. Det er en hjørnesten i vores samfund, at man har privatliv omkring sit helbred,« siger formand for Patientforeningen, Niels Jørgen Langkilde, til Berlingske og fortsætter:

»Når vi er så omhyggelige med at være private omkring vores helbred i vores samfund, kan det ikke være rigtigt, at det skal være hos lægen, at man ikke kan være privat. Man skal også tænke på, at det ofte vil være folk, der lytter med, fordi ens læge ofte er lokalt forankret,« siger han.

Landsorganisationen af Praktiserende Læger, PLO, anerkender, at der er udfordringer med de åbne skranker.

»Vi skal som læger forsøge at finde løsninger, så vores patienter føler sig trygge, når de møder op i konsultationen,« siger Karin Zimmer, formand for lægerne i Region Hovedstaden til TV2 Lorry.

TV2 Lorry skriver, at de har forsøgt at få en kommentar fra Lægehuset Trædrejerporten, men uden held. Berlingske har også forsøgt, men »køen er fuld,« lyder det i telefonen.