En serie 3-kamp mellem to københavnske klubber endte søndag brat, da dommeren over 6-7 minutter blev overfaldet og måtte løbe bort forfulgt af spillere og tilskuere. Politiet blev tilkaldt, og han blev kørt væk i ambulance.

Kampen stod ved middagstid søndag mellem Fremad Amager og CSC fra Christiania i København. Ifølge et anonymt øjenvidne forløb kampen stille og roligt indtil 10 minutter inde i anden halvleg, da dommeren blæste i sin fløjte. Straffespark til CSC som på daværende tidspunkt var foran 1-0. Det fik en Fremad Amager-spiller til at brokke sig så meget, at han til sidst fik det røde kort. Her startede balladen.

En udskiftningsspiller fra Fremad Amagers bænk blev ifølge øjenvidnet så tosset over dommerens kort, at han valgte at forcere banen og spurte ind og slå dommeren bagfra. Spillere fra CSC-holdet valgte at forsøge at gå imellem spilleren og dommeren for at beskytte ham, hvilket blot fik situationen til at eskalere. Flere Fremad Amager-spillere begyndte nu at overfalde dommeren med slag og en af CSC-spillerne fik også slag mod hovedet.

Lige ved siden af banen ved Sundby Idrætspark på Amager, spillede flere børn bold med deres forældre som tilskuere. Men det var absolut ikke for børn, det der skete i serie-kampen på nabobanen.

»Jeg er virkelig glad for, at det ikke var mine børn, der var vidne til det grove overfald på dommeren. Det var virkelig grimt,« siger øjenvidnet, der ikke vil have sit navn nævnt af frygt for eventuelle repressalier.

Under overfaldet fik spillerne på banen nu pludselig også følge af tilskuere, som også deltog med slag og spark. Dommeren blev truet og fik at vide, at det ville få konsekvenser, hvis han valgte at melde klubben for overfaldet.

»De ville opsøge ham på hans hjemmeadresse, og så kunne han jo se, hvad der ville ske, råbte de til ham,« siger øjenvidnet.

Der var nu 40 mennesker inde på banen, og dommeren skiftevis flygtede og blev overfaldet over en periode på 6-7 minutter, før det til sidst lykkedes ham at komme væk fra overfaldsmændene, da politiet kom frem til banerne på Amager. Dommeren blev efterfølgende kørt væk i ambulance.

»Det var helt vildt, og langt de fleste tilskuere valgte at flygte væk fra banerne. Jeg skyndte mig også at cykle hjem,« siger øjenvidnet.

Hos Fremad Amager, hvis førstehold spiller i danmarks tredjebedste fodboldrække, er man kede af episoden, og har stadig ikke det fulde overblik over, hvad der er sket, fortæller formand Erik Truelsen:

»Vi tager dybt afstand fra vold. Det, der er sket her, er fuldstændig uforståeligt, og det kommer til at få konsekvenser for dem, der har været indblandet. Hvis vores spillere har udøvet vold, vil de blive udelukket fra klubben. Det er klart,« siger Erik Truelsen.

Fremad Amagers serie-3 hold har tidligere haft problemer med disciplinen på banen, fortæller formanden:

»Vi har haft problemer med røde kort på holdet. Jeg vil ikke afvise, at det kan få konsekvenser for holdet som helhed, men jeg er nødt til at kende alle detaljerne, før det kan komme på tale,« siger han.

Politiet bekræfter, at de var til stede ved fodboldkampen. Men på grund af efterforskningen er det det eneste, de kan bekræfte på nuværende tidspunkt.