På under et døgn har over tusinde danskere delt deres erfaring med hverdagssexisme, vold og seksuelle overgreb under hashtagget 'jegharoplevet'.

Mange danske kvinder og en del mænd har delt deres ubehagelige oplevelser med seksuel chikane og diskriminering på det sociale medie Twitter.

Hashtagget, der på under et døgn er blevet brugt knap 1.500 gange, er inspireret af det norske 'jegharopplevd', som blev voldsomt brugt og debatteret, efter et feministisk tidsskrift Fett startede det »for at synliggøre et problem mange kender til fra egen krop«, som folkene bag har fortalt til avis VG.

Herhjemme er det Dansk Kvindesamfund, der har skudt kampagnen i gang.

Her ses et uddrag af de mange ubehagelige oplevelser, der bliver delt på Twitter:

Næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund Ulla Tornemand er glad for, at mange har delt deres historier på Twitter - også selvom historierne i sig selv er hård læsning.

»Vi vil med vores medvirken i kampagnen gerne sætte fokus på, hvad piger og kvinder oplever af fysiske og psykiske seksuelle krænkelser og vold, for det er et massivt problem. Det er positivt, at det er populært på Twitter, for vi skal tale om de her ting, og det får flere til at fortælle om deres oplevelser,« fortæller Ulla Tornemand til BT.

Hun mener, at fordelen ved, at historierne bliver delt på Twitter, er, at de er nemme og hurtige at forstå, og at alle kan deltage.

»Jeg er glad for, at der er mange der har delt deres historier, og det er enormt modigt af de her kvinder at stå frem med offentlige profiler. Det er altafgørende, at kvinder oplever, at de ikke er alene, og jo flere man ser dele, desto mere tryg bliver man selv ved at dele sin oplevelser,« forklarer hun.

Hun håber på, at de mange historier om overgreb, vold og trusler kan være med til at åbne danskernes øjne for hverdagssexisme.

»Det vigtigste er, at vi får ændret kulturren, og det kan kun ske ved, at man bliver opmærksom på, hvad der sker ude i hjemmene, på arbejdspladser og i offentligheden,« lyder det fra Ulla Tornemand.

Du kan finde alle historierne og selv deltage i debatten lige HER.