Chefen hængte Michaels fyreseddel til skue på opslagstavle

Hvordan ville du have det, hvis chefen hængte din fyreseddel op på opslagstavlen, så alle dine tidligere kollegaer kunne se, at hun både syntes, at du har 'uduelig' og 'illoyal'?

Formentlig præcis som Michael Jacobsen havde det, da han ad omveje fik at vide, at chefen mente, at hans tidligere kollegaer i Biocenter Kolding skulle vide, hvorfor han var blevet fyret.

"Udfordringer med kvaliteten af dine arbejdsopgaver samt illoyalitet", lød begrundelsen i fyresedlen, som ifølge Fagbladet 3F blev hængt op til skue for alle på arbejdspladsen.

- Jeg blev både ked af det og forvirret. Jeg kunne slet ikke forstå det, og jeg fik jo følelsen af, at der var noget galt med mig, siger den 26-årige Michael Jacobsen til BT.

Michael Jacobsen begyndte at arbejde i Biocenter Kolding som arbejdsdreng, men havde igennem 9 år arbejdet sig op til at blive operatør. Han var glad for sit job, men så blev Biocenter Kolding solgt til Nordisk Film Biografer A/S.

Med i salget fulgte en ny chef og flere nye opgaver, der betød, at Michael Jacobsens arbejdsuger nemt sneg sig op på 60 timer. Det endte med en sygemelding for stress, men at have været væk i blot en uge, modtog han fyresedlen, som chefen også synes, at han kollegaer skulle indvies i.

- Jeg synes, det er under alt kritik. Jeg vil ikke ønske det for nogen andre, og det er også derfor, at jeg har valgt at stå frem. Jeg synes simpelthen, det er forkasteligt, siger han om den måde, som hans nye chef håndterede fyringen på. 

70.000 kroner i erstatning

Michael Jacobsen følte heller ikke, at fyringen var berettiget. Han tog fat i sin fagforening 3F, som gik ind i sagen. Og efter et halvt år er den endelig blevet afgjort. Fagforeningen og Nordisk Film Biografer indgik et forlig, der betyder, at Michael får 70.000 kroner i erstatning.

Og selv om sagen og chefens håndtering af fyringen har taget hårdt på Michael i det halve år, som den har stået på, så er han i dag en glad mand. Fyringen gjorde nemlig, at han gik i gang med det, han længe havde drømt om: Læreruddannelsen.

- Det er først nu, at jeg kan se det positive i det. For jeg har jo været helt isoleret og ikke villet være sammen med nogen i en lang periode, fordi sagen har taget så hårdt på mig. Min omgangskreds forsvandt, og pludselig var jeg alene. Men jeg har det godt og jeg ser positivt på det nu, siger Michael Jacobsen.

Direktør beklager: Sådan gør vi ikke normalt

I en mail til bt.dk erkender Lars Jørgensen, der er direktør for den danske biografdel af Nordisk Film Biografer, at der er sket fejl.

- Opsigelsen var ikke usaglig. Vi havde relevante årsager til at skride til afskedigelse. Men vi overholdt ikke de korrekte procedurer forud for opsigelsen herunder en forudgående skriftlig advarsel. Derfor valgte vi at indgå et forlig,"

Lars Jørgensen beklager samtidig, at oplysningerne omkring fyringen blev gjort tilgængelige for andre medarbejdere.

- Vi beklager, at der kom detaljer om opsigelsen på en opslagstavle. Det er under ingen omstændigheder noget, vi normalt gør. Vi fortæller når en medarbejder er opsagt. Men vi fortæller aldrig, aldrig detaljer omkring en opsigelse. At det er sket i den her sag, det beklager vi," siger Lars Jørgensen.