KØB PLUS!

BTs læsere raser over P-vagter: Uddeler forkerte bøder

Det er ikke kun i Odense, at der er problemer med parkeringsvagter, som uddeler forkerte bøder. I resten af landet har P-vagterne tilsyneladende også svært ved at holde styr på parkeringsreglerne.

En ung kvindelig bilist oplevede forleden at få en uretmæssig parkeringsafgift af parkeringsselskabet Europark, kunne bt.dk berette tirsdag. I samme ombæring efterlyste vi andre, der havde oplevet noget lignende. Og det har bestemt ikke skortet på henvendelse. Flere BT-læsere har nemlig oplevet at få uberettiget parkeringsafgifter af forskellige parkeringsselskaber.

I Silkeborg gik det ud over Martin Pavlovic, der 7. september havde parkeret ved Silkeborg Torv, hvor der stod, at man måtte parkere i ti minutter. Da Martin Pavlovic blot skulle i Matas, tænkte han, at det ikke var noget problem. Men da han få minutter efter kom tilbage til bilen, var en P-vagt fra Europark i fuld gang med at udskrive en bøde. 

P-vagt havde ikke styr på reglerne: Gav ulovlig bøde

- Han siger han, at det er kontrolgebyr, fortæller Pavlovic, der dog bliver noget overrasket, da han nærlæser den lille seddel. Der fremgår det nemlig, at P-skiven er stillet forkert, samt at P-vagten har observeret bilen i mere end ti minutter, før han udstedte afgiften. Sidstnævnte undrer Martin Pavlovic, der føler sig uretfærdigt behandlet.

- Hvis jeg har sat mit ur forkert, så kan jeg godt se, at det er min fejl. Men de skal jo ikke skrive, at de har observeret bilen i 11 minutter, når de ikke har gjort det, siger han og tilføjer, at han med sikkerhed var væk i under 10 minutter. Desuden er han forundret over et svar, han får fra P-vagten, da han klager over sin afgift.

Sådan snyder du p-vagten

- Jeg sagde, at det er latterligt, hvortil han svarede, at det var der mange ting, der var. Og så sagde han, at det også var latterligt, at de ikke må gå rundt med revolvere, så de kunne skyde alle dem, de ikke kunne lide, fortæller Pavlovic, der efter sin hjemkomst sendte en mail til Europark, hvor han klagede over bøden, samt at vagten havde skrevet, at bilen var blevet observeret i 11 minutter. Pavlovic fik efterfølgende annulleret afgiften, hvilket BT har set dokumentation for.

Martin og bøde
Foto: Privat

BT har onsdag eftermiddag været i kontakt med Europarks administrerende direktør Michael Christiansen, der indrømmer, at selskabets p-vagter nogle gange begår fejl.

- Men vi har indtryk af, at det er forsvindende lidt, der sker i vores regi, men det sker, siger han og tilføjer, at fejl blandt andet opstår, når Europark overtager nye parkeringspladser.

Michael Christensen vil ikke kommentere den måde, som p-vagten ifølge Martin Pavlovic svarer ham på, men siger:

- Når vores vagter færdes ude i det åbne rum, så bliver de ofte mødt af folk, der skælder ud og synes, det hele er 'latterligt'. Det er jo et angreb på den enkelte p-vagt og og hans position. Hvis vores vagt vælger at komme med et eksempel for at forklare, hvorfor han har sit virke, så er det helt legitimt, lyder det fra den administrerende direktør, der opfordrer bilister til at klage til Europark, hvis de følger sig uretfærdigt behandlet af parkerings-selskabet. 

Ekstremt uretfærdigt!

Men det er ikke kun på Fyn og i Jylland, at der er problemer med P-vagterne. Flere bilister fra København har skrevet til BT, at de føler sig uretfærdigt behandlet af kommunens Center for Parkering. En af de vrede bilister er Peter V. Johanssen, der bor på Colbjørnsensgade i København. Han mener, at Center for Parkering i ugevis uretmæssigt har uddelt bøder på hans gade.

Bøderegnen fandt ifølge Peter V. Johanssen sted mellem 27. september og 17. oktober, hvor Københavns Kommune havde opsat skilte med 'standsning forbudt' på vestsiden af gaden fra Istedgade og ned til Halmtorvet. Problemet var bare, at skiltene kun vendte den ene vej, så bilister, der kom fra modsatte side ikke havde mulighed for at læse dem. Alligevel uddelte Center for Parkering i de pågældende uger bøder til bilister, der parkerede på stedet.

HAR DU OGSÅ OPLEVET AT FÅ FORKERTE BØDER, SÅ SKRIV TIL BT. DU KAN SENDE EN SMS TIL 1929 ELLER SENDE EN MAIL TIL 1929@bt.dk

- Jeg synes, det er svinsk, siger Peter Johansson og tilføjer:

- Jeg synes, det er at gøre grin med os. Og det var ekstremt uretfærdigt, at man sætter et skilt op og begynder at udskrive bøder med det samme, siger han.

Peter V. Johanssen var en af de heldige, der opdagede skiltet i tide og dermed slap for P-afgifter. Dog er han blevet så harm over, at andre beboere på gaden fik afgifter, at han sendte en klage til kommunen over episoden. Efter en længere mail-korrespondance, som BT har set, medgiver Københavns Kommune, at man i den givne periode har skiltet forkert.

Se listen: Danmarks største p-bøder

- Den endte med, at en jurist skrev til mig, at man ville kigge på nogen af bøderne, fortæller Peter V. Johanssen, der ikke ved, om nogle af p-afgifterne er blevet refunderet.

BT har ikke haft helt til at få en kommentar til artiklen fra Københavns Kommunes Center for Parkering.

HVAD ER DINE ERFARINGER MED P-VAGTER, DER HVOR DU BOR? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Din kommentar

Kommentarer

p-skandale

Skrevet af Anonymmikal vedel, Mandag den 3. marts 2014, 20:57

får en bøde af helsinge kommune på et ny etableret p-anlæg.
Afviser bøden fordi der ingen skiltning er af p-forbud eller andre p-restriktioner. Efter indsendelse sætter kommunen nye
skilte op. derefter påstår de skiltene er sat op et år før og fastholdet bøden. LØGN LØGN Man kan se på jorden ved skiltene at de er ny nedgravet og metallet er helt nyt.
og andre så også at der ingen skiltning var.
Og smart nok kan man ikke anke afgørelsen. Retssamfund ??

Nææh.. :)

Skrevet af MC, Søndag den 17. marts 2013, 22:38

At folk i deres helt egen forvirring og evt. trodsighed, tror at de kan tillade sig, at gå rundt i deres egen "her-kommer-jeg"-verden og "verden-er-til-for-mig-og-jeg-bestemmer-selv-reglerne"-verden er da noget så egoistisk som noget kan være! Jeg fatter ærligt talt ikke de indebrændte og sammenbidte mennesker, der vil rive verden midt over, fordi de i deres egen snæversynethed fejler - enten bevidst eller ubevidst. At de tilmed giver alle andre skylden og eventuelt ligefrem går skridtet videre og tror de kan tillade sig at gøre sig selv til grin og hyyyyle op om deres utilfredshed med at de blev gjort opmærksom på deres egen fejl, ved at få en kontrolafgift. Sådan er de fælles spilleregler i samfundet.

De eneste svage mennesker i samfundet, er dem der hyler op på en skabagtig, arrogant og ignorant måde og giver parkeringsvagten skylden, for ens helt og aldeles egen fejl.
Om så det "blot" var en "Jeg skulle bare liiiige.."-tur, er det bare ærgeligt for dig, hvis parkeringsvagten opdager det. Du tager chancen, og det er godt nok ikke andres fejl, end din egen. Så simpelt er det.

en dejlig hilsen fra P-vagten

Skrevet af Lotte Lindén-Andersen, Torsdag den 13. december 2012, 17:30

Der er bare så mange klager over P-vagterne, men de passer bare deres job, og vi billister har jo også selv et ansvar for hvor vi holder.

Jeg har i dag fået en hilsen fra en P-vagt, jeg parkerede i Metropolen i Hjørring, der var mange biler så jeg holdt ikke rigtig efter reglerne, her er ordret den hilsen jeg fik: Hej I må ikke Parkere her! dette er ikke en Parkeringsbås. Jeg tilgiver dig for denne gang. VH. P.vagten 2036 PS. god jul. hvor vil jeg gerne sige i lige måde til P-vagten 2036, dette indlæg til debatten om P-vagter for at sige ikke alle skal skældes ud. Stort knus til P-vagt 2036 hvem det så end er,

Knastbruder

Skrevet af Erik Morsing, Lørdag den 17. november 2012, 15:38

Jeg kender en, der blev løsladt fra et fængsel for et års tid siden. Brøden var fusk med brugte biler. Da han kom ud, fik han en stilling som parkeringsvagt. Der var intet andet arbejde at. Han fortalte mig, at han hver morgen glædede sig til at knalde så mange bilister, som han kunne nå. På den måde fik han sin hævn over samfundet. Efter min mening bør man sikre sig, at det er mennesker uden et indbygget had mod andre, man ansætter. Jeg tænker på, hvis en muhamedaner fra Egedalsvænge skulle havne som Parkeringsvagt i Kokkedal. Tro I han kunne lade være med at lade juletræssagen gå ud over bilisterne - dem der er eget af hvide eller jøder? Det tror jeg ikke han vil kunne. De hader jo de hvide, deres velgørere. At udskrive en saftig bøde for sådan en er jo en god måde at slippe af med sine mindreværdskomplekser og frustrationer på.

P automater

Skrevet af Bjarne Jensen , Torsdag den 15. november 2012, 22:52

Hvorfor kan P selskaberne undgå at betale penge tilbage , det er der så vidt jeg ved ingen andre forretninger der kan ,
man er tvunget til at købe mere end man skal bruge for automaten kan ikke give tilbage og ellers får man bare en P afgift
den poletik går ikke i kiosken eller i Bilka .
Hvorfor ?

P automater

Skrevet af Bjarne Jensen , Torsdag den 15. november 2012, 22:52

Hvorfor kan P selskaberne undgå at betale penge tilbage , det er der så vidt jeg ved ingen andre forretninger der kan ,
man er tvunget til at købe mere end man skal bruge for automaten kan ikke give tilbage og ellers får man bare en P afgift
den poletik går ikke i kiosken eller i Bilka .
Hvorfor ?

Et teknisk spørgsmål

Skrevet af Erik Morsing, Søndag den 25. november 2012, 13:02

Når automaten ikke giver penge tilbage skyldes det, at det ville være forbundet med store omkostninger at lave sådan en system,

Husk benyt jer af overvågnings kamera ved klager i f.eks P-hus

Skrevet af Juki , Torsdag den 15. november 2012, 15:39

Jeg indsendte en klage og bad om at de gennemgik video overvågninger, hvor på det kunne besvises at jeg have ret og ikke P-vagten, jeg fik afgiften annulleret af selskabet.
P-vagten skrev at han havde overvåget bilen i X antal min., det var løgn og jeg vandt.

De skal have en over nakken! Husk elefanthuen.

Skrevet af per, Onsdag den 14. november 2012, 20:22

At når de får af vide de skal skride - på den hårde måde - så skrider de!

Nææh.. :)

Skrevet af MC, Søndag den 17. marts 2013, 21:05

Det gør jo ganske tydeligt blot dig til en større samfundstaber, end du synes parkeringsvagten er.

Metropolen

Skrevet af lene, Onsdag den 14. november 2012, 19:24

Hej kan godt genkende det med p-vagt, har endda prøvet at klage, men det hjælper ikke. de skrev at de havde holdt øje med min bil i 29 min, og at jeg havde holdt parkeret i mere end tre timer. Tog hold med min bil 14.21 og gik fra bilen 14.24, så skriver de at jeg har holdt parkeret siden kl 02.45. Kunne da godt se at p- skiven lige stod mellem 14.30 og 14.45, men har ikke holdt 3 timer.

MAFIA-metoder!

Skrevet af Lilli, Onsdag den 14. november 2012, 18:27

I Vejle bliver folk også i den grad behandlet uretfærdigt af P-vagter, -(Europark!)
Det læser vi en del gange om i VAF,- nogle tager sagen op,- og går gennem en opslidende retssag,- hvor man læser, at bilisten af og til får ret, da det jo er hemmelige mafiametoder, dette korrupte selskab bruger!!! Men de fleste må give op, desværre...
Vi har oplevet at få en bøde ca 1 minut over parkeringstid,- det er at gå i små sko! Desuden kørte vi ind på en parkeringsplads m. parkeringsautomat en dag, hvor vi havde en 90-årig dame med,- vi havde ikke engang nået at parkere, inden der kom en ældre hidsig mand-(parkeringsvagt) hen til os- lige med papairerne klar?!!! Fuldstændig galimatias!!! Vi måtte virkelig argumentere og til sidst skælde ud!
Man kan også let risikere, der går noget galt i deres system, når man betaler med kort,- så selvom man HAR betalt og kommer til tiden, får man bøder alligevel,- så nu kører vi ofte til andre byer,- eks. Kolding Storcenter, eller Bilka, hvor man må holde ubegrænset- uden at skulle tænke på P-skive, bøder og besværligheder!
NU må man da snart til at stramme tommelskruerne overfor det skide firma??!
Vi skal have hængt Europark mere ud i medierne!!!

Sådan !

Skrevet af Chris, Onsdag den 14. november 2012, 16:25

Hver gang jeg får en bøde/kontrolafgift, laver jeg 10 gange værdien af bøden sort og betaler så kun 10% af min afgift til udstederen !

Og det kan jeg leve tilfredsstillende med !

Mvh.

Ja Lindblad

Skrevet af Erik Morsing, Onsdag den 14. november 2012, 15:50

Det er jo indlysende, at jo flere bøder, desto større overskud får Europark, så det med bonussen til parkeringsvagten er go' nok. , og alene det burde være nok til at bilister aldrig skulle have været pålagt en afgift for at parkere deres biler. Så må man finde på andre måder at hive folks penge op ad lommen på dem, for eksempel ved at hæve varepriserne. Parkeringsafgifterne er netop en skjult forhøjelse på vareprisen, så sidstnævnte virker billigere, end den er. Utroligt som man kan narre forbrugerne.
Det burde være forbudt at kunne frasælge sin parkeringsplads alene. Vil man have den, må køberen tage huset med. Jeg er også færdig med at handle der, hvor det koster at parkere. Jeg vælger forretningerne i udkanten af byerne eller endnu bedre tager bussen eller cyklen. I skal jo lægge parkeringsafgiften oven i prisen for varerne, og så betaler det sig at køre lidt længere.

Nææh.. :)

Skrevet af MC, Søndag den 17. marts 2013, 21:10

Man skal kun lægge parkeringsafgiften oven i varerne, når man har dummet sig. Og du lider jo så tydeligvis af demens, siden du ligefrem laver et helt regnskab og budget hvor parkeringsafgift indgår.

P-vagten har pr definition ALTID ret.

Skrevet af Lindblad, Onsdag den 14. november 2012, 15:25

Det er tankevækkende, at vidneudsagn kan være tilstrækkeligt til at give folk et alibi, dersom de sigtes for meget alvorlige forbrydelser.

Men hvis det drejer sig om noget så "harmløst" som i afgørelsen af en P-bøde, så er det tilsyneladende helt uden betydning, at man kan henvise til et vidneudsagn.

P-vagtens ord tæller simpelthen mere.

Det er en nærliggende tanke, at P-vagterne i al hemmelighed har et budget for udskrivelse af bøder, der sikrer, at de både tjener deres egen løn hjem, samt genererer et overskud til P-selskabet, og at det kunne forklare, hvorfor der udskrives så mange gråzonebøder.

Boykot forretningerne

Skrevet af Petersen, Onsdag den 14. november 2012, 15:12

Den eneste måde at stoppe det på, er simpelt hen at undlade at handle i butikker, hvor P pladserne er overvåget af et privat P firma. Det virker, se blot på Lyngby, hvor der i dag er mærkbart færre mennesker end der var før P pladserne blev pålagt afgift.

P vagtens

Skrevet af Mogens Dalsgaard, Onsdag den 14. november 2012, 15:00

Jeg parkerede for nogle få år side i Palægade, København, kl. 15.50. Jeg ser kl. 16.10 fra den forretning jeg besøgte som kunde, en parkeringsvagt der er i gang med at skrivebøder. Jeg løber ud, gør ham opmærksom på, at jeg kun har holdt der i tyve minutter. Nej du har holdt her i over en time. Jeg siger til ham: Klokken er nu 16.10. Nej, siger han den er 15.10. Jeg spørger en forbipasserende om hvad klokken er, og han siger: 16.10. Vagten river dog bøden i stykker, og siger med en kraftig accent: "Nå ja, det er den jo også. Ha´fortsat en god dag"!!!! Gad vide hor mange han nåede at skrive i sin uvidenhed om hvad klokken var.

P vagtens

Skrevet af Mogens Dalsgaard, Onsdag den 14. november 2012, 15:00

Jeg parkerede for nogle få år side i Palægade, København, kl. 15.50. Jeg ser kl. 16.10 fra den forretning jeg besøgte som kunde, en parkeringsvagt der er i gang med at skrivebøder. Jeg løber ud, gør ham opmærksom på, at jeg kun har holdt der i tyve minutter. Nej du har holdt her i over en time. Jeg siger til ham: Klokken er nu 16.10. Nej, siger han den er 15.10. Jeg spørger en forbipasserende om hvad klokken er, og han siger: 16.10. Vagten river dog bøden i stykker, og siger med en kraftig accent: "Nå ja, det er den jo også. Ha´fortsat en god dag"!!!! Gad vide hor mange han nåede at skrive i sin uvidenhed om hvad klokken var.

Mindstepris

Skrevet af Reiner Damgaard, Onsdag den 14. november 2012, 13:41

Jeg har tidligere haft ærinde i en forretning i Lyngbyhus på Klampenborgvej i det centrale Lyngby. Jeg skulle aflevere eller afhente varer, er var klar. Jeg parkerede på Kulturhusets parkering, der er "solgt" til Q-park. De oplyser, at det koster 18,- kr. pr. time. For at undgå at betale ekstra afgift ("bøde"), betaler jeg altid 2,- kr.., hvilket giver mig 7 minutter til at ordne mit forehavende. For nyligt er automaterne blevet forsynet med teksten: "mindste indkast 10 kr." For den pris kunne jeg have ordnet ærinder fem gange.

eller..

Skrevet af Dennis, Onsdag den 14. november 2012, 14:51

De kunne bevæge Deres legeme længere væk fra destinationen, tage en taxi TIL destinationen, evt. gå til destinationen? Neej man skal befragtes til døren! Så Deres ærinder i Lynbyhus bør nok forrykkes til en anden lokalitet - når nu Deres ynglingsindkøbscenter har valgt at påføre Dem ekstraomkostninger i form af betaling for parkering! Boykot dog disse butikker! Fortæl dem hvorfor i boykotter dem!. At I brokker jer over det, gør ingen forskel.

Ellers parker et andet sted og GÅ! Det er det alle andre gør.

Mindstepris

Skrevet af Reiner Damgaard, Onsdag den 14. november 2012, 13:41

Jeg har tidligere haft ærinde i en forretning i Lyngbyhus på Klampenborgvej i det centrale Lyngby. Jeg skulle aflevere eller afhente varer, er var klar. Jeg parkerede på Kulturhusets parkering, der er "solgt" til Q-park. De oplyser, at det koster 18,- kr. pr. time. For at undgå at betale ekstra afgift ("bøde"), betaler jeg altid 2,- kr.., hvilket giver mig 7 minutter til at ordne mit forehavende. For nyligt er automaterne blevet forsynet med teksten: "mindste indkast 10 kr." For den pris kunne jeg have ordnet ærinder fem gange.

FDM anbefaler om parkering

Skrevet af Parkerings Information, Onsdag den 14. november 2012, 13:28

Hvis man har fået en parkeringsbøde, så har FDM en ganske nyttig side om hvordan reglerne er, og hvordan man kan forholde sig til den situation. Hvis man scroller lidt ned på siden, så er der information om parkering på privat område og parkering på offentlig vej.

http://www.fdm.dk/parkering

ingen grænser

Skrevet af leif, Onsdag den 14. november 2012, 13:27

Videt kender ingen grænser for hvad der bliver fabrikeret af undskyldninger når vedkommende har begået en parkerings forseelse. Det hjælper ikke at beskylde vagterne for det man selv er
Jeg har selv ofte handlet i Matas og man skal være usandsynlig hurtig for at klare det på under ti minutter.

kontrolafgift

Skrevet af Jimmi Røldal , Onsdag den 14. november 2012, 13:24

Det er kun politiet som må gi' bøder, det hedder en kontrolafgift ;-)

kontrolafgift

Skrevet af Jimmi Røldal , Onsdag den 14. november 2012, 13:24

Det er kun politiet som må gi' bøder, det hedder en kontrolafgift ;-)

P-automat ude af drift

Skrevet af Marie-Louise A, Onsdag den 14. november 2012, 13:22

Jeg parkerede en dag ved Gasværket i København, men kunne ikke betale for parkeringen da p-automaten var ude af drift. Ikke bare den ene, men begge standere på deres plads. Da jeg kommer tilbage til min bil ligger der en afgift i forruden på kr. 590,- Jeg blev rasende og flyver hjem og ringer til Europark som stod på bøden. De mente absolut ikke det var deres problem og ville ikke hjælpe mig. Jeg ringer så til Gasværket som er så venlige at tage sig af bøden. Om de betalte den eller fik den annuleret vides ikke, men det er bare ikke i orden at give samtlige biler på en parkeringsplads bøder fordi deres betalings automat ikke virker. Og slet ikke i orden ikke at ville tage den på sin frakke efterfølgende... De er SÅ stride og gør hvad de kan for at få penge ud af folk.

P-automat ude af drift

Skrevet af Christian, Onsdag den 14. november 2012, 16:23

Hvis du/man går ind på europark q-park osv. hjemmesider står der at, hvis man ikke er i stand til at trække en p-billet, er man ikke berettiget til at parkere. Kun hvis der står på automaten/automaterne at de er ude af drift må du parkere gratis. Man kan så spørge sig selv om hvor mange der læser samtlige af de forskellige parkerings firmaers regelsæt før man parkere???

God ide

Skrevet af Erik Morsing, Søndag den 25. november 2012, 13:07

Smæk et skilt op på automaterne og skriv "UDE AF DRIFT". Så kan de ikke kommer efter jer, selvom en fremmed har smækket skiltet op. Bare tag et foto af skiltet, og husk et foto af en avis med dato. Få helst et vidne eller to.

undres ,,,FØTEX.....

Skrevet af erik hansen, Onsdag den 14. november 2012, 13:06

ja det er sandt, enese forretning i kalundborg , med egen pakerings vagt.....hvad mon de tjæner på det...at man køber i deres butik.....