Danmark

BT vinder over Aalbæk i Presse- nævnet

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Peter Aalbæk Jensen, filmselskabet Zentropa, fik ikke medhold i sin klage til Pressenævnet. Foto: Nils Meilvang

Peter Aalbæk Jensen, filmselskabet Zentropa, har klaget til Pressenævnet over en artikelserie i BT. der afdækker hvordan selskabet forvalter de statsstøttemidler, som filmproduktion udløser.

BT har påvist, at Peter Aalbæk Jensen ejer en række ejendomme, der udelukkende eller delvist anvendes privat. Nogle af ejendommene ejes af Aalbæk Jensen personligt, andre af hans personlige anpartsselskaber.

Læs også: Ålens store boligkup: Ejer ejendomme over hele Europa

Peter Aalbæk har i sin klage til Pressenævnet anført, at han er blevet beskrevet 'mere forarmet' end han i virkeligheden er, fordi BT ikke har medtaget de besiddelser han ejer i Filmbyen i Avedøre.

BT har i forbindelse med artikelserien mange gange forsøgt at få Peter Aalbæk Jensens kommentarer, men forgæves.

Pressenævnet finder ikke grundlag for kritik af BT for 'at udelade omtale af ejendomme, der alene kan anvendes til erhvervsmæssige formål'.

Pressenævnet skriver, at man ved vurderingen har 'tillagt det betydning, at anvendelsen af offentlig støtte har samfundsmæssig interesse. Nævnet udtaler ikke kritik', hedder det.

Red

Relaterede

Det læser andre