Brevene væltede ind, da Steen blev erklæret død

Firkantede hvide bunker af papirer hober sig op på spisebordet foran Steen Mikkelsen i hans hjem i Vorbasse. Et efter et scanner de stålgrå øjne brevenes indhold, mens han modløst ryster på hovedet. De sidste mange måneder har de endeløse stakke af breve suget al energi ud af den 43-årige jyde.

Sensommerens varme er blevet erstattet af en regnvåd juletid og et gråt nytår, uden at han rigtig har opdaget det. I mere end fire måneder har han brugt hvert et ledigt øjeblik for at få sit liv tilbage på sporet, efter han den 26.august blev erklæret død ved en fejl.

- Hver gang jeg åbner postkassen, skal jeg efterfølgende bruge en halv time på at ringe rundt og forsøge at rette fejlene. Oplysningerne om, at jeg er død er blevet spredt til alle mulige mærkelige steder, og der dukker hele tiden nye op. Til tider kan det være virkelig svært at bevare overblikket, konstaterer Steen Mikkelsen tørt.

Efter hundredevis af telefonopkald og time efter time, der er gået med papirarbejde, begynder han endelig at kunne se enden på strabadserne. Der er efterhånden blevet længere og længere imellem de ubehagelige breve, der dumper ind i postkassen. Med hjælp fra familie og gode venner har han skridt for skridt generobret kontrollen.

Nu er han igen vakt til live i både offentlige og private systemer. Forsikringerne er blevet genoprettet, pensionerne gentegnet og bankkontiene genåbnet. Men det har krævet tid og kræfter, både for ham selv og hans nærmeste.

-Man kan slet ikke sætte sig ind i, hvor voldsomt det er, før man har prøvet det. Jeg har heldigvis haft nogle gode mennesker, der har hjulpet mig. Hvis jeg ikke havde det, så havde kampen kun været endnu hårdere, siger Steen Mikkelsen.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08