Danmark

Branden på Amagerværket er slukket tirsdag

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Høj varme i en silo fyldt med træpiller har ført til, at dele af Amagerværket er blevet afspærret og evakueret. Foto: Uffe Weng

Slukningen af branden på Amagerværket i København går hurtigere, end brandfolkene havde turdet håbe på.

Københavns Brandvæsen arbejder på højtryk for at få afsluttet arbejdet på Amagerværket, hvor der udbrød brand mandag.

De første meldinger gik på, at der ville gå flere dage, før den sidste glød ville være slukket, men brandbilerne kan formentlig forlade kraftvarmeværket tidligere end forventet.

- Vi regner med at være færdige i morgen. Det er svært at sige præcist hvornår, men jeg tør godt sige, at vi er færdige i løbet af tirsdag, siger Thomas Rydahl, der er indsatsleder i Københavns Brandvæsen.

- Vi har fået sat ind de rigtige steder, og der var ikke ild i så meget, som vi først antog, forklarer han.

Mandag aften arbejder cirka 20 brandfolk på at køle selve siloen og slukke nogle små glødebrande, og det arbejde vil fortsætte for fuld styrke i løbet af natten.

Da branden var på sit højeste, opstod der røgudvikling fra en silo, så politiet valgte at afspærre området omkring Amagerværket. Den afspærring blev ophævet først på aftenen, og der skulle ikke længere være nogen fare forbundet med at nærme sig kraftvarmeværket.

Det læser andre