Bodil koster dem 325.000 kroner - hvis de er heldige

Stormfloden ødelagde Bodil og Lars Lykkes forretning

Skal man grine eller græde? Bodil Lykke ved det ikke med sikkerhed. Hvad hun ved er, at hendes navnesøster måske har sat en brutal stopper for hendes og manden Lars’ fremtid.

De ejer fitnesscentret Color Fitness i Frederikssund og for dem var Bodil en særdeles ubehagelig oplevelse. Centret ligger i forvejen på byens laveste sted, Blødevej, og det kostede dem dyrt.

- Vi var inde i centret, da vandet kom væltende fredag eftermiddag. Der var intet at gøre, vi måtte flygte ud ad bagudgangen. Det var så voldsomt, at det sprængte indgangspartiet, og på to minutter var rummet helt fyldt op, fortæller Bodil Lykke, som BT møder, da hun og manden søndag eftermiddag forsøger at inspicere skaderne. Udefra.

Se det vanvittige billede storm-billede: Her vælter vandet ind i Fitness-centret

Se billederne fra Frederikssund: Sådan så fitness-centret ud dagen derpå

- Det ser helt håbløst ud udefra. Og vi ved slet ikke, hvordan der ser ud indenfor, for vi kan ikke komme derind, siger hun og peger ned mod fitnesscentret, som søndag mest af alt ligner et vandland. Af den ulækre slags.

For blandet med havvandet er kloakvand, og bare tanken om at skulle forsøge at rengøre lokalerne efterfølgende, får Bodil Lykkes mave til at slå knuder.

- Det er vist ikke bare en spand og en klud, siger Bodil Lykke.

Da stormfloden var på sit højeste, nåede vandet op i 1,80 m. højde i rummet. I går eftermiddag var vandstanden i lokalet stadig omkring en halv meter, selvom beredskabsstyrelsens pumper kørte for højeste blus.

Det er ikke inde i det tidligere fitnesscenter, at Bodils hærgen er synlig.

100 meter fra centret ligger en af Bodil Lykkes sko, som før stormfloden befandt sig i et af centrets skabe.

Offer for Bodil: Købte huset 15. august - nu er det væk

- Jeg har opgivet af finde skoens makker, siger hun opgivende og peger på en skraldespand og en række øvrige effekter, som vandmasserne har spredt for alle vande.

Frederikssund var et af de områder, der blev hårdest ramt af stormfloden, som fulgte i Bodils kølvand.

Måtte ikke vende hjem

Mens Nordsjællands Politi allerede lørdag aften kunne ophæve restriktionerne i forbindelse med stormfloden i stort set hele området, havde en række beboere fra netop Blødevej i Frederikssund forbud mod at vende tilbage til deres huse indtil søndag. Vandet stod ganske enkelt for højt til, at det var sikkert for dem at vende hjem.

Se det vanvittige billede storm-billede: Her vælter vandet ind i Fitness-centret

Nu er spørgsmålet så, om det bliver en forretning at vende tilbage til for Bodil og Lars Lykke.

- Vi ved slet ikke, om det kan lade sig gøre at fortsætte. Der kan jo gå måneder, før vi får det op at køre igen. Og er kunderne der så stadig? Det ser lidt håbløst ud.

Tirsdag falder dommen: Var Bodil en rigtig katastrofe?

FAKTA: Så dyr bliver Bodil for dem

Bodil bliver en dyr dame for Bodil og Lars Lykkes fitnesscenter i Frederikssund. Parret anslår, at inventar for omkring 2,5 mio. kr. er blevet smadret sønder og sammen af stormfloden. Og hvis de er så heldige at få erstatning fra den statslige stormflodsfond, er der en selvrisiko på hele 13 pct., altså 325.000 kr.

Oveni det kommer så tabte indtægter og fortjeneste i de mange måneder, indtil centret kommer op at køre igen. Denne udgift er heller ikke dækket af stormflodsfonden.

Se billederne fra Frederikssund: Sådan så fitness-centret ud dagen derpå

Læs også: