Toppen i FN har lagt mærke til det arbejde, som en dansk bevægelse gør for at begrænse madspild.

Den danske bevægelse »Stop Spild Af Mad« gør et rigtig godt stykke arbejde, mener FN.

Forbrugerbevægelsen bliver nævnt i to internationale FN-publikationer om madspild, hvor retningslinjer for, hvordan man kan reducere ressourcespildet, bliver lovprist til skyerne.

»Denne banebrydende guide om forebyggelse af madspild giver både den faglige ekspertise samt den nødvendige fremdrift for en bred vifte af aktører til at drage fordel af den eksisterende viden, til at katalysere handling og til at få et forspring i håndteringen af dette kritiske emne,« siger Achim Steiner, der er undergeneralsekretær i FN og administrerende direktør for FNs miljøprogram.

»Stop Spild Af Mad« fik for nylig taletid ved FNs Levnedsmiddel- og Landbrugsorganisation FAOs verdenskongres, og bevægelsen er blevet nævnt i både den nye internationale FN-rapport om madspild, »Reduction of Food Losses and Waste in Europe and Central Asia for Improved Food Security and Agrifood Chain Efficiency«, og FAOs internationale guide til mindre madspild.

»Vi er naturligvis stolte over at blive fremhævet i disse to internationale FN-publikationer om madspild,« siger Selina Juul, der har stiftet »Stop Spild Af Mad«.

»Dette tyder på, at vores danske indsats mod madspild har en stemme i den store verden og kan inspirere de internationale aktører,« fortsætter hun.

Ifølge en meningsmåling, som Gallup har lavet for Berlingske, siger mere end hver tredje dansker, at de smider mindre mad ud end for fem år siden.