Betjente skød under biljagt på motorvej

En biljagt i Nordsjælland endte mandag aften med, at politiet måtte affyre flere skud. Det fortæller Nordsjællands Politi til BT.

- For at få standset bilen måtte vi affyre skud mod bilen, fordi den var ved at vende og køre mod færdselsretningen på Helsingør-motorvejen. Vores folk vurderede, at det var en farlig situation, og derfor har de anvendt magt, siger vagtchef Klaus Madsen. 

Biljagten startede kl. 20.45, da en patruljevogn opdagede to personer, der kørte i en stjålen personbil, og da de forsøgte at standse den, stak biltyvene af. 

Flere politibiler fulgte efter tyvene i adskillige kilometer på Helsingør-motorvejen, og på et tidspunkt ramte speedometeret hos tyvene 150 km/t på et sted, hvor man ellers kun må køre 80 km/t. 

For at standse bilen forsøgte politibetjentene først at påkøre den, men det lykkedes ikke. Og derfor blev der affyret skud. Ifølge politiet blev der skudt fire gange mod køretøjet - mod bilens motor og venstre baghjul, som efterfølgende punkterede. 

Den dramatiske og vilde biljagt sluttede tæt på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby, hvor de to blev anholdt. Politiet er lige nu ved at afgøre, om de to skal stilles for en dommer. Begge tyve er 29 år og sigtes for at flygte fra politiet og for at køre i en stjålen bil.

Sagen er nu gået videre til Den Uafhængige Politiklagemyndighed på grund af de skud, der blev affyret.