Selvom Odense Zoo møder kritik for at skære en løve op foran besøgende i børnenes efterårsferie, så kommer den fynske zoo ikke til at ryste på hånden, når kniven skal føres. Zoo-direktør opfordrer også til, at man står ved beslutningen om den offentlige partering. 

Odense Zoo inviterer i børnenes efterårsferie til opskæring af en aflivet hunløve med det formål at give folk en større forståelse af, hvordan en løves organer ser ud. Langt fra alle er glade for arrangementet, og på Odense Zoos Facebookside flyder det allerede over med kritik af den forestående begivenhed.

Bengt Holst, direktør i Københavns Zoo, ved om nogen, hvad det vil sige at have dyreelskere på nakken. Han måtte i udenlandske medier forsvare Københavns Zoos aflivning og offentlige partering af hangiraffen Marius.

Hvis bare Odense Zoo åbent og ærligt forklarer, hvorfor de gør, som de gør, så skal de nok klare sig helskindet igennem kritikken, lyder det fra zoo-direktøren.

»Hvis de begynder at trække i land og undskylder dissekeringen, hvilket jeg ikke tror, de gør, så kan der opstå problemer. Når man først beslutter at vise dissekeringen foran publikum, så skal man stå ved det,« lyder opfordringen fra Bengt Holst.

Michael Wallberg Sørensen fra Odense Zoo farer ikke op over den kritik, der er kommet indtil videre.

»Vi tager det stille og roligt. Grunden til, at vi afliver og dissekerer den foran publikum er, at den var i overskud. Vi kunne ikke komme af med den til andre zoologiske haver, så derfor måtte vi aflive den.,« siger dyrepasserleder Michael Wallberg Sørensen, som fortæller, at det er normal praksis, at de gør det på den måde.

»Vi gør det for at vise, hvad der gør en løve unik. Når vi viser tænderne, kløerne, tarmsystemet, så får publikum et indblik i, hvordan en løve ser ud. Jo mere børn ved om dyr, jo nemmere kan de forholde sig til dem,« siger han.

Dyrepasseren frygter ikke, at der er en shitstorm under opsejling i tråd med den, Københavns Zoo var udsat for sidste år. Her gik danskere, dyreaktivister og udenlandske medier på barrikaderne over aflivningen og parteringen af giraffen Marius. Michael Wallberg Sørensen er forbavset over, at sagen allerede har fået den omtale, den har.

»Vi er åbne og ærlige omkring den måde, vi forvalter vores dyr på. Vi har altid haft de her dissekeringer. Det er noget, vores gæster synes er enormt spændende,« fortæller dyrepasseren.

Når hunløven er skåret op, og dens indvolde har været vist frem, vil de jordiske rester af løven blive kørt til forbrænding. Det er normal procedure, oplyser Michael Wallberg Sørensen.