Det ser sort ud for danske bankers omdømme i udlandet, hvis ikke politikerne og finansektoren lægger en plan for hvordan nødlidende banker skal håndteres.

Sådan lyder den dystre profiti fra direktøren i brancheorganisationen Lokale Pengeinstitutter, Jan Kondrup.

- Staten er ved at bringe Danmark i en situation, hvor vi ender som Island, hvor kreditvurderingen af bankerne er meget lav, siger han til Børsen.



De seneste år er flere mindre banker og en enkelt af de store bukket under på grund af rod i økonomien. Senest Fjorbank Mors, der i fredags måtte strække gevær og kaste håndklædet i ringen.

- Myndighederne og pengeinstitutterne bør sætte sig sammen og lave en køreplan og finde ud en forretningsgang for, hvordan nødlidende banker skal håndteres. På den måde vil man kunne undgå de her uheldige løsninger, som er til skade for det danske samfund, siger Jan Kondrup til Børsen.

Og han tøver ikke med at give Bankpakke 3 skylden for, at Danmark nu risikerer at ende med det samme dårlige omdømme som Island, hvis økonomi brød totalt sammen i 2008.

Med Bankpakke 3 kunne en nødlidende bank pludselig afvikles i løbet af en weekend og samtidig betød pakken, at krakkede bankers investorer og aktionærer kunne efterlades med tab i milliardklassen.

En konsekvent håndtering, som udlandet fik at se, da Amagerbanken for nylig gik under og som fik ratingen af flere dansker banker til at falde.

- Situationen efter Amagerbanken har ikke været positiv. En række danske banker er blevet nedgraderet af de internationale ratingbureauer. Og de banker der ikke er ratet, har oplevet, at det er dyrere og sværere at skaffe finansiering. Og med den måde Fjordbank Mors er blevet håndteret på, kan det få lange udsigter før udlandet igen ser med velvillige øjne på det danske marked, siger Jan Kondrup til Børsen.

Frygter du, at vi ender som Island?

Skal staten gøre noget for at redde de små nødlidende banker?

Deltag i debatten herunder. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. i morgen.