Banegårdscenter og togspor gennem Odense er åbnet

Odense Banegård og togsporene er nu genåbnet og togtrafikken mellem Nyborg og Fredericia er så småt genoptaget, melder Fyns Politi og DSB på Twitter.

Banegården måtte lukke efter en engelsktalende mand tidligere i dag indtelefonerede en trussel om, at en bombe ville sprænge på banegården kl. 15.00. Det har lammet juletrafikken i hele landet og flere tusinde passagerer har været fanget i næsten fire timer.

Kort før kl. 19.00 åbnede Fyns Politi dog igen op for banegården. De har afsluttet alle undersøgelser, og der er ikke fundet noget mistænkeligt, skriver de i en pressemeddelelse.

-Heldigvis fandt vi ikke noget mistænkeligt, så derfor kan vi nu åbne for juletrafikken igen. Jeg vil i øvrigt gerne sige, at der er stor ros fra politiet til de mange ansatte i OBC, der handlede resolut, da bygningen skulle evakueres, siger vagtchef Kenneth Taanquist fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Togtrafikken mellem Nyborg og Fredericia er ifølge DSB så småt begyndt at trille igen, men de indsatte togbusser på strækningen vil fortsat køre indtil de ikke har flere passagerer. Der kører tre typer togbusser.

Mellem Ringsted og Fredericia skal der køres 'non-stop-busser', hvor køretiden er ca. to timer.

En anden type bus skal køre fra Ringsted med stop i Odense og endestation i Fredericia. Køretiden fra Ringsted til Odense er ca. halvanden time og fra Odense til Fredericia ca. en time.

Den tredje type bus skal stoppe i Ringsted, Sorø, Slagelse, Korsør, Nyborg, Odense, Middelfart og Fredericia. Fra Ringsted til Korsør er køretiden ca. en time, fra Korsør til Odense en time og fra Odense til Fredericia også ca. en time.

Her holder busserne:

  • Ringsted: foran stationen
  • Sorø: foran stationen på stationspladsen
  • Slagelse: ved Busterminalen på Ndr. Stationsvej
  • Korsør: på forpladsen ved stationen
  • Nyborg: på forpladsen ved stationen
  • Odense: i NørregadeMiddelfart: på forpladsen ved stationen

Togpassagerer fanget af bombetrussel: 'Vi kører tidligst videre kl. 17'

Kl 13.34 modtog Fyns Politi en besked om, at der er en bombe på Odense Banegård.

Beskeden blev indtelefoneret fra en engelsktalende mand.

- Han ringer til kiosken i stueetagen og siger, at der vil sprænge en bombe et ikke nærmere defineret sted i banegårdscenteret, når klokken er 15, siger politiets vagtchef til TV2 News.

Bombetruslen kom fra en telefon med taletidskort, som politiet nu forsøger at spore.

Kort før kl. 15.00 var al trafik fra banegården indstillet. Sidste tog, der afgik fra Odense Banegård, var toget mod Sjælland kl 14:46. Men nu begynder togene atter at trille gennem Odense.

Passagerer opfordres dog til at holde sig opdateret på dsb.dk.

Opdateres

Læs også: