Den seneste tid har beboerne på Islands Brygge i København frygtet det gode vejr, for det har været lig med optøjer og politianmeldelser. Københavns overborgmester og politiet går nu ind i kampen om at få trygheden tilbage på Bryggen.

Når sol og sommer rammer København, strømmer folk til den populære københavner-bydel Islands Brygge, der lokker med vand og solbadning langs havnefronten. Men i år har det gode vejr ført mere end glade badegæster med sig.

Efter en periode med tiltagende uro i bydelen kulminerede problemerne 13. maj med et masseslagsmål, hvor mere end 200 unge kom op at slås. Københavns Politi mødte talstærkt op, og adskillige personer blev anholdt.

»Det er nogle grupperinger af unge mennesker - både etnisk oprindelse og af dansk oprindelse - som ikke bryder sig om hinanden. Og så måtte vi rykke ud for at få styr på situationen,« forklarede vagthavende ved Københavns Politi Henrik Brix til bt.dk.

Det var anden weekend i træk, at der var optøjer på Bryggen, som bydelen også kaldes. Balladen og den medfølgende utryghed for beboerne har nu fået Københavns Kommune til at gå ind i sagen.

Frank Jensen: Uacceptabelt

»Bryggen har altid været et fredeligt sted, men nu kan vi se, at der er forandringer. Det er uacceptabelt, når ballademagere ikke passer på København,« siger overborgmester Frank Jensen, der sammen med kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, Københavns Politi og SSP København derfor har indkaldt til borgermøde d. 30 maj.

Overborgmesteren fortæller, at Københavns Kommune allerede har øget sit fokus på Islands Brygge i kølvandet på den »særligt alvorlige optrapning, der har været de seneste par uger, hvor mange hundrede unge har været oppe at slås.«

»Der er flere betjente, som patruljerer i Havneparken i weekenderne. Samtidighed har vi sat mere SSP ind, som skal få styr på de unge under 18 år, der bidrager til utryghedsskabende adfærd,« siger han.

Toppes over græs

En af de bryggeboere, der føler sig generet af udviklingen i den ellers rolige bydel, er Jesper Schou Hansen:

»I starten var Bryggen bare et sted, hvor folk kom for at slappe af og tage lidt sol. Nu kommer der store grupper af personer hertil i biler og fortæller de andre grupper på stedet, at det er deres græsplæne. Det kan de så komme op at toppes over til stor gene for alle andre. Vi kan ikke risikere, at uskyldige forbipasserende havner i midten af det hele og bliver ofre for et bandeopgør,« siger han.