Baby forsvandt sporløst: Her er Danmarks svar på Maddie

En tre måneder gammel dreng forsvandt for 47 år siden fra en barnevogn i Odense. Lige som den britiske pige Madeleine McCann er han aldrig blevet fundet. Men han er heller aldrig blevet glemt – af hverken familie, vidner eller politi.

En ung kvinde kigger ned i en mørkeblå barnevogn - men under den hvide dyne med det lyseblå broderi er der ikke noget barn. Hun vender sig om og løber igen ind i dametøjsforretningen.
- Min dreng er blevet taget, min dreng er blevet taget fra barnevognen, siger hun. Et mareridt tager sin begyndelse.

Det er 47 år siden, at en af Danmarks største kriminalgåder udspandt sig ud for nummer 35 i den travle handelsgade Kongensgade i Odense, da den 24-årige mor til ‘Basse’ vendte tilbage til ekspedienterne i forretningen ‘Lisa’ med de chokerende ord.

‘Basses’ skæbne er aldrig siden blevet opklaret, og selvom det næsten er et halvt århundrede siden, at den tre måneder gamle baby forsvandt, så er han aldrig glemt. Hverken af familie, vidner eller det fynske politi, der så sent som for fire år siden dna-testede en mand - mistænkt for at være Basse. 

BT har optrevlet den gamle sag og talt med familiemedlemmer til drengen, gamle øjenvidner samt tidligere og nuværende betjente. Det har resulteret i en større fortælling om sagen, der ikke vil dø - om mysteriet om Basse.

LÆS HELE HISTORIEN I BT ANDEN JULEDAG