KØB PLUS!

Arbejdsløse Mette fik tilbudt tre job - men takkede nej

I morgen kan hun få et job, hvis hun vil.

Den 35-årige kontanthjælpsmodtager, Mette Hansen, der blev landskendt som deltager i TV2-programmet ’Velkommen til virkeligheden’ sammen med Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance, fik tilbudt tre job i juli. Men Mette Hansen takkede nej af personlige årsager.

I programmet understreger Mette Hansen, at hun gerne vil have et job, men ikke kan finde et, og hun bliver vred på Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll, der insisterer på, at det må være muligt at finde et arbejde.

Og det vil især hjælpe, hvis hun fjerner sin tungepiercing og får ordnet sit flerfarvede hår, mener politikeren.

Ammitzbøll til arbejdsløse Mette: Klogt, du er steriliseret

BT har siden tirsdag bistået Mette Hansen i forsøget på at få et job: Hendes frisure er ændret, hendes piercing skiftet ud - og fredag fik hun tilbudt et job hos et firma i Horsens, uden overhovedet at være til samtale. Frisureskiftet var slet ikke nødvendigt.

Jobsamtale på mandag

I morgen mandag skal hun møde til en samtale, men det er, ifølge Carsten Andersen, daglig leder af Kompetencehuset Ramsdal, hvor Mette Hansen er tilknyttet, og som har skaffet hende jobbet, en formalitet, for jobbet er hendes, hvis hun vil have det.

Hvor mange job tilbyder I de arbejdsløse?

- Det er svært at sætte et præcist antal på, men vi har konstant job liggende inde. Det kan være en udfordring at finde det rette match, da der kan være mange forhold udover selve arbejdet, der spiller ind, siger Carsten Andersen.

SKAL ARBEJDSLØSE FRATAGES DERES DAGPENGE, HVIS DE TAKKER NEJ TIL JOBTILBUD? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Arbejdsløse Mettes nedtur: Smidt på gaden og har mistet børnene

I TV2-programmet tager Mette Hansen og den unge fremadstormende politiker på jobjagt. Det bliver igen og igen understreget, at der ikke er job at få.

Den 35-årige kvinde blev i juli tilbudt tre job, men takkede nej. Mette Hansen fik tilbudt job på en fabrik, på et lager og hos en frisør, men af private årsager kunne hun ikke tage et arbejde på det tidspunkt.

Oplysningerne om de tre jobtilbud står i kontrast til, hvad der bliver fortalt i TV2-programmet, der blev sendt for få uger siden.

Programmet skabte stor debat om landets ca. 150.000 kontanthjælpsmodtagere og om, hvilke muligheder de har.

Afstemning

Mette Hansen er placeret i den såkaldte match-gruppe 2 i kontanthjælpssystemet. Personer i denne gruppe kan f.eks. have sociale eller psykiske udfordringer selv eller i den nærmeste familie.

Mette Hansen har ar fra en barndom med svigt, en brat og uventet afslutning på en vild ungdom med stoffer og en ADHD-diagnose. Oven i Mette Hansens egne udfordringer kommer hendes børns.

Kan sige nej til job

Fordi Mette Hansen er i match-gruppe 2, har det ikke umiddelbart konsekvenser for hendes mulighed for fortsat at modtage kontanthjælp, selv om hun siger nej til job.

Arbejdsløse Mette er smidt på gaden

Carsten Andersen kan ikke kommentere den konkrete sag, men siger til at BT, at personer i match-gruppe 2 kan have svært med tanken om at skulle ud af kontanthjælp, der for nogle bliver en tryg ramme om en vanskelig tilværelse.

- Der kan være en række hindringer, der blokerer. Det kan være noget med børn, økonomi eller problemer i ægteskabet. Altså ting, der rykker job bagud.

Det er typisk for match-gruppe 2, at arbejdet ikke altid er det vigtigste, siger Carsten Andersen.

Han fortæller også, at det private jobcenter ikke har nogen interesse i at lave et skævt match eller holde de jobsøgende uden for arbejdsmarkedet. Det er der ikke økonomi i, siger han.

Skal arbejdsløse fratages deres dagpenge, hvis de takker nej til jobtilbud?

Deltag i debatten herunder

Læs mere i BT Søndag:

- Følg Mette på fire dages jobjagt
- Nu røg tunge-piercingen
- Stor reportage på seks sider

Din kommentar

Kommentarer

Nej de skal ej

Skrevet af Erik Morsing, Fredag den 21. december 2012, 18:16

De arbejdsløse skal ikke tvinges til at tage et hvilket som helst job. Det ville svare til, at man bad en arbejdsløs mor med fem børn om at stikke til søs i et par år. Der må være grænser for, hvad man behøver at takke ja til. Man skal heller ikke tvinges til at rejse til den anden side af landet, hvis man har sine rødder et bestemt sted og gerne vil blive der. På den anden side skal den enkelte heller ikke kunne sige nej til alt, hvad der bliver tilbudt af skodjob.

Ikke alle er egnet til arbejde

Skrevet af Per, Mandag den 12. november 2012, 17:57

Det er bestemt ikke alle der er egnet til bare lige at varetage et job. Der kan være både psykiske og fysiske lidelser der spænder ben for at man kan håndtere det.

I Mette's tilfælde kan man også læse i diverse artikler, at hun lider af ADHD og desuden har haft gået ned med stress.
I dette tilfælde er det allerede absurd at hun får kontanthjælp, for hun burde i realiteten høre under afsnittet for sygedagpenge eller revalidering. Her vil de så prøve hende af i forskellige jobs og jævnligt, vist nok en gang om måneden, indkalde hende til en samtale om hvordan hun synes at det går.

Så her kan man spørge den kommune hun hører under om de har sovet i timen ved bare at smide hende på kontanthjælp, i stedet for at henvise hende til deres sygedagpenge eller revaliderings afsnit, som hun egentlig burde høre under.

ER det nu også ALLE som kan arbejde???

Skrevet af Steen Jensen, Mandag den 12. november 2012, 14:47

Jeg synes den generelle holdning er lidt ude på et sidespor. Tilsyneladende mener 99% at alle bare skal "tage sig sammen", ellers "bliver du sendt i seng".
Er der overhovedet nogen som har den fjerneste ide om, at der rent faktisk er flere blandt kantanthjælp/flexjobbere/sygedagpengemodtagere som IKKE mere KAN bestride et job?
Der er desværre flere som lider at kroniske smerter (dette kan jo ikke ses udenpå), og langt de fleste af disse har ikke en jordisk chance for at bestride et normalt job, og rigtig mange af dem ikke engang en deltidsjob. Systemet er desværre blot så tungt at komme igennem, at metoden til at "få dem retur" på arbejdsmarkedet kun gør yderligere skade. Der skal altid være plads til at de ukampdygtige også kan overleve på en værdig måde. At der så er nogle "smarte" som møver sig ind i denne gruppe, er der ikke noget at gøre ved. Hvorfor straffe dem der ligger ned, når det er dem der tramper på dem som er "de onde/nasserøvene" eller hvad I nu kalder dem.
Kom lige ned til jorden igen og lad være med at slå alle over EN kam.

kontanthjælp

Skrevet af Rene Rosenlind, Mandag den 12. november 2012, 10:12

Ja selvfølgelig skal der være konsekvenser for kontanthjælpen, hvis man ikke tager et anvist job. Det har altid været en del af det at være på dagpenge. og det vil da også være motiverende for personen, at man ikke bare kan sige nej til et anvist job.

Arbejde giver selvværd og mindre sygdom!

Skrevet af T.Christensen, Søndag den 11. november 2012, 20:36

Næsten alle vil få et bedre selvværd ved at have et arbejde. De fleste ville også på sigt kunne få et arbejde, hvis lønnen matcher værdien af arbejdet. Lønnen er bare for høj og det er dagpengene og kontanthjælpen også. Hvis man kunne tilbyde en lav begyndelses løn, ville mange flere være interessante for virksomhederne, og måske senere bevise, at de er en højere løn værd. Men dagpenge der matcher arbejdslønnen vil for tusinder gøre det at arbejde uinteressant.

Min erfaring siger mig at der skal strammes gevaldigt op

Skrevet af Poul Petersen, Søndag den 11. november 2012, 14:09

Da jeg var 13 år og Tomatplukker i Rødovre blev en person anvist fra arbejdsformidlingen. Han kom med en avis under armen og sagde "Nu skal jeg vise dig hvordan man bliver fyret". Satte sig på toilettet i en time - og ganske rigtigt han blev fyret. Da jeg var 38 og direktør for en mindre virksomhed søgte vi en kontordame via arbejdsformidlingen. Vi fik anvist en dame som havde klædt sig ud som luder og overhældt sig med perfume. Hun fik naturligvis ikke jobbet. Jeg har i mit liv haft mange jobs og været nødt til at tage brødjobs, som var absolut meget under mine kompetancer, men aldrig været arbejdsløs. Hvis man vil klare sig selv og ikke føler sig for fin kan man altid finde noget. NATURLIGVIS SKAL KONTANTHJÆLPSMODTAGERE PRESSES TIL AT FORSØRGE SIG SELV.

Alle kontanthjælpsmodtagere er ikke nødvendigvis samfundsnassere

Skrevet af S. Jensen, Søndag den 11. november 2012, 13:43

Jeg vil gerne starte med at informere om, at jeg er fjorten år. Om I derom mener at jeg pludrer løs uden viden om emnet, eller betvivler om jeg overhovedet har ret til at kommentere på denne side, er jeg rent ud sagt fuldstændig ligeglad med. Jeg kan ikke finde det anført nogen steder at ytringsfriheden skulle være frataget på denne hjemmeside i udvalgte aldre.

Min mor er arbejdsløs. Jeg ved ikke om hun er på dagpenge eller kontanthjælp, da hun af princippielle årsager og generel forsigtighed ikke snakker ret meget om hendes økonomi, og for mig er det et fedt. Hun er uddannet revisorassistent og ligger på B niveau i statskundskab. Hun blev opsagt på sin tidligere arbejdsplads pga. besparelser på denne.

Da hun lider af øjensygdommen våd AMD er hun blind på venstre øje, og om et endnu uvist antal år vil hun formodentlig være fuldkommen blind eller svært svagtseende, og desuden har en begyndende diskusprolaps i sin rygsøjle samt lider af psykiske problemer efter en svær barndom, ligger hun i en matchgruppe 3. Hun kommer nok aldrig til at arbejde igen da stress fremskynder hendes AMD og altså forværrer hendes syn. Min mor har været alenemor hele mit liv, men har alligevel skabt en stabil opvækst for mig og min enæggede tvilling, og selv efter at hun blev arbejdsløs for et par år siden har hun været en stærk og oprigtig forældre.

Hvis jeg ikke var så heldig at bo i Danmark, hvor vi er så priviligerede at have et system der er så veludviklet samfunds og velfærdsmæssigt, havde min lille familie på tre siddet på gaden, hvis vi var så heldige at være i live. Jeg er stolt over at kalde Danmark mit fædreland, selvom regeringen godt kan lave noget værre gejl en gang imellem, og ikke alle landets borgere kan forstå hvor priviligerede de egnetlig er.
Min mening med det her romanlange og personlige indlæg, er, at man ikke bare kan generalisere mennesker på deres økonomiske tilstand eller længden på deres uddannelse, og det er ikke i orden at man beskylder alle kontanthjælpsmodtagere for at suge på samfundets penge, for ja, nogle umoralske og ligeglade mennesker gør det. Men er alle muslimer terrorister fordi at Al-Quida gjorde den mindeværdige dag 2001? Er alle nordmænd nogle skydegale racister, fordi at Breivik tydeligvis havde en skrue løs? Er alle sydafrikaneres tankegang identiske med Joseph Konys?

NEJ! Og det er dybt forkert at generalisere vores samfund på den måde. Man skal ikke fjerne kontanthjælpen, men til gengæld give de sande samfundsnassere et spark bagi og få dem igang.

HVIS, nej til arbejde

Skrevet af ole baltzarsen, Søndag den 11. november 2012, 13:25

kan der ikke være tvivl om kontanthjælp / dagpenge fratages modtagerne uanset farve,relegion eller køn.

nu tales der om store overgange af pensionister som skal forsørges
og det er dejligt vi kan og har råd til dette i danmark. men de forkælede 70,80 og 90 generationer gider ikke tage hvad der kommer af tilbud, hellere sidde foran pc eller flyde på sofaen og lade sig forsørge ( og aldrig tidlig op om morgen ) naturligvis kan ingen i dk gå uden husly og mad men så giv dem overlevelses laveste takt og ikke noget med husleje eller andre goder, vi har jo forskellige herberg o.l.
jeg er pensionist og unge har ofte spurgt mig hvad vi gjore da jeg var ung meget nemt blev man fyret kunne man finde et nyt job næste dag men som de hurtigt siger da var jo også masser arbejde ja det var der nok........ men der var sgu ikke forsørgelse fra det offentlige og med hensyn til jobs man tog hvad man kunne få vi var ikke kræsne eller krævende det føltes nu engang bedst at tjene sine penge selv.

Alle skal yde!

Skrevet af John, Søndag den 11. november 2012, 12:56

Uddannet frisør, men takker nej til et frisørjob! I min verden er det fuldstændig uacceptabelt! Hun er forpligtet til at yde til samfundet, hun har levet på støtten længe nok! Der er job til alle, man har bare ikke lov til at stille krav, så længe man lever af andres penge.

dagpenge og kontanthjælp

Skrevet af Elisabeth, Søndag den 11. november 2012, 12:47

der er meget debat om dagpenge i øjeblikket, nu hvor mange står til at falde for tidsfristen, der er virkelig mange af disse mennesker som kastes rundt i forskellige tilskudsjob,som ikke tæller som rigtig arbejde trods det at de ikke kan undværes på arbejdspladserne, men disse arbejdspladser lever højt på arbejdsløsheden, mens den arbejdsløse er taberen. for i stedet for at lave deres arbejde til en stilleng, tages der blot en ny arbejdsløs med tilskud ind efter 6 md. det er måske her der i virkeligheden skulle sættes ind så firmaerne kun får ret til at antage tilskudsberettigede i en periode hvorefter deså må lave rigtige stillinger hvis der skal bruges flere.
jeg kender en som kom i tilskudsjob i en vuggestue, hun var der 6 md. og fik så forlænget det med yderligere 6 md., derefter tilbød de hende det samme job, men ny skulle det så hedde at hun var køkkenhjælp ellers kunne de ikke beholde hende , det ville hun ikke så de tog bareen ny tilskudsberettiget ind, jeg syntes det er helt forkasteligt at gøre grin med de arbejdsløse på den måde. hun har heldigvis fået et rigtigt job nu.
oven på alt det vil jeg bare sige at man da ikke skal have lov til at takke nej til et job, det er trods alt vores penge der bruges.

Forkælede

Skrevet af mogens andersen, Søndag den 11. november 2012, 10:28

Hele vores system er opbygget på, at det er samfundets skyld, og ansvaret bliver taget fra det enkelte mennesker det er forkert.
Giv mennesket ansvar da vil mange selv finde arbejde og gejst i livet.
Ja det skal ikke være så let at opnå/modtage kontanthjælp.

dagpenge

Skrevet af lisbeth Brinck, Søndag den 11. november 2012, 10:26

Ammitzbøll og andre politiker skulle selv prøve at være arbejdsløs på kontant hjælp under nuværende vilkår. De kan sagtens sidde på deres pind med deres "fede hyrer og pension" og bestemme hvordan adre ( dem på "gulvet" ) skal have det.
Min mand (er murer) og jeg (social-sundhedshjælper) er begge arbejdsløse. det er ikke nemt at finde job inden for disse fag med nedskæring og byggekrise. Når man så er over 50 år får man at vide at man er for gammel når man er heldig at finde et job.

Ynkeligt

Skrevet af Henrik Nielsen, Søndag den 11. november 2012, 17:36

Jamen sødeste da, hvad så med at prøve noget andet - vi kan ikke finde arbejde inden for vores fag... Jamen dog, her hvor jeg bor spørges det ikke om det er ens fag. Her spørges der om man vil overleve andre steder end på gaden - tro mig, det er der mange der vil! Ynkelig holdning er for mig når man siger enten det er ikke inden for mit fag, eller der er såååååå langt på arbejde. Ufatteligt at lovgivningen giver tilladelse til at den slags undskyldninger overhovedet bruges - jeg er ganske vist selvstændig - men jeg skal finde nyt arbejde til mig og mit personale hver dag. Jeg prøvede i sidste uge - og ved i hvad, jeg fandt 5 gode jobs inden for 3 timer I DANMARK. Jeg er 45 så jeg burde jo sidde og tørre øjne, jeg valgte så at flytte for mit arbejde

Ynkeligt

Skrevet af Henrik Nielsen, Søndag den 11. november 2012, 17:35

Jamen sødeste da, hvad så med at prøve noget andet - vi kan ikke finde arbejde inden for vores fag... Jamen dog, her hvor jeg bor spørges det ikke om det er ens fag. Her spørges der om man vil overleve andre steder end på gaden - tro mig, det er der mange der vil! Ynkelig holdning er for mig når man siger enten det er ikke inden for mit fag, eller der er såååååå langt på arbejde. Ufatteligt at lovgivningen giver tilladelse til at den slags undskyldninger overhovedet bruges - jeg er ganske vist selvstændig - men jeg skal finde nyt arbejde til mig og mit personale hver dag. Jeg prøvede i sidste uge - og ved i hvad, jeg fandt 5 gode jobs inden for 3 timer I DANMARK. Jeg er 45 så jeg burde jo sidde og tørre øjne, jeg valgte så at flytte for mit arbejde

Misundelse

Skrevet af Mogens Andersen, Søndag den 11. november 2012, 10:35

Skab jer et liv, i er bare misundelige og handlingslammede, fordi I har set andre har fundet ud af livet.

bistand nasser

Skrevet af Danny D. Skyby, Søndag den 11. november 2012, 09:54

Det er hvad de er, kender flere der bare går rundt og laver undskyldninger...

AFSKAF det skide kontant hjælp nu så skal folk nok komme i gang.

Opret specielle dagpenge til de syge der er VIRKELIG syge.

ikke fortjent arbejde

Skrevet af Bente , Torsdag den 27. september 2012, 07:03

Jeg forstår ikke Mette kan få et job uden at have søgt det, synes Ramsdal forfordeler hende fordi hum har været i tv. som kontanthjælpsmodtager har hun jo sagt nej til 3 jobs.
Jeg er dagpengemodtager også tilknyttet ramsdal men jeg får ikke nogen hjælp til et job

Ingen gider arbejde - hellere på støtten

Skrevet af Søren Jensen, Torsdag den 27. september 2012, 06:55

Som arbejdsgiver er meget ændret. I gamle dage kom mange forbi og stak lige hovedet ind og fortalte at Hellesens Fabrikker lukkede og ville høre om vi havde et job. Nu kommer ingen og jobformidlingen sender ingen, måske fordi vi kører efter ferieloven og funktionærloven og ellers uden overenskomst.
Der er altid noget arbejde, vi kan tilbyde både til akademikere og ufaglærte men de må selv henvende sig. Vi har fået lidt, men det er ofte bekendte til en arbejdsløs der henvender sig. Ofte korttidsjob men kan de medvirke bliver det nok faste jobs.

Hvad hedder din virksomhed?

Skrevet af K.Jensen, Mandag den 12. november 2012, 11:56

Hej Søren Jensen,

Siden du åbenbart har en virksomhed, der kan skaffe folk i arbejde, også akademikere, så er jeg meget interesseret i at få dit selskabs kontaktoplysninger. Jeg er selv ung arbejdsløs akademiker, og har ikke kunnet finde job (ofte pga mgl/for lidt erfaring) i de snart 1½ år, jeg har været på dagpenge. Til gengæld har jeg været til en del nytteløs aktivering. Tro mig jeg, jeg har ikke noget imod at arbejde uden for mit fag (cand.scient).

Overenskomst...

Skrevet af B, Fredag den 28. september 2012, 08:14

Prøv at få overenskomst. Så kan det være I ikke er det allersidste sted folk søger ;)

Kloge Åge

Skrevet af Mogens Andersen, Søndag den 11. november 2012, 10:46

Du ved alt tror Du...

Arbejdsløs og kan hverken få understøttelse eller kontanthjælp.

Skrevet af Lene E, Onsdag den 26. september 2012, 22:43

Jeg har været i arbejde(aktivering) hele perioden og ikke sagt nej til noget arbejde.Jeg kan få 0 kr. -da jeg er gift.Har haft arbejde i børnehaver som pædagogmedhlælper , men de bliver jo bare brugt som gratis arbejdskraft og når perioden er slut kommer der bare en ny.Timerne burde tælle, da man arbejder på lige fod med alle de andre.Det er også derfor der er mange ledige pædagoger.Tag den gratis arbejdskraft væk og der vil blive ansat nogle flere,da de ikke kan undvære den arbejdskraft.

En hån imod vi andre

Skrevet af Peter Hansen, Onsdag den 26. september 2012, 10:51

Som fattig folkepensionist, er det sørgelig at læse om den måde mage i dag bruger for at slippe for at lave noget for samfundet, ikke minst set i lyset af hvordan det var for 50 år siden. Jeg gad vide om vi i dag ville have noget tilbage, hvis vi den gang opførte os som man gør i dag

Hun kan da godt arbejde:)

Skrevet af Lotte Kjærgaard, Tirsdag den 25. september 2012, 11:41

Hun har jo ingen børn hjemme til dagligt.

2 på efterskole, som det offentlige betaler og

1 som bor hos sin far.

Hvorfor kan hun så ikke arbejde om morgen????

Hvis kontanthjælpen sænkes, løses problemet........tror jeg?????

skal man i medierne for at få job

Skrevet af Sørensen, Tirsdag den 25. september 2012, 09:51

Det er efterhånden blevet sådan at bare man stiller sig op i medielyset så er der pludselig både job og en masse rådgivning - hvad er da det for et samfund!!!

-;)

Skrevet af The Watcher, Tirsdag den 25. september 2012, 10:11

Det er da kun fedt, at Mette får selvstændighed i hendes dagligdag igen. Netværk er altid en god ting, når man søger jobs!

Egoister

Skrevet af Jørgen Jensen, Tirsdag den 25. september 2012, 00:26

1. kommentar: Dem af jer som har ondt over at nogen for dagpenge...I generaliserer jo..for søren da hvor useriøst og ligefrem modbydeligt at tænke på den måde.

2. kommentar: dem af jer som er på dagpenge/kontanthjælp og kontanthjælp...hvis I har _valide_ grunde til at være arbejdsløse...så helt fint med mig og I gerne VIL have arbejde. Selvfølgelig skal I være til rådighed for arb.markedet for at modtage penge...det siger sig selv!

Vi skal jo lige huske at det er de financielle systemer som var skyld i det globale kollaps som kostede 'menigmand jobbet'. Det var ikke noget som arbejdsmanden var skyld i.

Jeg betaler med glæde mig skat...hvorfor...fordi det kunne jo være mig en dag som stod og havde behov for hjælpen.

Problemet ligger i mange kun tænker på dem selv og så lige her og nu. Virker som om vi er blevet et totalt egoistisk og selvoptaget folkefærd!!!

Der er noget galt...

Skrevet af Janni, Mandag den 24. september 2012, 21:30

...med lønninger! Jeg er arbejdsløs og på dimitendssats i dagpenge, da jeg er nyuddannet. Jeg leder virkelig meget efter job og er åben for næsten alt, på trods af, at jeg har taget en uddannelse, som jeg nu ikke kan få job til.
Men jeg kan godt forstå at nogle i økonomiske problemer eller trang er tilbøjelige til at takke nej til et butiksjob til 16.000 om måneden! Der er noget galt, når lønningerne ikke matcher dagpengesatserne! Det kan jo ikke betale sig at arbejde rent økonomisk!! Personligt er det mere for min egen tilfredsstillelse at jeg vil arbejde, for økonomisk kan jeg ikke få meget mere...efter 5 års uddannelse må jeg tage til takke med butiksjob til 16.000....det er ikke meget taget i betragtning, at jeg får 14.000 får at lave intet!(82% af normal sats). Jeg mener selv, at man skal arbejde, men kan godt forstå de, som har svært ved at se logik i regnestykket...

nååå

Skrevet af joan b thomsen, Onsdag den 26. september 2012, 11:22

vil lige sige det er ikke alle der får 14000 kr om måneden, i dagpenge,, og man skal heller ikke tro at man får mange penge på kontanthjælp, så for alle kan det betale sig at arbejde, lad vær med at dømme folk på at de får for mange penge udbetalt, for det passer ikke, det ved jeg

Dagpengemodtager.

Skrevet af Else Frisk, Søndag den 11. november 2012, 14:58

Jeg sidder og sveder og krummer tæer, når jeg læser hvordan nogen generaliserer. Det er vist ikke mange, der selvvalgt går ud i arbejdsløsheden. Jeg har været dagplejer i 27 år. Blev fyret på grund af faldende børnetal.Arbejdssøgende sidder ikke bare og skovler penge til sig.Har næsten et helt arbejdsliv betalt for, at få lidt hjælp, hvis jeg blev arbejdsløs, som nu er sket.Jeg fornemmer, at noget har misforstået noget.Ingen kan vist sige, at man aldrig kan komme ud en sådan situation.En ældre kone som mig, uden uddannelse, har svært ved at få arbejde. Ingen skal tro, det er en dans på roser, at være arbejdsløs.Vi er mange der gør rigtig meget for at få arbejde. Det er også kun rimeligt.