Mange kontanthjælpsmodtagere må droppe at købe medicin, fordi de ganske enkelt ikke har råd. Løsningen kan være at ændre den nuværende tilskudsordning, mener Apotekerforeningen.

På landets apoteker er de ansatte igen og igen vidner til, at nogle kunder må forlade butikken uden at få den medicin med, de var kommet for at købe. De har ganske enkelt ikke råd.

Men det er der en oplagt løsning på, mener Apotekerforeningen ifølge avisen.dk. Foreningen foreslår, at man fra politisk hold laver den nuværende tilskudsordning om.

»Vi ser problemerne, når patienten starter forfra på et tilskudsår og pludselig skal betale hele beløbet selv,« siger Anne Kahns, formand for Apotekerforeningen.

Hun foreslår, at man breder tilskuddet til medicin jævnt ud over alle årets måneder, så syge danskere ikke oplever, at de den ene måned bliver præsenteret for en egenbetaling på nul procent, mens de den næste skal betale det fulde beløb.

I dag starter en medicinbruger forfra i systemet en gang om året. Det medfører, at der ikke er noget tilskud, før borgeren har købt medicin for mere end 900 kroner det år. Herefter kan man få tilskud, som i løbet af samme år bliver højere og højere.

Avisen.dk har tidligere beskrevet, at fire ud af ti kontanthjælpsmodtagere har oplevet at droppe at købe lægeordineret medicin, fordi de ikke havde råd. Det er bekymrende, mener Apotekerforeningen.

Den har derfor præsenteret sit forslag for Sundhedsministeriet tilbage i januar, men selvom det blev modtaget positivt, er der ikke sket noget siden. Ministeriet overvejer stadig, om systemet skal ændres.

»Det er (...) muligt, at vi kan gøre systemet endnu bedre i forhold til at hjælpe borgere med få midler og store medicinudgifter. Og derfor overvejer vi i øjeblikket også fordele og ulemper ved Apotekerforeningens forslag,« skriver Sundhedsministeriet til Avisen.dk.