Amerikanske regler vinder indpas på dagens arbejdspladser

Flere store østjyske virksomheder har adopteret pudsige amerikanske sikkerhedsregler, der skal sikre de ansatte mod arbejdsulykker. Det er almindeligt kendt, at amerikanske virksomheder kan få en sag på halsen for snart sagt hvad som helst.

Adskillige gange er virksomheder blevet dømt til at udbetale millionerstatninger, fordi ansatte, kunder og forbrugere tilsyneladende er helt ude af stand til at tænke selv.

Hvem havde for eksempel gættet at cigaretter er usunde, at kaffe kan være brændende varm, og at kager og is feder?

Besynderlige love


Nuvel, vi skal ikke grine for meget af amerikanerne.

En række spøjse amerikanske sikkerhedsregler har nemlig allerede vundet indpas på diverse østjyske arbejdspladser, beretter P4 Østjylland.

For eksempel på Danisco i Aarhus, der er blevet solgt til den amerikanske kemivirksomhed DuPont. Her må de ansatte ikke længere fylde kaffekoppen helt til randen.

Hvorfor?


Jo, man kunne jo komme til brænde fingrene eller spilde og lave farlig aquaplaning på gulvet.

- Den studsede vi da lidt over. Også at vi heller ikke længere må køre bil og snakke i mobiltelefon, selv om vi har bluetooth, siger direktør Henning Jensen til radiostationen.

Også hos vindmøllekoncernen Vestas, der har hovedsæde i Aarhus, er der amerikanske tilstande. Her må medarbejderne ikke gå op og ned af trapperne trappen uden at holde ved gelænderet.

Og det stopper ikke her:

Hos Siemens Wind Power i Brande skal medarbejderne hver morgen bakke ind i parkeringsbåsen. Det skulle angiveligt minimere risikoen for ulykker efter fyraften, når de ansatte sætter sig ind i bilen igen for at køre hjem.

Ifølge lektor ved institut for ledelse på Aarhus Universitet, Frances Jørgensen, er de nye sikkerhedsregler noget, danskerne må vænne sig til.

- Der kommer flere regler, traditioner og måder at arbejde på fra udlandet. Det er ikke for at gøre arbejdet mere besværligt, men fordi virksomhederne oplever, at der er en risiko, og de vil gerne sikre deres medarbejdere bedst muligt, siger hun til P4 Østjylland.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR