Efter regeringen har bebudet, at næsten 4000 arbejdspladser skal flyttes til provinsen, har medarbejdere haft behov for krisehjælp, lyder det fra flere af de styrelser, som er ramt af flytningen.

Din arbejdsplads skal flytte. Det var beskeden til mange medarbejdere, da regeringen torsdag bebudede, at 3.900 arbejdspladser skal flyttes til 38 provinsbyer. Beskeden var et chok for mange, og det har nu skabt behov for krisehjælp i flere styrelser, skriver Kristeligt Dagblad.

I NaturErhvervsstyrelsen var på forhånd forberedt på, at der kunne blive behov for krisepsykologer, fortæller direktør Jytte Petersen. Samtidig var styrelsens egne arbejdsmiljøkonsulenter og psykologer også til stede.

»Folk reagerer meget forskelligt, og selvom denne situation er ret speciel, kan man sammenligne den med en afskedigelsesrunde. For selvom der er mulighed for at flytte med, så er det de ansattes job og dermed en vigtig del af deres identitetsgrundlag, der tages fra dem. Derfor var der behov for at have det nødvendige beredskab i huset,« siger hun til Kristeligt Dagblad.

Også direktør for Statens Administration fortæller, at medarbejdere reagerede med chok og gråd, og der stod derfor et team af krisepsykologer klar til at håndtere situationen.

Krisehjælp kan dog risikere at gøre det hele værre, lyder kritikken fra lægelig direktør på Hvidovre Hospital Torben Mogensen. Han siger til avisen, at det kan komme til at signalere, at det »nærmest er en socialtruende eller livstruende tilstand, man befinder sig i.«