KØB PLUS!

Annette Heick: Sådan kunne Masho-sagen også løses

Det har været en hektisk uge for snart sagt hele Danmark, efter vi i mandags lærte Masho at kende. Sjældent har debatten været så heftig i nyhedsmedierne og på Facebook. Helt forudsigeligt gik folk amok over et forældrepar, som sagt på en pæn måde kommunikerede ret uheldigt. Det voksede sig til en hetz, som siden fik samme forældre til at gå under jorden, og fik de fleste andre til at glemme perspektivet.

Jeg synes, det er værd at huske på, at disse mennesker blev nybagte forældre i en sen alder. Nok også for sen. De har uden tvivl gjort deres bedste men også fået en helt forkert vejledning og mangelfuld rådgivning af dem, vi troede var de kloge. Det er også vigtigt at være opmærksom på, hvor svært det er at se sig selv udefra. De fleste mennesker ved ikke, hvordan de selv kommunikerer. De opfatter ikke egen jargon og tone, før de konfronteres med den. Og her er TV skånselsløst. Jeg kan af egen erfaring sige, at man godt kan blive forskrækket over at se eller høre sig selv. Taler jeg virkelig sådan? Ser jeg virkelig sådan ud? Det er en øjenåbner, og det skal siges til disse forældres ros, at de har set og erkendt, at de har kommunikeret forkert...og de står ved det i fuld offentlighed!

Også instruktøren har man skudt med skarpt efter. Hvorfor greb hun ikke ind? Nu er det jo ikke dokumentaristens rolle, men lad os da bare forestille os, at hun havde grebet ind og brugt sig selv i historien. Tror vi så, det havde forandret noget? Hvilke myndigheder skulle hun have råbt op, som ikke allerede var på sagen? Hun kunne have gjort det og så bagefter pudset glorien, men udfaldet havde været eksakt samme. Det siger jeg skråsikkert af to årsager: 1. Lige nu har jeg kendskab til en anden tilsvarende sag, som nogen forsøger at råbe op om i Kalundborg Kommune. Uden at myndighederne dér griber ind. 2. Mashos sag har fået hele Danmark til at agere. Og hvad har det ændret i den konkrete sag?

Nu har vi raset. Vi har fremstillet os selv som fejlfri forældre, og i filmbranchen har folk stået i kø for at fremhæve sig selv som bedrevidende og retfærdige instruktører. Vi har kastet med skyld og skam. Fint. Lad os så finde fokus igen. For Masho sidder STADIG parkeret hos de myndigheder, som burde være dem, der vidste bedre end alle os andre til sammen.

Er det en langtidsparkering? Er det forkert? Skal hun hjem? Også det er blevet debatteret på bl.a. BTs hjemmeside. Flere politikere mener ja, hun skal hjem. Mange andre siger, det er for sent. Masho er dansk og skal blive her. Må jeg stille to spørgsmål?

1. Hvad er det man vil opnå med at beholde hende her? Hvilket menneske, forestiller man sig, vil komme ud i den anden ende om ti år? En "rigtig" dansker? En veluddannet pige, der kan bidrage til samfundet? Et helt menneske? Blandt de hundredvis af breve, jeg de senere dage har modtaget fra ophidsede læsere, gemmer sig historier fra mennesker, der selv har været i Mashos situation, og som i dag har så inderligt dybe ar på sjælen. Det er ikke mange flatterende ord, de har tilovers for velfærdsdanmarks professionelle stab. Og deres historier efterlader ikke noget større håb for Masho.

2. Hvorfor taler vi om enten/eller, når vi taler om Mashos fremtidige bopælsland? Er løsningen i virkeligheden ikke en kombination? Masho kunne godt beholde sit danske statsborgerskab, samtidig med at hun i perioder kommer til Etiopien og i samarbejde med en tolk finder tilbage til det, hun kom fra. Måske ønsker hverken hun eller de biologiske forældre i det lange løb, at hun skal tilbage, men det ved kun de. Må Masho ikke nok få lov til selv at mærke efter? Blidt og over længere tid? Jeg ved godt, det kan være svært for en ni-årig at træffe de store valg for sig selv, men nu har alle de kloge hoveder talt. Dem med de dyre uddannelser og tykke bøger bag sig. Jeg synes, det kunne være dejligt, hvis vi kunne give mikrofonen videre til de mennesker, der mærker kærligheden i hjertet og navigerer efter den.

Afstemning

Hvad mener du? Deltag i debatten herunder eller her

Læs også:

Din kommentar

Kommentarer

How to buy a best louboutin pas cher online store

Skrevet af Cipbydaydig, Onsdag den 23. januar 2013, 15:14

adkgg [url=http://christianlouboutinboutique.fr]chaussure louboutin[/url] hhdjv http://christianlouboutinboutique.fr taqhb jvnlr [url=http://soldeslouboutinpascher.fr]louboutin pas cher[/url] rdsdk http://soldeslouboutinpascher.fr dndjo xhirn [url=http://louboutinpaschersolde.fr]chaussure louboutin[/url] wnmyz http://louboutinpaschersolde.fr pllev khecn [url=http://christianlouboutinfrancesolde.fr]chaussures louboutin[/url] uuffd http://christianlouboutinfrancesolde.fr gpmsf

where to buy Oil Paintings For Sale?

Skrevet af KarHourlBal, Onsdag den 23. januar 2013, 15:10

ogk [url=http://www.sale-oilpainting.com]Oil Paintings For Sale[/url] eub http://www.sale-oilpainting.com aqb [url=http://www.buy-oilpainting-sale.com]oil painting reproductions[/url] bso http://www.buy-oilpainting-sale.com ukq [url=http://www.oilpainting-forsale.com]handmade oil painting[/url] ntu http://www.oilpainting-forsale.com hzq [url=http://www.buyoilpaintingsale.com]cheap oil paintings[/url] epz http://www.buyoilpaintingsale.com bqw

How to use sex toys,Vibrators,Dildos?

Skrevet af Gadlydriply, Onsdag den 23. januar 2013, 14:55

ajr [url=http://www.hisextoys.com]Cheap Sex Toys[/url] rwa http://www.hisextoys.com lea [url=http://www.buy-sextoys-shop.com]Dildos[/url] ivt http://www.buy-sextoys-shop.com myt [url=http://www.oksexytoys.com]Discount Sex Toys[/url] aii http://www.oksexytoys.com ztu kdt [url=http://www.buyadultsextoys.ca]cheap sex toys[/url] gql http://www.buyadultsextoys.ca rwd [url=http://www.sale-sextoys.ca]adult sex toys[/url] nal http://www.sale-sextoys.ca far [url=http://www.cheap-sextoys.ca]sex toys canada[/url] pel http://www.cheap-sextoys.ca tbd

where can i buy cheap mont blanc pens outlet online

Skrevet af clecyAttato, Onsdag den 23. januar 2013, 14:42

tyig [url=http://www.stylomontblancboutique.fr]stylo mont blanc[/url] flywsv http://www.stylomontblancboutique.fr meve [url=http://www.stylomontblancfrance.fr]stylo mont blanc[/url] kagybb http://www.stylomontblancfrance.fr dwem [url=http://www.stylomontblancparis.fr]mont blanc[/url] bvjlkd http://www.stylomontblancparis.fr pivx [url=http://www.stylomontblancsolde.fr]montblanc[/url] urqahg http://www.stylomontblancsolde.fr gxtx [url=http://www.achetermontblancstylo.fr]mont blanc[/url] trfkxf http://www.achetermontblancstylo.fr bthb [url=http://www.montblancmeisterstuck.fr]stylo mont blanc[/url] fzhkfg http://www.montblancmeisterstuck.fr xrfz

where to buy Canada Goose online sale?

Skrevet af QuopeHoulge, Onsdag den 23. januar 2013, 13:41

bzg [url=http://www.okcanadagooseoutlet.ca]Canada Goose[/url] itj http://www.okcanadagooseoutlet.ca xpz [url=http://www.buy-canadagoosesoutlet.com]Canada Goose[/url] vps http://www.buy-canadagoosesoutlet.com rzh [url=http://www.buy-canadagoose-outlets.com]Canada Goose[/url] bdr http://www.buy-canadagoose-outlets.com abt ] may [url=http://www.canadagooseoutlet2u.ca]Beats By Dre[/url] voe http://www.canadagooseoutlet2u.ca mxo [url=http://www.canadagooseoutlet2u.ca]Canada Goose Jacket[/url] ehz http://www.canadagooseoutlet2u.ca kzg http://www.bgbfeed.com/uncarcare/bbs/viewthread.php?tid=1386546&extra=
http://crownpavingbromley.co.uk/slider2#comment-71462
http://peixun.host.bz35.net/bbs/forum.php?mod=viewthread&tid=66050
http://community.gla-awc.org/topic.php?id=212608&replies=1#post-229751
http://www.abstechnicalukltd.co.uk/default-gallery#comment-31705

mine tanker

Skrevet af Henriette Guldbrandt, Tirsdag den 18. december 2012, 22:14

Hej Anette, det er lige præcis mine tanker du har sat ord på med denne artikel...er så enig og håber at der asap findes en løsning hvor Masho selv kan være med til at bestemme og indtil hun tager sit valg stille og roligt kan få kontakt til sine biologiske forældre og sine rødder. Der skal gøres det der er bedst for hende, mærket med hendes hjerte og sind..ikke det der er bedst for systemet, for psykologer, for forældrene eller nogen, kun på Masho's principper!

SEND DET STAKKELS BARN HJEM NU

Skrevet af Bodil, Torsdag den 13. december 2012, 12:18

Send den stakkels pige hjem og det kan kun gå for langsomt. Børn behøver ikke dyre sko, pc og playstation for at være lykkelige. Bare de har nogle forældre som virkelig elsker dem, kan de modstå meget. Lad vær med at nøle sagen i flere år. Jo længere tid der går desto sværer er det. Så et godt råd til alle fagfolk. Slug jeres stolthed og alle jeres pædagogiske og psykologiske stoltheder og gør det eneste rigtige, nemlig at sende hende hjem med en tolk de første 3 mdr. NU

mashos sag kan også løses sådan her

Skrevet af dorthe, Torsdag den 13. december 2012, 09:06

man kunne jo evt.foreslå forældrene at bosætte sig i danmark med deres børn,og samtidig få den hjælp de har brug for i forbindelse med deres sygdom.

Gråd vinder over ord

Skrevet af Bent Warburg, Søndag den 2. december 2012, 13:24

og det gør det svært at tale om disse børns hårde skæbne. Men et står fast: Hvordan er vi blevet så kolde, at vi ikke vil ofre den nødvendige indsats INDEN børn bliver "importeret" til Danmark?

masho

Skrevet af jette h, Søndag den 2. december 2012, 13:09

har lige læst anette heick lyder meget fornuftigt liss m nej masho,s forældre skal ikke her op,er skeptisk faren snakker for meget om penge,vi kan ikke løse deres prob. der er rigelig med personer fra langbortistand her i forvejen ,men det er synd for børnene.

Masho.

Skrevet af Liss Markussen, Lørdag den 1. december 2012, 20:17

Godt Annette Heick , tak .
Hvad med om hendes biologiske forældre blev inviteret til DK for at se om de ville kunne trives her ( og komme i en ordenlig behandling for deres HIV ) ?

Vise ord

Skrevet af Kvinde, Fredag den 30. november 2012, 18:34

Vise ord, dejligt m et perspektiv, der formår at rumme kompleksiteten i det her uden at dæmonisere nogen parter.
Kh psykologen ( m.a.o een af os der ikke ved noget om livet og burde sendes tilbage til studiet ;-)

Lyt til Annette

Skrevet af Grethe, Fredag den 30. november 2012, 18:26

Kære Annette - tak!
Det er det bedste og klogeste forslag jeg endnu har hørt i denne sag.
Du har et dejligt menneskesyn og jeg vil håbe at beslutningstagere lige smugkigger lidt på dine blogs :)

Drop de " kloge psykologer "

Skrevet af bent christensen, Fredag den 30. november 2012, 16:05

Send de psykologer tilbage til deres studie og lad dem blive uddannet i at bruge deres sunde fornuft. Problemet er, at man idag tager en højere udd. ved at lære den uden ad. Vi kan fodre grise med professorer, Phd`r og lignende. Man fristes til nogen gange til at tro, at det er en ADHD de har istedet. Hvis vi virkelig har så mange kloge hoveder hvorfor har vi så alle de kriser i samfundet, som vi jo som bekendt har ??

Tak for en smuk og balanceret kommentar

Skrevet af mette, Fredag den 30. november 2012, 14:40

.. som fik mig ud af blækhuset online for første gang nogensinde.

Tak for en smuk og balanceret kommentar

Skrevet af mette, Fredag den 30. november 2012, 14:40

.. som fik mig ud af blækhuset online for første gang nogensinde.

Hun kan jo tydelig huske sin biologiske familie

Skrevet af Gitte, Fredag den 30. november 2012, 11:04

Selvfølgelig skal hun tilbage til sin familie i Etiopien. Det ville klæde os alle, at vi hjælp hende og hendes familie der til et godt liv sammen.
Hele denne sag har jo vist - at det ikke er det matrialiske som har givet Masho et glad og lykkeligt liv.
Hvorfor vil vi have hun skal sidde på et børnehjem - er der da virkelig nogen der tror, det er bedre for hende at sidde der, end at komme hjem til nogle meget kærlige forældre...!!! HELT ÆRLIGT

mosha-sagen

Skrevet af tina andersen, Fredag den 30. november 2012, 10:20

det er da nok noget af det fornuftigeste der sagt i den sag
tak for det annette

Tilbage til etiopien?

Skrevet af Mette Nielsen, Fredag den 30. november 2012, 10:19

Ja, lad Masho selv mærke efter hvad hun skal - det er på tide hun bliver lyttet til, TV2 har mønten til at hjælpe hende med at komme tilbage til sine biologiske forældre, men kan vi hjælpe hende til ikke at blive tabt i så fattigt land? jeg mener hun skal nok have noget hjælp til at tale om det kæmpe svigt hun har lidt under da hun blev bordtadopteret af sine forældre og så komme til en dansk familie der slet ikke havde og har forståelse for hendes situation og følelser.

økonomi/penge

Skrevet af Peter Jeppesen, Fredag den 30. november 2012, 06:20

Fejlen ved adoptioner er at der er for meget økomomi /penge i disse sager, dette kan medføre at der bliver set igennem fingerne med hvad der er bedst for barnet og ende i kaos som i denne sag.
Mener at det først og fremmest er dem som har formidlet adoptionen der har ansvaret og som har tjent penge på denne, både her i landet og det land hvor barnet kommer fra.

de sociale myndigheder skal undersøges

Skrevet af britta, Fredag den 30. november 2012, 03:28

jeg mener stadig at blikket skal rettes mod de sociale myndigheder der igen ikke har gjort deres arbejde. Vi har kendskab til adskillige børnesager, hvor de i den grad har fejlet. Det er mennesker vi har ansat i vores samfund, som netop skal sørge for at Macho ikke mistrives. Derfor er det stærkt bekymrende, at ikke en eneste af dem har forslået et besøg hos de biologiske forældre. Hvorfor skal der en så barsk dokumentar til, før der reageres?

masho

Skrevet af erik, Fredag den 30. november 2012, 01:15

Nu med al det skriveri om den lile pige hvad så med lige at vende blikket mod de,firmaer der formidler adoption har de ikke også et ansvar i det her. Der er skrevet at pigen er ældre end hun er på papiret.
hvilket så kunne frembringe en ny undersøgelse af de adoptiv forældre
hvilket muligvis ville give et andet resultat som muligvis ville have været til fordel for pigen.

God idé

Skrevet af Loulou, Torsdag den 29. november 2012, 23:42

Det var også det man med succes gjorde med den etiopiske pige, Amy, hvis sag ligner Masho's til forveksling. Spørgsmålet er så bare, om hendes neurotiske adoptiv mor, som også har forældremyndigheden over hende, nogensinde ville godkende det forslag. Jeg mener....hvis pigen ikke engang måtte have en god dag hos aflastningsfamilien eller få en køkkenhave, ja, så tvivler man jo lidt på at hun ville være så storsindet at skabe kontakt, når det nu handler om, at hun i så fald skal tilsidesætte sine egne behov. En ting jeg tror Henriette aldrig ville kunne lære....men ja, man kan da håbe....

Masho

Skrevet af eva just, Torsdag den 29. november 2012, 23:40

Anette Heick aner overhovedet ikke hvad hun taler om, hun har aldrig haft såkaldte farvede børn, hun har aldrig prøvet at savne sine forældre, hun har aldrig prøvet at vokse op uden forældrene. Hun har aldrig prøvet at blive diskrimineret, slået, råbt efter for man er født med den såkaldte forkerte farve. I psykologer i har læst en masse, i har måske også været i hjem hvor der var problemer med børn med en anden hudfarve. Men sålænge i ikke selv har haft disse problemer i jeres egen familie, eller selv oplevet dem, ja så ved i ikke en brik om hvordan Masho føler, hun kan ikke formulerer sig godt nok endnu, dermed er ikke sagt at hun ikke forstår savn og frygt. Nej send hende tilbage til Afrika, og lad Danmark betale børnepenge til hende indtil hun bliver 18 år, og vær sikker på hun får en uddannelse, det er vores pligt da Danmark jo selv har hentet hende. Hun skal ikke deles mellem Danmark og Afrika, hun skal kun til Danmark hvis hun selv ønsker det.
Jeg har selv savnet mine forældre på grund af deres sygdom, det har givet store ar i sjælen, og det har fugt mig hele livet. Jeg har levet 8 år i Japan, der var jeg udlænding, og om jeg så boede i Japan i 100 år, vil mit udseende altid gøre at jeg ikke vil blive behandlet som andre japanere. Dette er ens over hele verden, undtaget usa og australien hvor den største del af befolkningen er indvandre.

Er du ikke mor Annette Heick??!!

Skrevet af Vivi, Torsdag den 29. november 2012, 22:24

Du tvivler ikke på at adoptivforældrerne har gjort deres bedste?? Ja i at skabe stringente, frygtfyldte, manipulerende og empati og menneskelig medfølelses forladte opdragelses rammer, af og omkring et lille menneske som pga uvidenhed og herved dyb dyb angst genererer den mest naturlige udad-reagerende adfærd som er et barns eneste redskab som et råb om hjælp, i en sådan umenneskelig situation. Hvad så du eller ville du ikke se i adopt-forældrernes behandling af Mascho??

godt sagt Annette

Skrevet af jane, Torsdag den 29. november 2012, 22:20

Dit forslag nr 2 er et super godt forslag - og jo selvfølgelig skal Danmark betale for rejse de næste 20 år . Vi har råd ! og det er da det mindste vi kan gøre for at have ødelagt hendes liv .

Rejs dog med

Skrevet af Michael, Torsdag den 29. november 2012, 20:41

God ide at sende den stakkels pige hjem til normalt fungerende forældre. De danske "forældre" ville ikke engang kunne passe en potteplante. Men tag for guds skyld Annette Heick med. Hun og hendes forældre er som islamisterne: De skal ties ihjel.

Vores side

Skrevet af Facebookgruppen "Send Masho og Roba tilbage til deres famili, Torsdag den 29. november 2012, 20:20

På siden:
www.facebook.com/mashotilbage

- har vi en side, hvor vi deler blandt andet links til vigtige artikler, og hvor det selvfølgelig også er muligt at debattere sagen.

Vi håber, at du vil "Synes godt om" vores side.

luksus

Skrevet af peter, Torsdag den 29. november 2012, 19:58

Vi lever i luksus heroppe sammenlignet med de Ethiopiske forhold, men hvordan kan dette bruges som argument for at pigen ikke skal hjem til sine biologiske forældre.?
Hun har haft en alder da hun blev fjernet, som med stor sandsynlighed gør at hun kan huske de forhold hun levede under dengang. Ja, hun har er blevet vandt til de danske forhold, men er det ens betydende med at hun ikke kan vende sig til noget andet igen?
Jeg er sikker på at langt de fleste mennesker har haft oplevelser i livet, hvor det biologiske bånd beviser sin styrke, og sætter alt andet i perspektiv.
Personligt ville jeg nødigt undvære de forhold jeg er vokset op med i danmark, men fik jeg valget om at bo alene i et palads af guld, eller i en jordhytte med min familie, så ville det pludselig ikke være så svært at vælge.
Jeg er ikke psykolog, men tror ikke på forklaringen om traumer, hvis man pludselig skulle vende sig til at leve under meget ringere forhold, så længe man er omgivet af de mennesker der betyder mest.
Desuden så det jo ud til at den Ethiopiske familie var velfungerende og kærlig, kunne forsørge sig, og ikke sultede.

Jeg håber inderligt at denne sag ikke udvikler sig til magtkamp mellem irriterende "eksperter", der altid ved bedst, men derimod bliver godt eksempel på at en fejl kan rettes op igen!

PS: Danadopt og deres samarbejdspartner dernede fremstod som meget kolde og komplet ligeglade med børnene og de stakkels familier der bortadopterer deres børn. Især ham den lille fede, vamle mand der prøvede at bilde forældrene ind at Masho ville komme tilbage, som læge, eller præsident og kunne forsørge dem, og være til gavn for landet.
I stolen med ham!

Islam over den danske grundlov.

Skrevet af Muhammed, Torsdag den 29. november 2012, 18:31

Jeg regner med at Annette Heick betaler rejsen frem og tilbage de næste 20 år, for staten skal faneme ikke betale.