Annemette Rosenborg Eriksen voksede op med en følelse af skam og dårlig samvittighed. Selvom hun kun var et barn, følte hun hele tiden et forventningens pres. At hun skulle påtage sig rollen som den 'voksne, den kærlige og den omsorgsfulde overfor sine to svært handicappede søstre, der begge lider af en sjælden kromosomfejl.

Søstrene er 40 og 50 år gamle, men de tænker og agerer som små børn. Det, og alle hendes oplevelser både som barn og voksen, får Annemette Rosenborg Eriksen til at ønske, at hendes søstre aldrig var blevet født.

'Jeg er taknemmelig for, at jeg trygt kunne føde min datter, velvidende at jeg ikke var bærer af gendefekten. Havde min datter været skadet, ville jeg dog aldrig have været i tvivl om at få standset graviditeten, da jeg kender til konsekvenserne af et liv med handicappede i familien,' skriver Annemette Rosenborg Eriksen i en kronik i Jyllands-Posten.

I kronikken fortæller hun om de store omkostninger, det har haft for hele familien at passe og pleje søstrene, der ikke kan udtrykke sig i tale og skal hjælpes med tøj, mad og personlig pleje. Den ene søster går også med ble. Som små børn fanget i en voksen kvindes krop. Deres handicap betyder, at også resten af familien er fanget.

Den dag i dag passer Annemette Rosenborg Eriksens mor Jonna på 72 år de to svært handicappede søstre. Hun har fuldstændig indrettet sit liv efter deres behov og kan aldrig slippe moderrollen trods sin fremskredne alder. Faderen døde i en ung alder.

»De kan ikke fortælle, hvis de er kede af noget, eller hvis nogen har gjort dem fortræd. De er lukket inde i det univers, og det, synes jeg, er rigtig barskt,« siger Annemette Rosenborg Eriksen i Go' Morgen Danmark på TV 2.

Hun beundrer forældrenes valg om at beholde de handicappede børn og slår fast, at hun elsker sine søstre højt. Annemette Rosenborg Eriksen mener, de selvfølgelig skal 'passes og plejes efter alle kunstens regler'.

Hun opfordrer familier med handicappede børn til at huske også at tage hensyn til deres raske søskende, selvom det er svært, og det handicappede barn kommer til at fylde rigtig meget. Derfor mener Annemette Rosenborg Eriksen, at vordende forældre - hvis de har valget - bør vælge et psykisk handicappet barn helt fra.

For alles skyld bør vi minimere antallet af psykisk handicappede børn i Danmark - og sørge for langt bedre støtte og forståelse for dem, der ender med at komme til verden, konkluderer hun i kronikken i Jyllands-Posten.