KØB PLUS!

Anklager undskylder over for fotomodel: Vi beklager det rigtigt, rigtigt meget

Den offentlige anklager i København ‘beklager dybt’ sagsbehandlingen i en erstatningssag, rejst af fotomodellen Camilla Vest og hendes mand, Peder Nielsen, der i 2012 blev frifundet for skattesvig af særlig grov karakter i en sag, der trak tråde til Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skattesag.

Bt.dk beskrev tidligere torsdag, at parrets advokat siden april 2013 har forsøgt at få anklagemyndighedens svar på et krav om at få dækkets parrets mange udgifter til rejser og ophold i forbindelse med afhøringer hos politiet og den efterfølgende straffesag samt udgifter til parrets revisor - kravet blev rejst 19. april 2013 - og 3. maj 2013 blev parrets advokat stillet en afgørelse ‘inden 60 dage’ i udsigt. Siden har advokaten intet hørt, trods flere rykkere.

Vicestatsadvokat hos den offentlige anklager i København, Gyrithe Ulrich, beklager forløbet:

Læs også: Lagde frækt billede i skattemappe: Sådan hånede Skat dansk model

- Vi beklager det rigtigt, rigtigt meget. Der er to krav i sagen, dels ét fra parret, dels et krav om betaling af de revisionsudgifter, parret har haft. I forbindelse med den sidste del, har vi manglet noget dokumentation, som vi modtog 7. januar, og derfor er vi klar til at behandle sagen nu, og det vil vi gøre, så parret får et hurtigt svar. Men det ændrer ikke ved, at vi er for dårlige til undervejs at vende tilbage og fortælle, at det trækker ud, fordi vi venter på dokumentation. Det er en fejl, det skulle vi have gjort, og det beklager vi, siger vicestatsadvokat Gyrithe Ulrich fra Statsadvokaten i København.

Bt.dk skrev torsdag, at Camilla Vest og hendes mand for to dage siden i et brev til Folketinget, justitsminister Karen Hækkerup (S) og anklagemyndigheden rettede en stærk appel om retfærdighed, oprejsning og økonomisk kompensation for de tab, de har lidt som følge af de grundløse anklager, der blev rejst mod dem.

- Sagen har været utroligt belastende for hele familien, og har haft store konsekvenser på karriere og familiens økonomi. Sagen har været en barsk omgang, og vi har utroligt stort behov for at lægge sagen bag os og komme videre i vort liv, skriver Camilla Vests ægtefælle, Peder Nielsen i brevet.

Allerede tidligt i 2013 rettede parrets advokat, Michael Amstrup, henvendelse til Nordsjællands Politi og bad om, at det offentlige ydede kompensation til parret for de mange rejse- og hoteludgifter, de havde haft i forbindelse med afhøringer, retsmøder og ophold i Danmark, men advokaten fik først ikke noget svar, siden blev han henvist til den offentlige anklager, statsadvokaten.

Læs også: Nu får Camilla Vest-sagen konsekvenser

- Jeg sendte 19. april 2013 en præcis opgørelse over de udgifter, parret havde haft. Den 3. maj blev jeg lovet et svar inden 60 dage - og siden er der så intet, absolut intet, sket, til trods for flere rykkere. Det er ikke rimeligt, at statsmagten, når man se på den behandling, de to mennesker har fået, ikke er i stand til at behandle sådan en sag ordentligt, siger advokat Michael Amstrup. Han oplyser, at udgifterne beløber sig til mere end 300.000 kr.

Camilla Vests mand, Peder Nielsen, skriver i brevet til Folketinget, at ‘vi anerkender, at staten har ret og pligt til løbende at afprøve hvorledes en given lov tolkes af domstolen. Omvendt må man som borger også forvente, at staten yder borgerne en rimelig kompensation for de udgifter en given retssag måtte påføre borgerne. Vi forventer ikke at få erstatning for tabt arbejdsfortjeneste som følge af utallige afhøringer og retsmøder, tab af jord og karriere, eller stort tab ved tvangssalg af vor landejendom. Vi forventer derimod at få dækket vor rejse- og opholdsudgifter i forbindelse med sagen’, skriver Peder Nielsen.

Han kalder det ‘meget arrogant, grænsende til bevidst chikane’, at anklagemyndigheden ‘ikke magter at udvise bare den mindste ordentlighed i denne sag.’

Læs også: FAKTA: Se hele Camilla Vest-forløbet HER

Vest-sagen er én af de seneste års mest spektakulære skattesager, især fordi den var tæt beslægtet med Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skattesag. FAKTA: Se hele Camilla Vest-forløbet HER

Kinnock blev i september 2010 af Skat København kendt ikke-skattepligtig, mens Camilla Vest og Peder Nielsen ved byretten i Helsingør i 2011 blev idømt hver ét år og ni måneders fængsel for skattesvig af særlig grov karakter og en samlet bøde på 6,6 mio. kr.

Retten lagde vægt på, at Vest havde udført arbejde i Danmark, hvor hendes mand Peder Nielsen boede, mens hun selv boede og arbejdede i USA - et livsmønster der var identisk med Kinnocks.

Skats ekspert i udlandsbeskatning forklarede under vidneansvar i byretten, at blot én dags arbejde i Danmark er tilstrækkeligt til at udløse skattepligt, hvis man har bolig og familie i landet - Vest havde arbejdet i form af modelfotografering i alt tre gange i 2000, tre gange i 2001 og én gang i 2002.

Kinnock, derimod, blev ikke skattepligtig, til trods for, at han havde gennemført tre arbejdsrelaterede møder og i et eller andet omfang - meget begrænset, sagde han selv - udført arbejde i form af at besvare telefonopkald og emails. Kinnock afviste, at han iøvrigt havde udført arbejde i Danmark, selv om han i de foregående seks år havde opholdt sig i Danmark op imod halvdelen af året.

Et år senere, i november 2012, blev parret enstemmigt frifundet i Østre Landsret, under udtrykkelig henvisning til netop afgørelsen i Kinnock-sagen.

Østre Landsret mente, at forskellene mellem de to sager var så små, at Vest-parret ikke kunne dømmes. Det viste sig siden, at Erling Andersen, direktør for Skat København, havde nægtet den afdeling i Skat, der førte straffesager mod udlandsdanskere, herunder Camilla Vest, adgang til Kinnock-kendelsen.

Afdelingen mente, at afgørelsen kunne være principiel, men direktør Erling Andersen sagde nej, og derfor kunne retsopgøret mod Camilla Vest og Peder Nielsen fortsætte.

Også Camilla Vests og Peder Nielsens advokat, Anders Németh, forsøgte at få adgang til Kinnock-afgørelsen i forbindelse med byrettens behandling af sagen mod dem i 2011, men det blev afvist, og Skat gjorde store anstrengelser for at undgå, at afgørelsen blev gjort tilgængelig for advokaten.

I august 2012 offentliggjorde Thorning-Schmidt og Kinnock imidlertid selv skattekendelelsen, der derfor kunne indgå i Østre Landsrets vurdering af sagen mod Vest og Nielsen i november 2012. Derefter blev de frikendt.

Din kommentar

Kommentarer

Nike Air Max Tn Gris Blanc Homme En Ligne

Skrevet af Nike Air Max Tn Gris Blanc Homme En Ligne, Tirsdag den 27. januar 2015, 01:51

Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I've been trying for a while but I never seem to get there! Many thanks
Nike Air Max Tn Gris Blanc Homme En Ligne http://www.caylascakesandbakes.com/nike-air-max-tn-gris-blanc-homme-en-l...

Nike Air Max Ltd Homme/blanc Noir Soldes

Skrevet af Nike Air Max Ltd Homme/blanc Noir Soldes, Mandag den 26. januar 2015, 23:24

Hi there! Would you mind if I share your blog with my facebook group? There's a lot of folks that I think would really enjoy your content. Please let me know. Thank you
Nike Air Max Ltd Homme/blanc Noir Soldes http://www.fancymedicalscrubs.com/nike-air-max-ltd-hommeblanc-noir-solde...

Nike Air Jordan Retro 4 Noir Homme Pas Cher

Skrevet af Nike Air Jordan Retro 4 Noir Homme Pas Cher, Mandag den 26. januar 2015, 20:04

Audio began playing as soon as I opened up this web page, so annoying!
Nike Air Jordan Retro 4 Noir Homme Pas Cher http://www.themaxxout.com/nike-air-jordan-retro-4-noir-homme-pas-cher-p-...

France Nike Air Max 1-homme Bleu Noir

Skrevet af France Nike Air Max 1-homme Bleu Noir, Mandag den 26. januar 2015, 18:44

Hello would you mind letting me know which hosting company you're utilizing? I've loaded your blog in 3 different browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good hosting provider at a reasonable price? Thanks, I appreciate it!
France Nike Air Max 1-homme Bleu Noir http://www.2015chaussuresairmax90pascher.fr/france-nike-air-max-1homme-b...

Nike Air Max 90 Homme Bleu Argenté

Skrevet af Nike Air Max 90 Homme Bleu Argenté, Mandag den 26. januar 2015, 17:13

With havin so much content and articles do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My blog has a lot of completely unique content I've either created myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any solutions to help protect against content from being ripped off? I'd really appreciate it.
Nike Air Max 90 Homme Bleu Argenté http://www.istanbullssc.com/nike-air-max-90-homme-bleu-argenté-p-1603.html

Nike Air Max 2013 Homme Blanc Noir

Skrevet af Nike Air Max 2013 Homme Blanc Noir, Mandag den 26. januar 2015, 17:02

Hello there! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on. Any recommendations?
Nike Air Max 2013 Homme Blanc Noir http://www.istanbullssc.com/nike-air-max-2013-homme-blanc-noir-p-704.html

France Nike Free Run 3.0 Bleu Rose - Femme

Skrevet af France Nike Free Run 3.0 Bleu Rose - Femme, Mandag den 26. januar 2015, 16:52

I enjoy what you guys are usually up too. This kind of clever work and exposure! Keep up the terrific works guys I've included you guys to our blogroll.
France Nike Free Run 3.0 Bleu Rose - Femme http://www.boutiqueairmax1-90pascher.fr/france-nike-free-run-30-bleu-ros...

Nike Air Jordan 4 Blanc Gris 2015 Homme

Skrevet af Nike Air Jordan 4 Blanc Gris 2015 Homme, Mandag den 26. januar 2015, 15:55

I know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and was wondering what all is needed to get setup? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I'm not very web smart so I'm not 100% sure. Any tips or advice would be greatly appreciated. Thanks
Nike Air Jordan 4 Blanc Gris 2015 Homme http://www.nikefreerunfranceenligne.fr/nike-air-jordan-4-blanc-gris-2015...

Nike Air Jordan Retro 13 Rose Gris Femme Pas Cher

Skrevet af Nike Air Jordan Retro 13 Rose Gris Femme Pas Cher, Mandag den 26. januar 2015, 07:05

Howdy just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren't loading correctly. I'm not sure why but I think its a linking issue. I've tried it in two different browsers and both show the same results.
Nike Air Jordan Retro 13 Rose Gris Femme Pas Cher http://www.themaxxout.com/nike-air-jordan-retro-13-rose-gris-femme-pas-c...

Nike Air Max Tn Black Silver Homme En Ligne

Skrevet af Nike Air Max Tn Black Silver Homme En Ligne, Mandag den 26. januar 2015, 05:34

Howdy this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!
Nike Air Max Tn Black Silver Homme En Ligne http://www.caylascakesandbakes.com/nike-air-max-tn-black-silver-homme-en...

Nike Homme Air Max 90 Noir Blanc Essentiegris Foncé Pas Cher

Skrevet af Nike Homme Air Max 90 Noir Blanc Essentiegris Foncé Pas Cher, Mandag den 26. januar 2015, 05:20

Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I've been trying for a while but I never seem to get there! Thank you
Nike Homme Air Max 90 Noir Blanc Essentiegris Foncé Pas Cher http://www.2015airmax1-90pascher.fr/nike-homme-air-max-90-noir-blanc-essentiegris-foncé-pas-cher-p-1831.html

Nike Free Run 5.0 V5 Gris Blanc Homme Soldes

Skrevet af Nike Free Run 5.0 V5 Gris Blanc Homme Soldes, Søndag den 25. januar 2015, 17:11

Yesterday, while I was at work, my cousin stole my iPad and tested to see if it can survive a twenty five foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!
Nike Free Run 5.0 V5 Gris Blanc Homme Soldes http://www.chaussures2015airmax90france.fr/nike-free-run-50-v5-gris-blan...

ルブタン 靴 ニューヨーク

Skrevet af ルブタン 靴 ニューヨーク, Søndag den 25. januar 2015, 15:28

I don't know if it's just me or if everybody else encountering problems with your blog. It appears like some of the text in your content are running off the screen. Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them as well? This may be a issue with my browser because I've had this happen previously. Thanks
ルブタン 靴 ニューヨーク http://www.clubeinvestvida.com.br/cl/broad-2423-5703.html

ニューバランス スニーカー ファッション メンズ

Skrevet af ニューバランス スニーカー ファッション メンズ, Søndag den 25. januar 2015, 14:55

Hello there! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on. Any tips?
ニューバランス スニーカー ファッション メンズ http://www.monicasboston.com/top.asp?lovely_2470_6635.html

Nike Homme Air Max Ltd Noir Blanc Pas Cher

Skrevet af Nike Homme Air Max Ltd Noir Blanc Pas Cher, Søndag den 25. januar 2015, 03:28

Hey I am so delighted I found your blog, I really found you by accident, while I was researching on Digg for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say many thanks for a remarkable post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don韙 have time to read it all at the moment but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the fantastic work.
Nike Homme Air Max Ltd Noir Blanc Pas Cher http://www.2015airmax1-90pascher.fr/nike-homme-air-max-ltd-noir-blanc-pa...

Chaussures Nike Air Max Tn Homme Blanc Or

Skrevet af Chaussures Nike Air Max Tn Homme Blanc Or, Lørdag den 24. januar 2015, 20:54

I'm curious to find out what blog platform you have been utilizing? I'm having some small security issues with my latest website and I would like to find something more safeguarded. Do you have any suggestions?
Chaussures Nike Air Max Tn Homme Blanc Or http://www.gajeuk.com/chaussures-nike-air-max-tn-homme-blanc-or-p-3508.html

Zapatillas Nike Air Jordan 13 Hombre Squadron Azul

Skrevet af Zapatillas Nike Air Jordan 13 Hombre Squadron Azul, Lørdag den 24. januar 2015, 17:05

Hi! Quick question that's entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my iphone4. I'm trying to find a theme or plugin that might be able to fix this problem. If you have any recommendations, please share. Thanks!
Zapatillas Nike Air Jordan 13 Hombre Squadron Azul http://www.kaicemnarin.com/zapatillas-nike-air-jordan-13-hombre-squadron...

France Nike Air Max 87 Bleu Foncé Blanc Noir - Homme

Skrevet af France Nike Air Max 87 Bleu Foncé Blanc Noir - Homme, Lørdag den 24. januar 2015, 16:02

Hi there! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be okay. I'm undoubtedly enjoying your blog and look forward to new updates.
France Nike Air Max 87 Bleu Foncé Blanc Noir - Homme http://www.boutiqueairmax1-90pascher.fr/france-nike-air-max-87-bleu-foncé-blanc-noir-homme-p-2560.html

Nike Air Jordan 21 Noir 2015 Homme

Skrevet af Nike Air Jordan 21 Noir 2015 Homme, Lørdag den 24. januar 2015, 15:51

Howdy I am so grateful I found your blog page, I really found you by mistake, while I was looking on Google for something else, Regardless I am here now and would just like to say kudos for a marvelous post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the moment but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the superb work.
Nike Air Jordan 21 Noir 2015 Homme http://www.nikefreerunfranceenligne.fr/nike-air-jordan-21-noir-2015-homm...

Nike Air Jordan Retro Spizike Noir Vert Homme Pas Cher

Skrevet af Nike Air Jordan Retro Spizike Noir Vert Homme Pas Cher, Lørdag den 24. januar 2015, 15:30

Heya! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no back up. Do you have any methods to protect against hackers?
Nike Air Jordan Retro Spizike Noir Vert Homme Pas Cher http://www.themaxxout.com/nike-air-jordan-retro-spizike-noir-vert-homme-...

Nike Air Jordan Retro Son Of Mars Blanc Bleu Homme Pas Cher

Skrevet af Nike Air Jordan Retro Son Of Mars Blanc Bleu Homme Pas Cher, Lørdag den 24. januar 2015, 15:30

Have you ever considered publishing an e-book or guest authoring on other sites? I have a blog based upon on the same ideas you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my readers would appreciate your work. If you're even remotely interested, feel free to send me an e-mail.
Nike Air Jordan Retro Son Of Mars Blanc Bleu Homme Pas Cher http://www.themaxxout.com/nike-air-jordan-retro-son-of-mars-blanc-bleu-h...

Chaussures Nike Lebron James St Homme Volts Bleu Blanc

Skrevet af Chaussures Nike Lebron James St Homme Volts Bleu Blanc, Lørdag den 24. januar 2015, 14:39

Hello! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to take a look. I'm definitely loving the information. I'm bookmarking and will be tweeting this to my followers! Wonderful blog and superb style and design.
Chaussures Nike Lebron James St Homme Volts Bleu Blanc http://www.gajeuk.com/chaussures-nike-lebron-james-st-homme-volts-bleu-b...

Nike Air Max Bw Blanc Vert Homme En Ligne

Skrevet af Nike Air Max Bw Blanc Vert Homme En Ligne, Lørdag den 24. januar 2015, 14:37

It's a shame you don't have a donate button! I'd most certainly donate to this fantastic blog! I guess for now i'll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will share this blog with my Facebook group. Talk soon!
Nike Air Max Bw Blanc Vert Homme En Ligne http://www.caylascakesandbakes.com/nike-air-max-bw-blanc-vert-homme-en-l...

Chaussures Nike Air Max Bw Homme

Skrevet af Chaussures Nike Air Max Bw Homme, Lørdag den 24. januar 2015, 14:35

Hi! I'm at work browsing your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the excellent work!
Chaussures Nike Air Max Bw Homme http://www.chaussures2015airmax1soldes.fr/chaussures-nike-air-max-bw-hom...

Nike Dunk SB 2015

Skrevet af Nike Dunk SB 2015, Lørdag den 24. januar 2015, 09:58

I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get set up? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I'm not very internet savvy so I'm not 100% positive. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Many thanks
Nike Dunk SB 2015 http://www.kaicemnarin.com/mujer-nike-dunk-sb-2015-c-5_95.html

Zapatillas Nike Air Max 2014 Hombre Winerojo Blanco

Skrevet af Zapatillas Nike Air Max 2014 Hombre Winerojo Blanco, Lørdag den 24. januar 2015, 09:46

Excellent blog! Do you have any suggestions for aspiring writers? I'm hoping to start my own site soon but I'm a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like Wordpress or go for a paid option? There are so many choices out there that I'm totally confused .. Any ideas? Thanks a lot!
Zapatillas Nike Air Max 2014 Hombre Winerojo Blanco http://www.kaicemnarin.com/zapatillas-nike-air-max-2014-hombre-winerojo-...

Zapatillas Nike Air Max 2013 Hombre Gray Amarillo Negro

Skrevet af Zapatillas Nike Air Max 2013 Hombre Gray Amarillo Negro, Lørdag den 24. januar 2015, 09:08

Great blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog shine. Please let me know where you got your theme. Thank you
Zapatillas Nike Air Max 2013 Hombre Gray Amarillo Negro http://www.kaicemnarin.com/zapatillas-nike-air-max-2013-hombre-gray-amar...